• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A falu (DVD)
- 81%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 5.390 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Első pillantásra ez a XIX. század végi falu tökéletes képet nyújt, lakosai idillikus körülmények között, harmonikusan élnek. Ez az összetartó közösség azonban azzal a szörnyű tudattal él együtt, hogy a falut körülvevő erdőben különös teremtmények élnek. Ezek a titokzatos lények nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát. Ez a hallgatólagos megállapodás biztosítja a viszonylagos békét.

Az idősebbek tanácsa ellenére azonban akad egy kíváncsi és elszánt fiatalember, Lucius Hunt, aki ellenállhatatlan vágyat érez, hogy átlépje a bűvös határt és elinduljon az ismeretlenbe. A baljóslatú fenyegetés miatt elszabadulnak az indulatok a faluban, Lucius pedig útnak indul...

Játékidő:
103 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, román, szlovák
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Tégláról téglára - Így készült A falu (kb. 24 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A falu bemutatója (kb. 4 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A falu befejezése (kb. 5 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A falu hangkulisszája, zenéje és vágása (kb. 11 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A történet születése – forgatókönyv-írás (kb. 7 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A falu szereplői (kb. 12 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - Kimaradt jelenetek a rendező bevezetőjével (kb. 12 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A rendező amatőr-filmje (kb. 3 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Jim Morrison
értékelése:
2007. nov. 9. - 19:35
M. Night Shymalan valami nagyon különös utat talált a filmiparban. Másképp de olyasmit tesz mint pl. Tarantino aki szintén különc Hollywoodban. Shymalan filmjei attól jók amiért a film hoskorában elismerték. Minden érzékünkre hat. A kép és a hang kevés lenne ha nem állna össze eggyé elménkben és lelkünkben. Azok a filmek amik megtekintésükkel a lelkünkre hatnak azok az igazi remekmuvek. Számomra a fent említett rendezo ilyen. Eddigi pályája során nem készült sok filmje, de azok melyek vászonra kerültek mind hatottak és hatnak ma is ránk, emberekre. Egyedi látásmódja visszahozta az osi, elemi borzongás fogalmát a filmgyártásba. Debütáló kasszasikere a Hatodik érzék óta tudjuk, itt bizony többrol van szó mint azt elsore gondolnánk. Ma már lassan tipikusnak mondott felépítéssel dolgozott sokáig amibol most már kitörni készül. A film végi csavar megoldást talán hosszú évek óta nem használta ennyire tehetségesen senki.
A Falu volt (átmenetileg) utolsó olyan alkotása amiben a végén leejtett állunk keresgéltük. A 18. században játszódó történetrol inkább nem írok mert azt megtette már számos kritika. Én inkább azt a különleges érzést fejtegetem amit a film okoz. Mert megdöbbenni egy filmrajongó gyakran szokott. Hol nagyon hol kevésbé. Shymalan döbbenete örök élmény. És lehet lerágott csontként nevezni, azt a pillanatot amit jelen filmjének utolsó perce oriz megéri látni mert még mindig egyedien okos. A cselekmény kibontása roppant gondos elokészületi munkát igazol. Többszöri megtekintéssel szinte másodpercenként felfedezhetünk egy újabb magyarázatot elso kérdéseinkre. A tökéletes zenei aláfestésre komponált képek a film egészében valami álomszeru varázslatba bódítják rajongóit és azokat is akik épp készülnek befogadni a rendezo világát. Persze, nem bun nem szeretni csak nagy hiba. Tudom, ez most így elég dúrván hangzik de ez az a filmrendezo aki megfogja a lényeget és mint a filmmuvészet hajnalán képes nézojét elvarázsolni, várának tömlöcébe rejteni egészen addig míg úgy nem dönt szabad vagy és akkor feloldozza "átkát" mi pedig kábultan távozunk a moziból és jóleson tapasztaljuk gazdagabbak vagyunk valamivel, amit talán soha nem fogunk megtalálni és megérteni önmagunkban de mindig érezzük belül ha ezt a nevet olvassuk:
M. Night Shyamalan
5 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
ThomyX
értékelése:
2007. jan. 11. - 14:56
Nah,készültem egy mindenre kiterjedo kritikával. Ugyanis kölcsönkaptam a jó öreg Szomszéd bácsitól a filmet. :)
Kezdem...
A film engem nagyon megfogott. Egy elszigetelt,és rideg atmoszférában játszódik végig a film,mintha nyomor nehezedne a falu lakóira,holott nekik ez jelenti a békességet.
A rejtélyek nagyon jól meg voltak oldva,és a csavarok is meglepoek voltak.
Erre a mure nem mondanám,hogy horror. Ez egy eros dráma.
Az utolsó fél órában,mikor a vak lány elindul,az útja közben azt hittem,hogy elsírom magam. És még eme fizikai "fogyatékossága" ellenére is úgy látta a dolgokat,ahogyan senki más.
Nekem nagyon tetszett,foleg az volt nekem meglepo,hogy a filmben mindenki egyenrangúnak számított,legyen az orült,vagy vak,akármi.
Én már rájöttem mi Lucius színe,de ezt könnyu kitalálni. :)
A színészi játékokról. Két szereplo volt számomra pozitív,vagyis két színész.
Adrien Brody és Bryce Dallas Howard. Ok voltak a film gyöngyszemei.
Gondosan felépített murol beszélünk. Holott nem azt kaptuk,mint amit a trailer ígért,én mégis kellemeset csalódtam. Véleményem szerint ez a film jobb is volt így,mintha vérengzos és vérben tocsogós lett volna.
Nézés közben mintha mentek volna össze a ház falai,és mintha óriási nyomás nehezedett volna rám...
Majd végül egy frappáns fináléval fejezik be ezt a muvet,és kiderül,hogy szinte semmi sem az,aminek látszik. És ezt a "látszik" szót kihangsúlyozom.
Horror rajongóknak nem ajánlott,mert ez nem horror,és értem a felháborodás okát.
Számomra ez egy elvont,meseszeru,és mégis tanulságos történet volt,mely tisztán példázza azt a képet,hogy más emberekkel szemben is legyünk toleránsak,bárhonnan is származik,és bármilyen baja van.
Nekem ez egy gyönyöru szép film volt,biztosan megnézem még többször!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 1. - 20:28
Falu az erdő mélyén
M. Night Shyamalan az utóbbi idők legtehetségesebb fiatal rendezője. Az Utolsó léghajlítót leszámítva ötletes produkciói vannak és nem nagyon hibázik.
A falu az első filmje, amit megnéztem és megdöbbentően nagyot üt!
A történet zseniális: egy elszigetelt kis település az erdő mélyén, saját önellátó gazdálkodással, kultúrával, egy amolyan elszeparált civilizáció. A környező erdőt viszont védik az ott élő lények. És igen! A lények... Szerintem zseniális lett a jelmez, roppant hatásos és a piros szín tényleg félelmetes hatást kölcsönöz az egész kreatúrának. De, ha már a piros színt megemlítettem - folyamatosan jelen van a filmben és érdemes odafigyelni, mert rengeteg utalást ezzel eszközölnek!
A kameramozgások nagyon izgalmasak, ugyan úgy, mint a díszletek és a helyszín. Élethű, ám kosztümös moziról van szó. Ami persze nem baj.
A történet alapvetően következetes, de semmiképp sem kiszámítható, így fenntartja az érdeklődést és feszültséget kelt a nézőben. Köszönhetően a remek hangzásnak, az effekteknek, a teljesen éles képnek.
A színészek nagyon jól alakítják a helyenként elég bonyolult szerepeket, emocionálisak és látható , hogy maximális átéléssel keltik életre a karaktereket.
Összegzésként, tehát mindenkinek csak ajánlani tudom. Nálam ez ismét egy tökéletes film és nem találtam benne hibát.

10 pont és még extrák is vannak ;)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: