• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A gépész (DVD)
A gépész The Machinist/El Maquinista
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2005. szeptember 13. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Trevor Reznik (Christian Bale - Batman: kezdődik!) egy éve nem aludt egy percet sem, fizikailag leépült, szinte csontvázzá aszalódott. Holdkórosként jár be dolgozni nap mint nap egy gyárba, éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti vagy, vagy egy prostituáltnál. Egy váratlan munkahelyi baleset azonban még jobban felborítja életét, félelmetes történések sora veszi kezdetét, és Reznik meg van róla győződve, hogy egy összeesküvés zajlik ellene. Fenyegető üzeneteket hagynak a lakásán, valaki mintha állandóan figyelné őt – Reznik élete folyamatos rémálommá válik.
Stúdió:
Játékidő:
98 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Előzetes -
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2007. okt. 30. - 11:58
Én eddig négyszer láttam, de még tud új részletet felvillantani. Számomra egy hihetetlenül jó pszichológiai játék az egész. Lehet, hogy a film részben a megszokott klisékkel operál (pl.: titokzatos idegen, akit mások sosem látnak, meg a cetlik), de pont azért azokkal nem is foglalkoztam.

Mi is ebben a filmben az alap? Van egy fickó, aki egy év alatt szinte elsorvadt, nem eszik, nem alszik, elvonult az emberektol, mint egy remete... mint egy aszkéta. Az aszkéták bunhodnek. Trevor Reznik elkövetett valamit egy éve. Ami számomra feledhetetlenné tette ezt a filmet az az volt, hogy az események és saját maga hogyan emlékeztetik ot arra, amit tett, és amit elméje egy sötét szegletébe uzött. Innentol egy modern "Ágnes asszony"-t láttam, aki kényszeresen igyekszik megtisztítani magát, és csak egyetlen kérdés maradt: Mi történt egy éve?
Hogy bizonyos helyeknek milyen jelentosége van az életében, az apró megállások, elbizonytalanodások, a vidámparkos jelenet (és foleg a szellemvasút), a megállt órák, a bunhöz mért vezeklés (pl.: ahogy meg akarja kerestetni a "titokzatos" piros autót), a rendszámok. Egy-egy nyom, amibol szép sorban megtudjuk, hogy hol, mikor és mit tett Trevor.
Meg kell említenem még, hogy a Trevor életében fontos két no (Jennifer Jason Leigh és Ainata Sanchez-Gijon) alakítása is nagyszeru, nélkülük talán feleennyire sem élveztem volna a filmet.
A képpel és a hanggal nem volt bajom, a szinkron is jó, de a borítót kénytelen voltam lecserélni, mert ez érdektelen, unalmas; Bale, mint valami bánatos zombi mered maga elé, és ráadásul hiányzott róla a "jelige": "Még négy betu, és Trevor Reznik rájön az igazságra". Extrából ugyan nincs sok, pár kimaradt jelenet (amik csak vontatottá és kiszámíthatóbbá tették volna a történetet); egy werk azért elfért volna.

Thriller-monodráma eros pszicológiai krimiszállal. Összességében ezt nyújtja a Gépész, számomra mufajában egyedülállóként, mert itt az élmény volt nagyszeru, ahogy Trevorral együtt, fokozatosan "fejtettük" meg a múltat. Ezt pedig még a Mementó sem tudta nálam megcsinálni.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: