• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Születés (DVD)
Születés Birth
- 89%
Szállítható: BIZONYTALAN
599 Ft
Eredeti ár: 5.390 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Tíz évvel első férje halálát követően Anna (az Oscar-díjas Nicole Kidman alakításában) ismét házasodni készül, mikor feltűnik egy különös kisfiú, s azt állítja, hogy ő Anna előző férjének reinkarnációja. A tíz éves gyermek képes felidézni a nő házas életének legintimebb részleteit is, Anna pedig teljesen elbizonytalanodik: elméje képtelen elfogadni a lehetetlent, ám szíve mélyén már szembesült az igazsággal, bármennyire félelmetes is...
Stúdió:
Játékidő:
96 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, észt, horvát, lengyel, lett, litván, román, szerb, szlovén
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2007. nov. 19. - 7:56
Ez volt az a film, amelyiknél pusztán a reinkarnáció + Nicole Kidman kombináció vonzott. Hát, kár volt neki / nekem. Mert ez a film olyan, mint egy hosszú, rossz "disznó" vicc, elvégre bármeddig nyújtják is a felvezetést, az egyetlen kérdés, hogy igaz-e, tényleg a gyerekben éledt-e újjá az elhunyt férj? Aztán ahogy néztem, az elozo átadta a helyét egy másik kérdésnek: Nem mindegy? Lehet, hogy a mélyben ez a másfél óra az újjászületés kérdéseit feszegeti, de a felszínen mégiscsak maga a celluloidra álmodott, sekélyes, pedofil dögunalom! Például az egyik jelenetben, fagylaltevés közben kérdezi meg a no a 10 éves srácot, hogy "Na, és hogy elégítenél ki?", meg hogy "Szexeltél már?"! Oké, szóljon a film a lelki kötodések elszakíthatatlanságáról, meg az idotlen szerelemrol, gyozodjön meg a no, hogy tényleg a férje lelke van-e a gyerekben, és nem csak egy elhanyagolt, unatkozó tizenévessel hozta össze a sors, de ne az legyen már minden ötödik kérdés, hogy hányszor és hogyan dugtak! Minden körülmények között csak egy 10 éves kölök van a másik oldalon!
Hogy az unalomra is mondjak példát: az elso két percben azt nézzük, ahogy egy fickó fut! Nincs focím (egy halkan elsuttogott "Születés" szót leszámítva), nincs stáblista, csak a kihalt, téli Central Park, meg egy kocogó pasas. Aztán ugyanez egy fél órával késobb, csak ott a Park helyett Nicole Kidman arcát nézzük. Meg még párszor, más-más fejekkel. Ebbol már sejtheto volt, hogy a forgatókönyvíró és a rendezo tombolán nyerte a diplomáját, és nem is adták ennek cáfolatát a film további részében sem. Hogy lehet olyan filmet csinálni, ahol a két foszereplon meg két mellékszereplon kivül az összes karakter kellék? Némelyikrol a film végéig nem derül ki, hogy kicsoda, miféle, csak találgatni lehet, hogy ez az anya, ez a nagynéni, ez a sógorno, stb.. Semmit nem adnak a filmhez, azon kívül, hogy vannak, max. hátteret, mint egy szobanövény. Apropó, szoba! A tombolán ott volt az operator és a díszletes is, akik a komor hangulat elérésére egyetlen eszközt ismertek: a színek 99%-át a barna és a szürke valamilyen árnyalata adja. A maradék egy százalékba olyanok tartoznak, mint a srác kék kabátja meg egy zöld eloteto az egyik szállodán, csak hogy túl nagy dolgokra ne számítsatok.
Az egyetlen, ami miatt egyáltalán végignéztem (na jó, a zene is segített valamennyit), azok a valóban zseniális színészek. Nicole Kidman még kisírt szemmel, rövid hajjal is gyönyöru, és a már említett jelenetnél mindennél jobban kifejezte a szeme az örlodést és a kétkedést, szinte láttam, ahogy cikáznak a gondolatai. A srácról (Cameron Bright) a Godsend óta tudom, hogy a Sátán földi helytartóját is sikeresen el tudná játszani, o maga a két lábon járó hátborzongás. Mellékszerepben is csupa nagy nevu profi (Lauren Bacall, Peter Stormare, stb.), akiknek a profizusa már abból látszik, hogy ilyen hitelesen tudják eljátszani a semmit, mintha lenne szerep, amit el kéne játszaniuk. Ott van például Anne Heche: van kb. öt jelenete, és nagyszeru bennük.
Aki esetleg a kiadás minoségére szokott figyelni annak elmondom, hogy az is hagy kívánnivalót maga után. A kép szemcsés, gyakran vibrál, a szinkron meg olyan, hogy ha nem kapna tolem a film +1 csillagot a színészek miatt, tökéletesen illene rá a jellemzés: "Álmatlanság ellen".
"Pszichológiai feszültséggel átitatott, hátborzongató thriller", hírdeti a borító. Thriller? EZ? Ez volt az egyik legrosszabb dráma, amit valaha láttam, a thriller titulus közelében sincs ez a film. Az egyetlen dolog, ami megijeszt ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy meghalok, újjászületek, és esetleg a következo életemben is megnézhetem.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: