• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Utódok (DVD)
Utódok The Descendants
- 71%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.490 Ft

Már csak 4 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Alexander Payne a Kerülőutak ünnepelt rendezője csodálatosan szívmelengető és szellemes filmet készített, ami a Rolling Stone magazin szerint „átkozottul közel van a tökéleteshez”. Az Oscar-díjas George Clooney** „az év legjobb szereplőgárdájának meghatározó alakja”. (Michael Phillips, Chicago Tribune). Az édes-kesernyés történet középpontjában egy egyedülálló apa áll, aki megpróbálja szorosabbra fűzni kapcsolatát két lányával, és szeretné megérteni gyakran furcsán mulatságos útkeresésüket „ebben az érzelmes, felvillanyozó, vicces és nagyon emberi” filmben. (Pete Hammond, Boxoffice Magazine).
Játékidő:
110 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Mindenki szereti George-ot - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Munka Alexanderrel - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A szereplőválogatás - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
KyleBroflovski
értékelése:
2012. jún. 20. - 14:03
Nagyon-nagyon emberi
Azt hiszem, bizonyos filmekről (vagy tán a legtöbb filmről) nem lehet érdemi kritikát írni spoilerek nélkül, de azért külön is kiemelem: az alábbiak bizony komoly mennyiségű spoilert tartalmaznak.

Mindjárt az elején hadd mondjam el: ez a film a maga műfajában a legjobb, legszebb, legemberibb, amit az utóbbi években láttam (leszámítva persze Wes Anderson filmjeit).

A film elején a narrátortól hallható kijelentés - tudniillik hogy Hawaiiról mindenkinek a gondtalanság jut eszébe, és aki ott él, nyilván csak boldog lehet, de az ő esete éppenséggel más - bármennyire is banális, eléggé fontos a film alaphangulata és "mondanivalója" szempontjából. Vagyis az, hogy élhetünk akárhol, lehetünk akármilyen pozícióban, lehetünk szegények vagy gazdagok, mindentől függetlenül mindannyiunknak meg kell találnunk a helyünket az életben, meg kell küzdenünk a saját létezésünkkel, beleértve saját magunk megismerését és elfogadását is – még ha az életünk történetesen szerencsésen alakul is, ezt a feladatot nem spórolhatjuk meg.

Mint rögtön az elején kiderül, a narrátor felesége nemrégiben balesetet szenvedett, aminek következtében kómába került; rendelkezése szerint ha nincs remény a gyógyulásra, le kell kapcsolni az őt egyelőre még életben tartó gépekről. Ez a film alaphelyzete, az a szituáció, amelyből nagyon szépen, kiváló ritmusban adagolt információkból bomlik ki a család talán átlagosnak mondható, de egyáltalán nem felhőtlen múltja és viszonyrendszere. Eközben a feleség mindvégig kómában fekszik egy kórházi ágyon (amiről időnként nyomasztó közeliket kapunk), mindaz, amit megtudunk, rövid jelenetekből bontakozik ki, melyeknek a férj (a mindig nagyszerű George Clooney egyik legemlékezetesebb alakítása), a két lány (Shailene Woodley-t érdemes megjegyezni), az asszony szülei és barátai a főszereplői. Persze, miközben az apa és a két lány utazgat, Hawaiiról is lesznek benyomásaink, még egy kis patrióta feelingje is van a dolognak, de a helyszín inkább csak háttér, a gyönyörű képeket és az olykor nagyszerű zenét szolgáltatja a történethez, amely bárhol másutt is helyet kaphatna. A lényegi elemek a szembenézés a múlttal, az egymásra találás, az egymás iránti megértés és szeretet fontossága, annak elfogadása, hogy elveszítünk (és bármikor elveszíthetünk) valaki, aki számunkra fontos, és akinek már nem tudtuk elmondani azt, amit kellett volna, amit szerettünk volna.

Összességében tehát kiváló arányérzékkel megrendezett, alapvetően melankolikus, és nagyon-nagyon emberi film az Utódok, remek szereplőkkel, elsőrendű operatőri munkával és hangulatos zenékkel.

A dvd kiadás képe kiváló, a borító és a tok is nagyon rendben van.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
ergo
értékelése:
2012. máj. 28. - 9:15
nem mondom, hogy egy, a filmes világot megrengető film, de valószínűleg nem is akar többet, erkölcsi mondanivalója nincs a filmnek, inkább elmesél egy szituációt, főszerepben egy inkább pipogya ügyvéddel és annak lányaival és családjával.

mindazok ellenére, hogy a film egy tragédia árnyékában zajlik, mégis van benne humor.

kedves, szerethető film.

clooney futása pedig kacagtató :)

hawaii gyönyörű, és szépen fotózva igaz, az elején egy rövid vágás elejéig láthatjuk a másik arcát is.

7,5/10
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Filmek téli estékre
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: