• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A bárányok hallgatnak (szinkronizált változat) (DVD)
A bárányok hallgatnak (szinkronizált változat) The Silence of the Lambs
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Clarice Starling az FBI-akadémia fiatal reménysége váratlan és ugyancsak megtisztelő megbízást kap. Jack Crawford, az iroda egyik vezetője arra kéri a fiatal lányt, hogy segítsen nekik egy az egész országok félelemben tartó gyilkosságsorozat tettesének kézrekerítésében.
A gyilkos - akit a szenzációéhes bulvársajtó Buffalo Bill-ként emleget - fiatal nőket gyilkol meg és lenyúzza a bőrüket! Crawford szerint van valaki, aki nyomra vezethetné az egyelőre sötétben tapogatózó FBI-t. Ez a valaki nem más, mint Dr. Hannibal Lecter, a zseniális pszichiáter, aki mellesleg szintén pszichopata sorozatgyilkos és egy ideje egy kiemelten biztonságos cellában élvezi az FBI vendégszeretetét.
Crawford elmélete szerint egy hamvas, ártatlan, de intelligens lány talán szóra bírhatja az egyébként megtörhetetlennek tűnő emberevő szörnyeteget. Mint az Clarice és Hannibal első hátborzongató beszélgetésén kiderül, a doktor valóban jobban ismeri a gyilkos gondolkodásmódját, mint az FBI, és Crawfordnak abban is igaza volt, hogy Clarice lehet a kulcs a doktor zárt világához.
De Hannibal nem adja ingyen az információt. Minden egyes apró nyomért, sugallatért cserébe elvárja, hogy Clarice egyre több részletet áruljon el saját múltjából. Az idő pedig sürget: újabb és újabb megcsonkított áldozatok bukkannak fel és úgy tűnik, Buffalo Bill ezúttal egy szenátor lányát is elrabolta…
Minden idők egyik leghátborzongatóbb thrillere öt Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film, a legjobb rendezés, valamint a legjobb férfi és női főszereplőnek járó díjat!
Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
1991
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- angol - DTS
- francia - DTS
- francia - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, dán, finn, francia, görög, holland, lengyel, norvég, román, svéd
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
zeberedek
értékelése:
2010. aug. 16. - 18:24
A sztorit nem nagyon ecsetelném, szerintem már mindenki ismeri, aki még sose hallott errol az alkotásról az meg a filmadatlapot elolvashatja.
A történet könnyen követheto, noha 2 száll is fut egyszerre, ezek elég szorosak egymáshoz és a végén úgyis találkozik a 2 cselekmény.
Tagadhatatlanul, a Lecter (Anthony Hopkins) és a Clarcie(Jodie Foster) történetfonal élvez elsobbséget. Utoljára ilyen eros férfi-no párbeszédeket a Száll a kakukk fészkére filmben csodálhattam meg. Ám ha a Jame Gumb(Ted Levine), a sorozatgyilkos nincs, akkor nem lenne ok a Hopkins-Foster páros remekelésére =)
Kiemelném az operatori munkát, nagyban hozzájárul a feszült hangulathoz. Hanyagolja a totálképeket, inkább az arc közeli felvételeket részesíti elonyben – remek ötlet.
Ám ami egyértelmuen a film aduja, azok a színészek. Anthony Hopkins illetve Jodie Foster is élete játékát mutatták fel itt.
Azt nem merem állítani, hogy a legjobb thriller(hogy korban maradjunk szerintem a Hetedik sokkal jobb) de mindenféleképpen említésre méltó alkotás lett, nem véletlenül kapott 5 Oscar díjat is.

A DVD kiadás, elég egyszerucske. Egy lemezes kiadás van meg, tehát extra nuku.
A borító belseje legalább nem csupasz fehérség...
Illetve a menü se az a randa MGM-es.
A hang jó, magyarszinkron 5.1-et kapott, az angol még dts-t is. Bár ez speciel nem az a film ahol a hangzás a fo dolog. Magyar feliratnál aszem 2 hibát találtam
A képpel nekem nem volt bajom.
Felháborítónak tartom, hogy a 2 lemezes kiadás 6799ft(!!) még kedvezménnyel is. Remélem az elkövetkezendo idoben(években) lejjebb fog menni az ára.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Locke(d)
értékelése:
2009. szep. 6. - 19:39
Ismét sikerült pótolnom egy nagy hiányosságot a még mindig nagyon hosszú listámról:
Szinte hihetetlen, hogy eddig hogy maradhatott ki a thrillerek ezen mérföldköve a videómból, és a DVD-lejátszómból.
Idén végre megtörtént a megtekintése, amitol kissé féltem. Féltem, mert mi van, ha nem éri el a kello hatást ennyi ido után? Felesleges volt. Nem hogy elérte, még túl is szárnyalta.
Ez bizony valóban egy idotálló remekmu.
Rengeteg jó szót olvastam, és hallottam a szinkronról, így eloször magyarul néztem meg. Ezen a fronton sem ért csalódás, tényleg a magyar szinkronok "régi, szép idejét" hirdeti.
Az alakítások fergetegesek, Hopkins nem alakítja, hanem életre kelti Lectert, a szemébol szinte sugárzik az orület, és a zsenialitás. Jodie Fostert én nem igazán kedvelem, de ebben a filmben o is remekül játszik.
Megemlíteném még Ted "Buffalo Bill" Levine-t is, aki szintén parádésat alakít.
A filmben csak egy jelenetet tartottam túl betegnek: Buffalo Bill önfotózását a nem éppen hozzáillo ruhában...

Ez az apróság persze nem fog változtatni az értékelésen, ami egyértelmuen 100%!

Viszont ez a kiadás...
A szinkron miatt feltétlen megérte, de azt én sem értem, hogy miért kellett lespórolni az extra disc-et, amikor még ezen a lemezen is utalnak rá, hogy "az elso lemez a filmé"?
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dalmát
értékelése:
2009. máj. 23. - 22:59
Egyesek szerint kár vitatni, hogy a film zseniális, szerintem viszont közel sem az, sot. Jodie Foster és Anthony Hopkins alakításától egyáltalán nem vagyok elájulva. Jodie Fostert nem tartom jó színésznonek (valahogy minden filmjében egyforma), Hopkinsnak pedig voltak ennél sokkal nagyobb alakításai (pl. Napok romjai).
A bajok legfobb forrása, hogy Thomas Harris regénye csak egy sokkoló, de nem túl jól megírt fércmunka. A film forgatókönyvírói is elég nagy logikai hibákat hagytak a történetben. A kedvencem: Hannibál tanár úr hogy a bánatba feszítette fel a rácsra az ort 4 vagy 5 méter magasan egyedül és létra nélkül. Az arclenyúzást most hagyjuk, egy profi biztos egy tollbetéttel vagy puszta foggal is megoldja.
A legviccesebb jelenet, amikor Jodie Foster egy félhomályos szobában úgy tesz, mintha tök sötét lenne, és nem lát semmit, Buffalo Bill meg egy éjjellátóval a fején táncikál körülötte. Valami szánalmas.
Azt hittem, ennél a filmnél gyengébbet nehéz lesz összehozni sorozatgyilkosos témában, de Ridley Scottnak a Hannibállal sikerült. Na edd meg szépen a saját agyadat, csunya rendor bácsi.
Tudom, hogy kisebbségbe tartozom a véleményemmel, de 1991-ben méltóbb helyekre is kerülhetett volna az Oscar. Ha már thriller, akkor Rettegés foka, amúgy meg Thelma és Louise vagy A Halászkirály legendája.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 5. - 14:38
Beeeeee
A nyitó képsor nagyon elgondolkodtató.
Borongós, őszi időjárásban,Clarice Starling FBI tanonc, magányosan, EDZŐPARTNER NÉLKÜL! gyakorol az FBI férfiembert is megpróbáló kiképző terepén. Az oktatója utoléri és közli, a főnöke hívatja. A kamera egy hosszú pillanatig megpihen aggódó arcán. Nem mondja ki, de sejteni mit gondol. Vajon mi motiválja ezt a lányt, hogy ilyen mániákusan, keményen edzi magát? Később ha megfigyeljük több beállítás is hangsúlyozza, hogy Starling a legkisebb termetű az akadémián. Valójában még egyetlen mellékszereplő sem magasabb nála. Joggal lehetne hát kisebbségi komplexusa, de Ő nem az a típus aki ezért meghátrál.

A választ később kapjuk meg Hannibál Lecter sorozatgyilkos pszichológustól. Az a jelenet a film legszebb pillanata. Jodie Foster kifinomult arcrezdülései, ahogy Lecter előtt leplezni próbálja sérülékenységét, de végül a feltörő emlékei szűnni nem akaró sírásra késztetik.

A film Thomas Harris FBI kriminálpszichológus, három kötetes novellájának középső adaptációja. "A bárányok hallgatnak" cím találó utalás Clarice gyermekkori elfojtott traumájára, mikor kislánykorában megpróbálta menteni a levágásra ítélt bárányokat, de azok nem akartak elmenekülni. Felkapott hát legalább egyet az ölébe és hálóingben menekült vele a hideg éjszakába. De nem tudta megmenteni. "Olyan nehéz volt. Olyan nehéz." -meséli szinte sírva Clarice. És szegény Clarice azóta tudat alatt azt hiszi, hogy ha megmenti egy szenátor asszony elrabolt kislányát, (báránykáját), akkor lelkiismerete megnyugszik, és többé nem riad fel rémálmából a bárányok szívszaggató sírására, és a bárányok, (el) hallgatnak.
Ha van legszebb jelenet, akkor ez a rész a legmegrázóbb. És többet között itt is megtapasztalhatjuk mind az angol dts, vagy a magyar 5.1 kiválórészletgazdagságát. Miközben Clarice mesél, leheletfinoman halljuk ahogy a múltból a szél fagyosan fúj.
Más jeleneteknél a fényképezőgép vészjósló vinnyogása, vízihulla szájából feltörő levegő, a rovarok szárnycsapkodó zizegése, a földalatti börtönzajok visszhangzó csapódásai, és nem utolsó sorban Howard Shore borongós zenei aláfestése segítenek ennek az érzékeny történetnek az átélésében.

Annak idején, mára már ritkaságszámba menő, tökéletesen kidolgozott szinkronnal játszották a mozik. Ezért a magyar 5.1 és angol dts extrák miatt önmagában 10 csillagot érdemel a kiadvány.
A kicsit színtelennek tűnő kép a rendezői koncepció része, hogy a történet még vérfagyasztóbb hangulatú legyen. Sok a sötét jelenet,néha esik az eső és még a stáblista is fekete betűkkel van megformálva a film elején.

Ez a film egyszeri nézésre átélhetetlen, épp ezért többszöri kielemezése ajánlott!


0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: