• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Anonymus (DVD)
Anonymus Anonymus
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Anglia, 17. század. A királynő körüli udvari intrikák kegyetlen politikai játszmává váltak. Minden csupa titok, csalás és hazugság. A legnagyobb titok négy évszázada megoldatlan: ki volt a William Shakespeare-nek tulajdonított színdarabok szerzője? Az arisztokrácia erotikával és bűnnel átitatott, veszedelmes viszonyai közepette egy férfi, akinek társadalmi állása ezt nem engedi meg, írni kezd. Drámákat és komédiákat ír, hogy segítségükkel támogassa politikai játszmáit. És megszervez egy összeesküvést: felbérel egy Shakespeare nevű színészt, hogy az ő neve mögé bújhasson…
Játékidő:
124 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Roland Emmerich rendező és John Orloff író közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek -
 
Kisfilm - Kicsoda az igazi William Shakespeare?
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2013. aug. 6. - 18:40
Több dolgok vannak földön és egen...
Az összeesküvéses történelmi krimikre mindig is vevő voltam (meg leszek is:)), így rögtön felfigyeltem rá, de amikor megláttam, ki rendezte, a fejem kérdőjellé torzult. Hogy mi, Roland Emmerich, aki fröccsöntött akciófigurákkal és digitális építőkockákkal szokott pusztítós-robbantóst játszani, az fog kosztümös filmet dirigálni?!

Így azzal kell kezdenem, hogy megkövetem a rendezőt. Én tényleg nem néztem ki belőle (igaz, nem is nagyon láttam tőle) mást, mint sekélyes látvány-akciófilmeket. Erre az imdb-n olvasom, hogy nem csak rendezője volt az Anonymusnak, hanem konkrétan saját zsebből finanszírozta is az egészet.

És jó lett! Talán egyetlen negatívumként azt mondanám, hogy az eleje egy kicsit döcögős, nehéz rögtön a karaktert vagy a szerepet társítani az arcokhoz, de ez is azért van, mert a film nem elégszik meg egy lineáris történettel, hanem 3+1 idősíkon ugrál folyamatosan (a "+1" egy jelenkori keret, egy rövid bevezető majd a végén a tanulság). Ezen túl viszont minden abszolút rendben van: a történet érdekes, a több szál ellenére is ügyesen keveri az intrikát és a néha szappanoperába hajló romantikus vonalat, a kor megidézése hiteles, legfeljebb az Elizabeth-tel összevetve tűnik kicsit önismétlőnek (tolmácsolva díszlet- és jelmeztervező ismerősöm véleményét:)), a színészek közül pedig csak megszokásból emelném ki Rafe Spallt (Shakespeare), Rhys Ifanst (Edward De Vere), Edward Hoggot (Robert Cecil) és az I. Erzsébetet a különböző korokban megtestesítő Joely Richardson - Vanessa Redgrave párost. Néha egyébként meglepő a részletgazdagság, gondolva itt a tintás ujjakra.

Nem kevésbé érdekes persze a mögöttes gondolat sem, ami így, hogy nemrég néztem a J. Edgart, csak még feltűnőbb volt. Hogy milyen jellegtelennek tűnő, és azóta nyilván a történelem homályába vesző dolgok befolyásolták (és befolyásolják) az embereket. Hogy milyen apróságok, akár csak egy ember becsvágya vagy kényszerbetegsége is milyen változásokat idézhetett elő, és tette a világot olyanná, amilyennek ismerjük. Hogy minden ember azzal a hatalommal él, amije van, és talán észre sem veszi, amikor már visszaél ezzel. Szóval nem csak a látvány és sztori ez a film...

A DVD kellemes darab, szépen animált menüvel, kép és hang nagyon is rendben (azért inkább az eredeti hangot javaslom, a szinkronhangokat pár helyen nem sikerült eltalálni, de semmi veszélyes). A törölt jelenetek 2,5 percet adnak a filmhez, a filmet fejtegető werk jó 10 perces, melyekhez csak -vagy "legalább", nézőpont kérdése- angol felirat van.

Röviden: Mint kosztümös-romantikus az Anonymus nagyon jó film, viszont a tömegmédia XVI. századi formáinak kulisszái mögé betekintésként egyszerűen kiváló! Szimbolikus tanmese ez is, mint a Shakespeare-drámák... bárki is írta azokat.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: