• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A Bourne-rejtély (2002 - szinkronizált változat) (DVD)
A Bourne-rejtély (2002 - szinkronizált változat) The Bourne Identity
- 77%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft

Már csak 1 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez sokatmondóan veszélyes múltat sejtet.

Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne, és mellette egy párizsi cím.

Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, nem jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája indokolt: valóban üldözik, sőt, az életére törnek. Egy egész falka fegyveressel a nyomában kétségbe esett lépésre szánja magát. Felajánl egy német lánynak, Marie-nek 10.000 dollárt, ha elviszi a kocsiján Párizsba. Marie végül rááll a dologra, és együtt vágnak neki a hátborzongató utazásnak, mely visszavonhatatlanul megváltoztatja mindkettőjük életét.

Stúdió:
Játékidő:
113 perc
Gyártási év:
2002
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, dán, finn, héber, holland, izlandi, norvég, svéd
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Alternatív kezdés - (kb. 2 p.)
 
Alternatív befejezés - (kb. 5 p.)
 
Kisfilm - A Bourne-zseni: Robert Ludlum (kb. 6 p.)
 
Interjú - Belépés engedélyezve: interjú Tony Gilroy forgatókönyvíróval (kb. 4 p.)
 
Kisfilm - A Rejtélytől a Csapdáig: Jason és Marie (kb. 4 p.)
 
Kisfilm - A Bourne diagnózis (kb. 4 p.)
 
Kisfilm - Köpönyeg és tőr: titkos küldetések - Chase Brandon, CIA összekötő részletes, valódi elemzése egy szuperkém kiképzéséről (kb. 6 p.)
 
Kisfilm - Hangsebesség (kb. 4 p.)
 
Kimaradt jelenetek - Feloldott információ: kimaradt jelenetek - 4 jelenet (kb. 9 p.)
 
Kisfilm - Egy harci jelenet belülről (kb. 5 p.)
 
Videóklip - Moby - Extreme Ways (kb. 4 p.)
 
Előzetes - Van Helsing előzetes
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2008. feb. 6. - 0:23

Valamelyik újságban (asszem CINEMA) olvastam, és nagyon tetszett: JB- a monogram kötelez.. Jack Bauer, Jason Bourne és James Bond (bár ez utóbbi nem igazán kedvencem).
Úgyhogy Jack Bauert a lejátszóban számomra egy ember helyettesítheti: Jason Bourne.. )

A Bourne franchise elso része nagyot durrant a filmvilágban. Pedig az alapjául szolgáló regény nem mai iromány, sot egyszer már filmre is vitték a sztorit. Mégis: az új feldolgozás valahogy úgy összejött, hogy rajongók és kritikusok is elismeroen csettintettek: ez igen!

Szerintem az egész kulcsa a hihetoség, a realizmus. Egy olyan host kaptunk végre, akinek motivációi, képességei abszolút hitelesek. Nincs technikai kütyü, meg külso segítség. Csak maga van, egyedül, így száll szembe a munkaadójával- s nem utolsósorban a hatalommal.. Amit Bourne csinál a vásznon, minden perce tömény izgalom-és élmény. Az elso perctol szeretheto, s bár nem tudjuk, hogy rossz vagy jó, mégis tetteivel teljesen maga mellé állít. Ráadásul nagyon okosan a film együtt fejlodik Bourne-nal, mi sem tudunk többet arról, ki is o valójában. Ha jól emlékszem, ártatlant nem öl, profizmusa pedig minden férfiember szívét megdobogtatja.
Mert a Bourne az bizony fiús film a javából. Verekedés, autós üldözés, fegyverek, stb. Mindez olyan arányban a történetbe ágyazva, hogy egyszer sem éreztem: Ez már sok volt.

Ami külön csemege minden részben: Bourne ráadásul mindig használ valami természetes eszközt a harc/menekülés közben a környezetébol. Igen, egy profi kezében bármi halálos fegyver lehet. Kedvencem egyébként az elso részbol, mikor a követségen pillanatok alatt felismeri, mire van szüksége, és ezt menet közben összeszedi. Zseniális!!

Sok színészt divat szidni manapság. Matt Damont is. De hogy számomra Bourne marad ezek után örökre, az is biztos. Valahogy összeolvadt a szereppel. Valahogy ezt rá szabták. Vannak színészek bizonyos karakterekben, amik nagyon összepasszolnak -számomra most már Bourne is ilyen..

A karakter és a hihetoség mellé persze kellett egy jó forgatókönyv is, ami képes feszültséget teremteni közel két órán át. Sikerült. A film a kémfilmek legjobb pillanatait idézi, megfelelo helyen a megfelelo csavarokkal, és nem túlzásba vitt romantikával. Tökéletes.

A DVD kiadás egyetlen hibája, hogy az elso kiadás DTS-e elveszett. Cserébe van szinkron meg temérdek extra. Alternatív befejezés meg kezdés is, amit a 2001.09.11 után készítettek. Nekem a moziváltozat jobban bejött.

Kép ok, hang szintén (angolul legalábbis) Bár még emlékszem az elso DTS-re, az jobb volt. Az extrák egy része feliratos, de nem minden.

Kosárba!7 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. aug. 21. - 10:27
The Bourne Identity - kritika
Kereken tíz évvel ezelőtt Jason Bourne első szélesvásznú kalandja váratlanul nagy sikernek bizonyult: jó híre villámgyorsan elterjedt, Matt Damon egy csapásra tényleges világsztár lett, a végére pedig a Universal a filmbe fektetett összeg dupláját tudhatta magánál, csak a hazai bevételből. Pedig a produkció útja nem volt zökkenőmentes, sokan kiszálltak út közben (író, zeneszerző, Brad Pitt), és mivel a kész mű első ránézésre laposnak találtatott, a bemutatója is csúszott egy évvel pár plusz-akció felvételéért. De mint láthatjuk, megérte a sok fáradozás, hiszen nemcsak franchise és tuti pénzforrás, de egy ponton filmtörténeti fordulópont is vált a dologból.

Viszont az egész Doug Liman filmjével kezdődött, és aki azt állítja, hogy ez a széria Greengrass-től lett életképes, annak nincs igaza. Már Liman is valami újat alkotott, hiszen az Identity eléggé formabontó kémfilm, ami már azelőtt megnyitotta a kaput Daniel Craig-nek és társainak, mielőtt a Die Another Day végleg kinyírta volna a "régi idők kém-moziját". Filmünk kicsiben játszik, és itt nyeri a legnagyobbat: hozzáállása teljesen realista, hangulata (amellett, hogy helyszíneitől függetlenül nagyon európai) melankolikus, stílusa visszafogott, és hőse semmilyen világmentő paranccsal nem rendelkezik - sőt, egyszer csak rájövünk arra, hogy végülis egy rosszfiú reinkarnáiójáért szurkolunk. Liman elképzelése a hírszerzés világáról szürkébb és kilátástalanabb az addig megszokottnál, de éppen ezért érdekesebb és izgalmasabb is - ráadásul nagyon profin építi bele ebbe az egészbe mind az akciót, mind a reménysugárként funkcionáló románcot - a Matt Damon vs. Clive Owen összecsapás pedig simán csak zseniális.

Az Identity egyetlen baja (a végtelenül gáz autós üldözése mellett), hogy önmagában nem tud megállni a lábán. Jason Bourne szinte semmire se jön rá, csak arra, hogy amit megtud, azt nem akarja tudni, és mivel ő a néző "szeme és füle", a nagyérdemű se térhet haza túl sok plusz információval. Mondhatnám azt is, hogy egy nagy kérdőjel az egész, hiszen a szinte robottá kiképzett ügynökök eredetét éppen csak megkapargatjuk, mint ahogy cégük is homályba vész (így lesz Chris Cooper karaktere is elég súlytalan)- ha a film bukása miatt nem lennének folytatások, akkor az egész csak lógna a levegőben. Szerencsére nem így lett, az egész majd szépen kifejlődik, viszont az Identity, legyen szinte már noir-ba hajló hangulata bármilyen jó, továbbra is csak ugródeszkaként funkcionál. Azért ennél nagyobb gondunk sose legyen. 7,5/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: