• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Egy makulátlan elme örök ragyogása (DVD)
Egy makulátlan elme örök ragyogása Eternal Sunshine of the Spotless Mind
- 77%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft

Már csak 3 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Joel (Jim Carrey) döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine (Kate Winslet) kitöröltette az emlékezetéből eseménydús kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr Howard Mierzwiakkal (Tom Wilkinson), hogy kitöröltesse a lányt a saját emlékezetéből. De ahogy Joel emlékei fokozatosan eltűnnek, úgy ébred rá újra a Clementine iránti szerelmére. Agya rejtett zugainak mélyéről olyan erők működnek, amelyek megpróbálják megakadályozni az eljárás sikerét. Ahogy Dr Mierzwiak és munkatársai (Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood) szinte űzik-hajtják Joel-t saját emlékeinek útvesztőjén át, világossá válik, hogy Joel egész egyszerűen nem tudja Clementine-t kiverni a fejéből.

Ez az emberi melegséggel és érzelemmel teli, különleges humorú történet azon a ponton kezdődik, amikor két ember már belefáradt egymásba. A film innen visszafelé halad az időben, elmondva, hogyan jutottak idáig. Visszamegy a szerelmük kezdetéig, aztán lejátszódik a történet újra, egészen a végéig, úgyhogy amikor Joel és Clementine újra megélik kettejük kapcsolatát, már tudatában vannak annak, hogy az a végén mivé lesz. Ám a történet ennél sokkal többről beszél. „Az emlékekről szól, az emlékezetünkről – hogy mi magunk mennyire az emlékeink vagyunk.”– ahogy a rendező, Michel Gondry fogalmaz.

Jim Carrey játssza a főszerepet az Oscar-jelölt Charlie Kaufman (Adaptáció) eredeti forgatókönyvéből, Michel Gondry rendezésében készült Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben. A kétszeres Golden Globe díjas főszereplő mellett a további szerepekben a háromszoros Oscar-jelölt Kate Winslet, Kirsten Dunst (Pókember), Tom Wilkinson (Oscar-jelölt, A hálószobában), Mark Ruffalo és Elijah Wood (A Gyűrűk Ura).
Stúdió:
Játékidő:
108 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Michel Gondry és Charlie Kaufman kommentárja a filmhez
 
Előzetes -
 
Werkfilm (így készült) -
 
Interjú - Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Elijah Wood, Mark Ruffalo, Tom Wilkinson, Michel Gondry, Steve Golin, Anthony Bregman
 
Kisfilm - A színfalak mögött
 
Kimaradt jelenetek -
 
Videóklip - Polyphonic Spree - Llight and Day
 
Egyéb - Lacuna spot
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2011. máj. 21. - 9:42
Gondry mellett az extrák között látható a másik személy, aki íróként meghatározza ennek a filmnek a stílusát: Charlie Kaufman. Mindketten szívesen űznek játékot az emberi tudat zegzugaiból, Gondry pedig nagyon ért hozzá, hogy egyszerű kellékekkel is (ld.: "svédelés":)) elképesztő látványvilágot hozzon össze. Ez teszi ezt a filmet hol mókássá, hol elgondolkodtatóvá vagy éppen ijesztővé.

Hányan érezték már azt egy kapcsolat végén, a lezárás függvényében, hogy bárcsak sose találkozott volna azzal a hülye p.-vel vagy azzal a rohadt k.-val. Az alkohol átmeneti hatása mellett nekik fejlesztette ki a LACUNA a végleges "agyradírt". Csak egy éjszaka, és a kapcsolat emléke volt-nincs. Csakhogy ennek a felejtésnek a folyamata rémisztőbb, mint ha a Langolierek zabálnák fel az ember körül a világot, másrészt gyorsan kiderül, még az ilyen emlékek is egyben tapasztalatok, amik nélkül ugyanazoknak a hibáknak az elkövetésére kárhoztattunk.
Joel története egy apró hurok leszámítva lineáris, még akkor is, ha ebből a néző semmit nem érez. Bár körülötte is zajlanak az események, ugrálhat akár egy befüvezett titkárnő is az ágyán, ő az ágyában fekve egyfajta időutazáson vesz részt, a gyermekkori emlékektől a legutóbbiakig, miközben megismerjük a Clementine-nel való kapcsolata részleteit, természetét. Ezek az idősíkok kuszán kapcsolódnak egymáshoz, időnként összemosódnak, egyedi hangulatot adva a filmnek.

A DVD még a hősidőkben készült, így a kép és a hang megfelelő (az előbbi ugyan kicsit szemcsés, de ez eleve a sok kézikamera miatt van így), a lemez meg dugig van extrákkal.

Röviden: A Makulátlan... egy igazán szellemes és szürreális romantikus dráma, de még egy kevés thriller is van benne. Akinek tetszettek az olyan filmek, mint a John Malkovich-menet, Az álom tudománya vagy az Adaptáció, szerintem ebben sem fog csalódni. Ha nem, akkor pedig egy "felejthetetlen" esélyt érdemel meg.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: