• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A cinkos (DVD)
A cinkos The Conspirator
- 69%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

Már csak 2 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Abraham Lincoln meggyilkolását követően hét férfit és egy nőt tartóztatnak le, a vád: az elnök életét kioltó merénylet megszervezése és végrehajtása. Frederick Aiken (James McAvoy, Vágy és vezeklés), a polgárháborús múlttal rendelkező, frissen kinevezett fiatal ügyvéd vonakodva bár, de védelmébe veszi Mary Surrattot (Robin Wright, Forrest Gump), az egyedüli nőt a vádlottak padján, aki azt vallja, egyetlen bűne az, hogy John Wilkes Booth és cinkosai az ő panziójában tervelték ki a gyilkosságot. A bűnjelek eleinte arról tanúskodnak, hogy a nő hazudik, de ahogy jobban beleássa magát az ügybe, Aiken azon kapja magát, hogy védence talán mégis ártatlan, és most saját hitével és elveivel, valamint egy bosszúszomjas nemzettel szemben állva kell kiállnia érte, és az igazságért.
Stúdió:
Játékidő:
122 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. ápr. 2. - 16:36
"Igen, eskü alatt beismerem, hogy a tegnapi beszélgetésünk során hazudtam az ügyvéd úrnak."

Furcsa dolog a történelem. Azt hihetnénk, történelem címszó alatt a valós eseményekről tanulunk, pedig legtöbbször csak a fennmaradt, néha eleve nem elfogulatlan dokumentumok (pl.: újságcikkek, tanulmányok) és leletek utólagos töredékeinek elemzése során kialakult általános és nagyvonalú képről beszélhetünk. Néha ezért pont a jelentéktelennek tűnő apróságok, egy-egy ember sorsa szolgálhat igazi tanulsággal, ami amellett, hogy a történelem kutatása segít felvázolni az emberiség gyökereit, valóban hasznossá és hasznosíthatóvá teszi azt, időtől és helytől függetlenül.

Ez a film azt a küldetést vállalta fel, hogy szélesítse a tudást, amit Abraham Lincoln meggyilkolásáról, a polgárháború végnapjairól az (elsősorban amerikai) átlagember is ismer. Hiszen azt, hogy Lincoln lelőtték egy színházban, még csak-csak tudja az is, akinek nem ez a kenyere, de hogy ki lőtt, mikor lőtt, miért lőtt, és mik voltak az ezt követő események, mi lett a merénylők sorsa, az már azért többségében a múlt és az érdeklődés hiányának homályába vész. Pedig így utólag izgalmasnak nevezhető ennek minden aspektusa, hiszen egy bőven megosztott országról van szó, olyan időben, amikor még a puskapor szaga érződik mindenhonnan (itt-ott még ropognak is a fegyverek), és John Wilkes Booth sem az ismeretlenségből előugró merénylő volt, hanem korának ünnepelt sztárja, akinek a képét nők ezrei rejtegették a fehérnemüs fiókjuk alján. Hogy a film minél sokrétűbb lehessen, a készítők központi figurának Mary Surrattot választották, hiszen több tényező is volt, ami az ő ügyét külőnlegessé tette, kezdve azzal, hogy nőként állt haditörvényszék előtt. Így aztán beleférnek a személyes vonatkozások éppúgy, mint az egyre jobban eldurvuló politikai játszmák, amiknek kereszttüzében Fred Aiken a nő védőjeként alig győzi kapkodni a fejét, úgy, hogy ő maga is aligha nevezhető (legalábbis az elején) elfogulatlannak. Mivel én semmit nem tudtam az egész tárgyalásról ill. annak jelentőségéről, így még izgulnom is sikerült az eseményeken, szerintem kellően fordulatosan sikerült mindezt tálalni.

A rendező és a színészek személye és játéka mellett az igazi garancia a film minőségére, hogy egy olyan társaság forgatta le (az American Film Company), amelyik az USA történelmében levő mérföldkövekhez kíván minél korhűbb illusztrációt készíteni. Történészek sokaságának munkáiból állt össze a forgatókönyv, hogy ne csak a dokumentált események legyenek hitelesek, hanem azok a csak vélelmezhető történések is, amik ezeket "összekötik". Láthatóan kitett magáért a jelmezes és a díszletes is, még olyan "elhanyagolható" részletekben is, hogy az ácsok kovácsolt szegeket használjanak. Szóval nem csak tartalmas, hanem szép és részletgazdag filmről van szó.

Röviden: Nagyon jó történelmi film az amerikai polgárháború utóhatásairól, a Lincoln-merénylet köré szőve, tárgyalótermi kriminek álcázva. A legnagyobb problémám az volt a filmmel, hogy Magyarországon nem (nagyon) készülnek ilyenek.
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: