• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Volt egyszer egy Amerika (2 DVD) (DVD)
Volt egyszer egy Amerika (2 DVD) Once Upon a Time in America
- 83%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 5.800 Ft

Már csak 4 db. van raktáron




  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

   Sergio Leone 12 év "pihenő" után 1984-ben egy korábbi munkájához hasonlóan epikus hangvételű és hosszúságú filmmel jelentkezett. A Volt egyszer egy vadnyugat westernhősei után a Volt egyszer egy Amerika az 1900-as évek modern törvényenkívüli figuráival, a maffiózókkal foglalkozott.

   New York bevándorlók lakta negyedében, a Lower East Side-on négy fiatal zsidó srác elindul a bűnözés útján. Az alkoholtilalom idején "karrierjük" csúcsán árulás áldozatává válik szövetségük. Gyilkosság, erőszak és intrika robbantja szét a társaságot.

   Noodles barátait, bandáját, otthonát és szerelmét hátrahagyva az utolsó pillanatban tud csak elmenekülni New Yorkból. Azt hiszi, soha többé nem láthatja viszont a várost, amelyben férfivá érett...

   35 évvel később, 1968-ban Noodles egy titokzatos levelet kap, amely arra ösztönzi, hogy minden veszély és kockázat ellenére visszatérjen New Yorkba és rádöbbenjen az igazságra, amely ennyi év távlatából már egészen másképp fest, mint három évtizeddel korábban, amikor a véres események történtek...

Extrák:

  • Richard Schickel filmkritikus audiókommentárja
  • Volt egyszer egy Sergio Leone - portréfilm a rendezőről (kb. 20 p.)
  • Képgaléria a forgatásról
  • Előzetes
Stúdió:
Játékidő:
220 perc
Gyártási év:
1984
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- török - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, horvát, román, szerb, szlovén, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
mozsi
értékelése:
2012. jún. 15. - 15:36
Volt egyszer egy nagyszerű film
Hol is kezdjem? Régebben már volt a kezem ügyében a film, de sajna nem néztem végig(hiba volt). Nemrég beszélgettünk Kovbojkával és szóbakerült, így beszereztem, és ezúttal végignéztem. Nem volt egy rövid menet...
Tudtam, hogy mit várhatok. Mivel Sergio Leone a kedvenc filmrendezőm, tudtam, hogy sokat várhatok és sokat kaphatok tőle. Ezúttal sem lett másképp. Leone több, mint 10 év pihenő után újra munkába fogott. Maga mögött hagyta a vadnyugatot és egy másik kedvenc témáját kezdte el filmre vinni. Ez az amerikai bandaháború.
A film maga a tökély. Hihetetlen magas színvonalon pörög. ÓRIÁSI. Már a kezdő képek is a jellegzetes Leone stílust idézik. Ahogy ott álltak a szűkszavú emberek, ahogy az arcok mindent elárultak, ahogy érezni lehetett a feszültséget.... az magáért beszélt.
Története jól felépített. A forgatókönyvet sokan írták. Az írók között persze ott van a rendezőzseni Sergio is. Nem éreztem lassúnak, üresnek. David AAronson "Nudli" és társai életét írják le a gyerekkoruktól kezdve. Vannak váltások az idősíkok között, melyek olyan jól vannak időzítve, hogy végig ébren tartják a néző kíváncsiságát. Még egy ilyen hosszú filmeposz esetében is. Izgalmas, fordulatos, és véres. Pont olyan, amilyennek lennie kell.
A filmhez nagyon jó színészeket szerződtettek. Robert De Nirora most sem lehet panaszunk. A maximumot hoztam. James Woods is Max szerepében brillírozott. Treat Williamset én a Hairból ismerem. Ezúttal sem hozott csalódást. És feltűnt Joe Pesci is, aki De Niroval sokszor alkotott jó párost. Ezúttal sajnos csak egy rövid szerepben láthattuk.
Én úgy gondolom mindenki a csúcsot hozta. Semmi tabu, semmi mellébeszélés, kitűnő színészi teljesítményt láthattunk.
A zenét természetesen Ennio Morriconéra bízták. Leonéval osztálytársak voltak, innen az ismerettség. Egy film kivételével az összes S.L. filmnek ő szerezte a zenéjét. Ezúttal megkapta azt a bizonyos arany-szobrocskát, amit meg is érdemelt. Én már többször is adtam volna neki, de ez az egyetlen Leone film amiért megkapta. A zene magáért beszél. Kitűnően illeszkedik a filmhez, annak hangulatához, tempójához. Kitűnő munka.

Az egész film profi stáb keze közül került ki. A rendezőtől a zeneszerzőig mindenki neves, így nem kérdés az osztályzatom. Méltó párja a Keresztapának, hisz ez is van akkor filmeposz. Minden téren megállja helyét. Néhol véres, néhol szomorú. Egyszóval: zseniális. Ezt mindenkinek látnia kell. Nem is szaporítom a szót
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Omli
értékelése:
2006. aug. 10. - 18:48
Alapmu. Nem is igazán gengszterfilm, inkább egy ember életének drámája, aki mellesleg gengszter, de nem az az elvetemült fajta, amelyet Scorsese filmjeibol megszokhattunk (kinek filmjeit szintén imádom).Aki a pörgos, ko kemény gengszterfilmekre bukik, annak egy unalmas szentimentális mese lesz a film, inkjább meg se nézzék. Sok benne a westernes elem, az idohúzás, a magukért beszélo képek, méghozzá mesterien megcsinálva.Nálam abszolút muködött.A film világa már az elején megragadott, végig fogvatartott, a végén pedig percekig néma csendben ültem...Az idosík keverés zseniális, és a film tele van tuzdelve szimbólikus elemekkel.Szerintem a muvészfilm határait súrolja(filmmuvészetisek kíméljenek, laikus vagyok).Nem egyértelmuek a dolgok, mint a legtöbb gengszterfilmben, teljesen más, mint azok, talán azért is fogott meg annyira.A vége abszolút a padlón hagyja az embert, nem lehet tudni, most akkor mi is történt.Szeretem a gondolkodásra készteto, nem szájbarágós filmeket.Sokan szídják ezt a filmet, mint írtam, a pörgést szereto emberek nem tudják értékelni.Ez egy szukebb közönségnek készült, ami nem baj, sot.
A színészi alakítás zseniális, mindig elhittem, amit a karakter érzrtt, illetve éreznie kellett. Aki szerint pocsék volt, hát nem tudom melyik filmet nézte...
A kiadással semmi gondom, a borító szép, a kép meg a hang van olyan minoségben, hogy ne rontsa le a film élvezhetoségét.Egyedül az extrák hagynak némi kívánni valót maguk után, finoman szólva.
Aki szeretne látni egy jól megalkotott epikus drámát gengszterekrol(végre nem szerelmesekrol), ami elgondolkodtat, annak csak ajánlani tudom.
5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
wrack 
értékelése:
2006. ápr. 15. - 20:40
A Volt egyszer egy Amerika mesteri gengszterfilm és egyben dráma is. Ha nem lenne Don Corleone, akkor talán Sergio Leone ezzel a filmjével egy újabb mufaj legjobbját adta volna.

A filmnek egyébként két változata van. Az egyik, a teljes ezen a DVD-n található. A másik pedig egy ebbol összevágott kétórás kórság, amit egyszer azért kiváncsiságból szívesen megnéznék. Csak azért, hogy mennyit hagytak meg belole.

A zene most is Ennio Morricone, és most is nagyon emlékezetes. A színészek nagyot alakítanak: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Treat Williams, Tuesday Weld, Burt Young és Jennifer Connelly. Joe Pescit említeném még meg, aki egy hasonló, bár sokkal kisebb szerepben tunik fel, mint amit a Scorsese-filmekbol megszokhattunk.

A szinkron új és nekem tetszett is. A régit mondjuk nem ismerem, de itt Reviczky Gábor szinkronizálja De Nirót. Az egyetlen probléma a magyar hanggal, hogy egy helyen néhány másodpercre elnémul, de szerencsére ez sem zavaró. A lemezzel még egy baj van: az, hogy nem a szünetjelnél vágták ketté a filmet. Ettol függetlenül jó kiadvány.

(10/10)
22 látogatóból 14 értett egyet ezzel a hozzászólással
Haga
értékelése:
2006. aug. 10. - 23:37
Az elozo kommentéhez hasonlóak az érzéseim.
Már hónapokkal ezelott beszereztem eme remekmuvet, de mostanáig nem találtam megfelelo idot(már csak a hossza miatt is),hogy leüljek elé.
Most végre sikerült.
Bár megmondom oszintén, én, mint Keresztapa és Scarface fanatikus, valahogy akarva-akaratlanul az elozoekhez hasonló kemény, megható és feelinges maffiafilmet vártam, azért mégsem mondhatom, hogy csalódtam.
Sot, kedvem lenne újra megnézni.
Valóban nem a klasszikus értelemben vett gengszterfilm, ez inkább úgy viszonyul a témához, mint Leone másik klasszikusa, a Volt egyszer egy vadnyugat történetvezetése a Dollár filmekhez, vagy a 7 mesterlövészhez.
A film elején, a fiatalkort kb. 30 percben (? kb.) elmesélo fejezet a gyrekszínészekkel rendkívüli kiemelkedore sikeredett.
Ha ez a rész nem lenne benne, számommra az egész film értéke kisebb lenne.
Kihagyhatatlan minden értelemben.

A film képe sajnos átlag alattira sikerült.
Foleg, hogy ma néztem a nem sokkal fiatalabb Indy DVD-t, ez érthetetlen módon szemcsés.
A sötét jelenetekben különösen zavaró a jelenség.
A hanggal semmi gond, bevallom én magyarul néztem elejétol a végéig. És bár 5.1, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez a film monoban is ugyanígy szólna és ugyaniylen élvezetes is lenne. Ez nem a hang és látványorgiától lesz élvezetes.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
mr.keki
értékelése:
2005. szep. 23. - 19:29
Sergio Leone egy gyönyöru filmet készített, de nem ajánlom azoknak, akik nem szeretik a lassú filmeket. ez a film lassú, de nem unalmas. Engem lekötött 4 órára.
A kép elég szemcsés, de amúgy különösebb gond nincs vele, elég szépen letakarították róla a szart.
A hany angol és magyar 5.1. a magyar szinkron új, de jó. Én nem ismertem a régit, de ezzel meg vagyok elégedve. Ennek ellenére sokkal inkább ajánlom az angol hangsávot, mert jobb az eredeti hang.
Az extrák: egy audiokommentár, amit nem néztem meg, mert nincs rajta felirat. a 20 perces Sergio Leonerol szóló dokumentumfilm elég érdekes, és magyar feliratos, ajánlott a megnézése.
A film hossza miatt ketté lett vágva, de sajnos nem ott, aho eredetileg is szünetjel van, hanem egy jelenet közepén. Kár.
Összességében egy jó kis kiadvány ez, de ha lehet, inkább valamelyik akcióban vegyük meg!
2 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Freddy
értékelése:
2007. jan. 22. - 12:22
Egy kidolgozott,igényes filmmel állunk szemben.A hossza ellenére én még bírtam volna nézni 1-2 óráig,annyira tetszett.De Niro és persze a többiek játéka is figyelemreméltó,nem kevésbé a rendezoi zsenialitás és a csodálatos zene.Mindennek köszönhetoen az ember teljesen beleéli magát a történetbe,átéli a karakterek lelki válságát.Aki szereti Sergio Leone filmjeit,az most sem fog csalódni!
Egy pár szót a lemezrol:A kép kicsit néhol szemcsés,de nem annyira zavaró,a hanggal nincs baj.Azt viszont én sem értem,miért nem lehetett úgy megcsinálni,hogy a szünetnél kellett volna berakni a második lemezt....
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
91%

9 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (6)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: