• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Madarak (Blu-ray)
Madarak The Birds
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák

Egy kisváros madarai különösen kezdenek viselkedni. Egyre kevésbé tartanak az emberek közelségétől, egyre nagyobb számban gyülekeznek, és természetüktől teljesen idegen módon rá is támadnak a városlakókra...

Hitchcock lánya, Pat, így emlékezik vissza a Madarak-ra:

- A Pszicho (1960) elkészítése után apám csak hosszas keresés árán találta meg új projektjét. A Pszicho hatalmas sikert aratott, és nem volt könnyű olyan anyagot találni, ami megfelelt a nézők elvárásainak. Végül a Madarak (1963) mellett döntött, melynek alapja Daphne du Maurier egyik kisregénye volt. Apám jól ismerte a szerzőt: mind a Jamaica vendéglő (1939), mely az utolsó angliai filmje volt mielőtt Amerikába költözött volna, mind A Manderley ház asszonya (1940), az első rendezése Amerikában, Daphne Du Maurier regény alapján készült.

- A Madarakat elsősorban az Alfred Hitchcock televíziós sorozat számára vették meg, ám mikor apám valódi madártámadásokról kapott hírt szerte az országban, úgy érezte, hogy a történetnek a mozikban is sikert arathat. A novellából csak a címet tartotta meg, és Evan Hunter forgatókönyvíróval egy teljesen más történetet találtak ki, mely a Bodega Öbölben játszódik. Ezt a helyszínt apám A gyanú árnyékában (1943) című film forgatása alatt fedezte fel. A filmet részben kint forgatták, ám a legnagyobb részét a Universal Studios-ban vették fel - ahol apám közismerten sokkal jobban érezte magát.

- A Madarak szereposztása döntő fontosságú volt a produkcióban. Apám látott egy tejtermék reklámot a tévében egy csodaszép szőke nővel. Mivel mindig nyitott szemmel járt, és kereste a következő nagy sztárt, azonnal felkereste a hölgyet a reklámból. A neve Tippi Hedren volt. Apám Melanie Daniels szerepére próbálta ki őt úgy, hogy a korábbi filmjeiből adott neki szöveget. Tippi Martin Balsam-mal volt együtt a meghallgatáson, aki a Pszicho-ban a felejthetetlen Arbogast magánnyomozó szerepét játszotta. A filmben szerepelt továbbá Rod Taylor, Veronica Cartwright, Suzanne Pleshette, Jessica Tandy és madarak, rengeteg madár!

- Imádtam a filmet mikor először megnéztem. Emlékszem, mennyire féltem, pedig kinn voltam a forgatáson és ismertem a varázslatot a színfalak mögött. A Madarak jóval előrébb járt a koránál. Karrierje során apám mindig új trükkökkel kísérletezett, innovatív technikai újításokra vágyott, és a Madarakkal valóban egy új csúcsot ért el - viccen kívül. A film egy vizuális lakoma, és ha belegondolunk, hogy jócskán a számítógépes animáció kora előtt készült, tisztelettel tartozunk apám víziójának, és a nagyon tehetséges kollegáknak, akik segítettek neki megvalósítani azt. A Madaraknál apám a hang-képzéssel is kísérletezni akart, és úgy döntött, hogy zene helyett kifinomult madárhangokat alkalmaz. Az eredmény hatalmas áttörés volt. A technikai tündöklés mellett, a film szórakoztató, feszültséggel teli, félelmetes és meglepően romantikus.

Stúdió:
Játékidő:
119 perc
Gyártási év:
1963
Hangok:
- magyar - DTS
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kimaradt jelenetek -
 
Alternatív befejezés -
 
Dokumentumfilm - Madarak: Hitchcock’s szörnyfilmje
 
Kisfilm - Minden a Madarakról
 
Sztoribord -
 
Próbafelvétel - Tippi Hedren próbafelvételei
 
Interjú - Hitchcock-Tuffaut interjúrészletek
 
Előzetes - Jön a Madarak (Universal híradás)
 
Előzetes - Feszültséggel teli történet: a sajtó Hitchcock-ról (Universal híradás)
 
Egyéb - Forgatási képek
 
Egyéb - A Universal 100 éve: Felújított klasszikusok
 
Egyéb - A Universal 100 éve: A stúdió
 
Előzetes -

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: