• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Sky kapitány és a Holnap Világa (DVD)
Sky kapitány és a Holnap Világa Sky Captain and the World of Tomorrow
- 88%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft

Már csak 4 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A film megdöbbentő hírrel kezdődik: híres tudósok tűnnek el titokzatos módon, szerte a világon. Hamarosan halálosan félelmetes, óriási robotok jelennek meg s tipornak szét mindent New York utcáin, autókat hajigálva és épületeket zúzva pozdorjává, kisvártatva pedig a Hindenburg III nevű, gigantikus léghajó landol az Empire State Building tetején.

E sorozatos rejtélynek ügyében kezd el nyomozni Polly Perkins (Gwyneth Paltrow), a Chronicle riportere, aki régi szerelmét, a Sky kapitánynak nevezett, bravúros képességű és vakmerő Joseph Sullivant (Jude Law) is megnyeri az ügynek.

Polly és Sky Kapitány útjuk során a Himalája hegyláncai között egy robbanószerekkel behálózott, óriási jégbarlang csapdájába esnek, később Shangri-La csendes és nyugodalmas völgyébe vetődnek, majd rémisztő repülő szerkezetekkel keverednek harcba, utóbb sikeresen landolnak a több ezer méter magasságban lebegő, mozgó léghajóra, és részük van a víz alatti repülés csodálatos élményében is. Céljuk Dr. Totenkopf hollétének felkutatása, mert ez az ördögi elme az értelmi szerzője a világ elpusztítását célzó őrült tervnek.

Veszélyes missziójukban segít nekik egy csak nőkből álló, vízi- és szárazföldi kombinált hadműveletekre kiképzett század és bátor parancsnokuk, Franky Cook (Angelina Jolie), valamint a műszaki zseni Dex (Giovanni Ribisi) is. Lehet, hogy Polly Perkins és Sky Kapitány az egyedüli remény bolygónk számára? Vajon időben megtalálja-e két bátor lélek a ravasz és megfoghatatlan Totenkopfot?

A mintegy 2000 speciális effektet felsorakoztató alkotás 7 éven át készült. A teljes egészében kék háttérrel forgatott film minden egyes képkockáját utólag töltöttek ki digitális módszerrel. Az eddig soha nem látott technikai újításokban bővelkedő Sky kapitány és a Holnap Világa igazi filmtörténeti jelentőségű alkotás. A film legalább annyira jár Orson Welles nyomdokain, mint amennyire idézi H. G. Wells hangulatát is, miközben tele van provokatív paradoxonokkal. Egy soha nem létezett régi-új világ víziójával kápráztat el minket, egy olyan képzeletbeli, elvarázsolt világéval, mint Óz birodalma, ahol semmi sem egészen az, aminek látszik.
Stúdió:
Játékidő:
106 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Tévészpot (televíziós előzetes) - - MAGYAR HANGGAL
 
Előzetes - - MAGYAR HANGGAL
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 11 p.) - MAGYAR HANGGAL
 
Interjú - - MAGYAR HANGGAL
 
Kisfilm - A film látványvilága (kb. 9 p.)
 
Dokumentumfilm - Szép új világ (kb. 28 p.)
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 23 p.)
 
Kisfilm - Az eredeti rövidfilm (kb. 6 p.)
 
Kisfilm - A kulisszák mögött (kb. 2 p.)
 
Kimaradt jelenetek - (kb. 5 p.)
 
Bakiparádé - (kb. 3 p.)
 
Audiókommentár - Jon Avnet producer közreműködésével
 
Audiókommentár - Kerry Conran író-rendező és a vizuális effektes csapat közreműködésével
Átlagos értékelés:
Cesare Gonzago
értékelése:
2009. feb. 15. - 3:25
Ha a Sky kapitány és a Holnap Világa címu filmre úgy tekintek, mint a mozgókép jövojére, akkor a magamfajta régimódi filmrajongóknak befellegzett. Kerry Conran filmje ugyanis - miképp Jevgenyij írta egy korábbi hozzászólásában - a CGI gyozelme a FILM felett. Ennek ellenére nézheto ez az alkotás, mert bármennyire is sterilnek és mesterkélten muvinek tunhet a látványvilág a felületes szemlélo számára, Conran mégis igen stílusosan idézte fel a harmincas és a korai negyvenes évek filmjeinek hangulatát: a világítás, a beállítások, a színészvezetés, sot, a dramaturgia is huen követi a hollywood-i stúdiórendszer aranykorának számító hosszú évtized alkotásait. Aki látta mondjuk Michael Curtiz 1933-as Mystery of the Wax Museum címu filmjét - az elso valóban színes, korai technicolor mozik egyike -, az nem lepodhet meg a Sky kapitány és a Holnap Világa szépiába hajló színvilágán sem. Aki pedig ismeri Frank Capra A Kék Hold völgye címu filmjét, vagy Fritz Lang mestermuvét, a Metropolist, netán az 1933-as King Kong-ot is látta, annak ez a "sci-fi noir" is szerezhet néhány kellemes percet. Arról nem is szólva, hogy számtalan apró "áthallás" fedezheto fel Kerry Conran filmjében, így például Alfred Hitchcock remekmuvébol, az Idegenek a vonatonból is kölcsönöz egy rövid, de annál nagyszerubb jelenetet. (Kínokkal teli erofeszítés lehet egy manhattani csatornafedél alá esett fényképezogépet "kihalászni", hát még egy apró öngyújtót...)

Conran egy, a XXI. században elképzelt 1939. esztendot mutat be nézoinek. A tárgyi világ, az Empire State Building, a Hindenburg léghajó, a régi autók és az újságok szalagcímeit felvonultató montázs; a hosök - a minden hájjal megkent, ám szeretheto újságíróno, és maga Sky kapitány is - mind-mind a harmincas évek létezo, vagy éppen képregényekben (Dick Tracy, Superman) megrajzolt valóságának tanúi. E ponton lép be az elképzelt jövo világa. A Földet megszálló robotok H. G. Wells látomásait idézik, Kerry Conran bizonyos fogásai pedig Orson Welles beható ismeretére vallanak. Némi túlzással azt is állíthatnám, hogy a Sky kapitány és a Holnap Világa nem más, mint a megfilmesített Világok harca. Igaz, Conran filmje nem olyan eget rengeto, mint Orson Welles 1938-as rádiójátéka, mégis szeretheto mu.

7/10
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
cabir
értékelése:
2006. aug. 2. - 12:59
Bár nem kifejezetten a mufajom, mégis kellemresen csalódtam a filmben! Ez egy igazi retro sci-fi!
A történet persze gyermeteg, idézi a kamasz képregének stílusát. Viszont Jude és Paltrow kettose nagyon aranyos. Egészen a film végéig csípkedik egymást, de remekül oldják a (nem túl nagy) feszültséget.
Gwineth a szoke hajával, bájos arcával a klasszikus sci-fik noi szereploit juttatják eszünkbe.
Jude Law alakítása a legjobb, igencsak ironikus, szinte kikacsint a filmbol.
Jolie méltatlanul keveset szerepelt - a félszemu pilótakét nagyszeru, de a Gia után igencsak leadta.

A film értéke korántsem a "világmegváltó hosi történet", hanem a látványvilág. Nagyon érdekesek a zeppelinek, a 40-es évek sci-fi- eit idézik.
Véleményem szerint a film ironikus is, talán kicsúfolja a régi idok bugyuta sci-fieit...
Vicces volt a vicsorgó fogú repülo, és a rrrettenetes robotok... Na meg az orült tudós beszélo fantomfeje...az Ózt idézi!

Mindenesetre aki izgulni, rettegni akar, az csalódni fog a Sky kapitány történetében!
Inkább azoknak ajánlom, aki szeretne egy kicsit nosztalgiázni, és eltölteni egy kellemes bo másfél órát!
Komolyan venni, elemezgetni TILOS!
Ez egy bájos sci-fi szórakoztatás céljából!

A DVD kiadása remek! Rengeteg magyarul beszélo extra, érdekes interjúk! Bár minden DVD kiadás ilyen színvonalú lenne!
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2012. szep. 5. - 0:41
Sky kapitány és a C.G.I. világa
Szép, nagy nevek ebben a minden szempontból kiforratlan, fantasy és akció elemekkel teletűzdelt filmben. Mert mi más is fogná meg az embert, amikor kezében tartja, ezt a meglehetősen egyszerű design-nal megáldott dvd-t. Hát ez... Pedig aztán, amint lejátszásra kerül, kit érdekel, hogy kik játszanak benne? Úgy sem arra fogsz figyelni.
Ahogy az ismertetőben is le van firkantva, a film kizárólag kék háttér előtt készült. Ez ad egy fajta pikantériát az egésznek, de vigyázni kell! Sajnos van egy kis hátránya: elég kiforratlan lett a megvalósítás. 7 év ide vagy oda, nem tökéletes. Ezt azért merem leírni, mert a hasonló technikával készült Beowulf, hát sokkal minőségibb lett. Persze kuriózum számba megy -elég nehéz beszerezni-, de alapvetően az köt le, hogy "aztaaaa, számítógép az egész".
Szóval. Adott egy csomó jó színész, egy élvezhető történet, illetve egy szokatlan grafikai megoldás. Ez lesz a Sky kapitány és a Holnap Világa.
Nem untat, mert egészségesen szinten tartja a néző érdeklődését, akcióval, érzelmekkel és humorral. A számítógépes megoldás mellett, számomra olyan volt, mint ha egy Marvel képregényt filmesítettek volna meg. A Jó és a Rossz világot fenyegető harca, ahol csak egy győzhet. (Aki persze 10-ből 11-szer a jófiú lesz.)
Kb. ennyi. Megveszed, azt meg kell nézni. Szerintem csalódást nem fog okozni. Meg is nézem még egyszer. :-)

Értékelés:

TÖRTÉNET: 6
LÁTVÁNY: 8
ZENE: 7
EXTRÁK: 5 (Az extrák jók, de most is külön lemezt adtam volna nekik. Ezért kevesebb a pontszám)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
mancikukac
értékelése:
2009. nov. 25. - 11:40
Nagyo jó film és önmagában kuriózum. Különös hangulatot kölcsönöz, az egyébként valóban nem túl ütos (bár sikerülhetett volna kicsit többet is kihozni belole) történetnek a 30-as évek világának dizájnjával kevert "csúcstechnológia" megjelenítése. Egyáltalán nem zavaró, hogy nagyrészt számítógépes grafika az egész, bár az tényleg kicsit fura, hogy annyira sötét tónusúak a képek, de nyilván ezzel is hangsúlyozni akarták a régies jelleget. Mindenesetre sikerült ötvözniük a film képi világával a képregények formai megoldásait. Romantikus kalandfilm, szuper megvalósítással. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Remélem lesz még folytatása uilyen kiváló grafikus megoldásokkal, bár ha 7 évig készült, akkor kérdéses.
Nézzétek meg, érdemes.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
mrslovett
értékelése:
2009. aug. 31. - 23:17
Nahát, ez igen! Megmondom oszintén, ilyen igényes dvd kiadást már régen nem láttam. Tökéletesen kidolgozott menü, csupa-csupa érdekes extra (kimaradt jelenetek és bakik is!), egyszóval ilyennek kell lennie egy igazi dvd-nek.

A laptopon nekem is Túszdrámát ír ki, de hála a többi véleményírónak ez nem ért nagy meglepetésként. :)

A film szerintem szuper, már csak a látványvilág miatt is érdemes legalább egyszer megnézni. Jude Law és Gwyneth Paltrow nagyon jók együtt, persze nincs az a húdenagy színészi játék, dehát valószínuleg nem egy Oscar-szobrocska reményében vállalták be ezt a filmet.

Egyszóval le a kalappal, nagyon meg vagyok elégedve ezzel a dvd kiadással. Az árat látva kételkedtem egy kicsit a minoségben, azt hiszem túl jónak tunt, hogy igaz legyen. :D De most, hogy kézhez kaptam a dvd-t, nyugodt szívvel mondhatom: feltétlenül ott a helye a polcon!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Argyle
értékelése:
2006. aug. 17. - 22:32
Rendkívül egyszeru,mindenféle fordulatot nélkülözo alkotás,kalandfilmként azonban hozza a formáját.
A történet meglehetosen egyszeru: a világ megmentése, egy jóbarát felkutatása és egyben megmentése.
Felfedezheto a szerelmi szál is.
Csupa-csupa olyan jól bevált dolog,amit megpróbáltak egybegyúrni.Ebbol is egy kicsit,abból is egy kicsit,a végeredmény igencsak összecsapott lett.
Jude Law és Angelina Jolie ettol jobb filmekben is szerepelt már.Angelina helyében bárki szerepelhetetne.Azt mondom jobban is tették volna,mert így vártam tole valamit,de nem kaptam semmit,csak egy jól csengo név a listán.

Összességében egy estés popcorn-mozi,ami társaságban sokkal inkább élvezheto,mint egyedül.
A hanghatásról nem is beszélve,ami valóban jól sikerült.
E 2 szempont miatt is ajánlanám inkább a moziban való megtekintést.
990 Ft nem sok,de valószínu,miután megnézted,a polcon fog porosodni,mivel semmi maradandót nem alkot a film,az egy estés szórakozást leszámítva.
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
jevgenyij
értékelése:
2006. jún. 3. - 20:58
Várakozásokkal telve ültem neki ennek a filmnek, mert mielott még bármi egyebet is tudtam volna róla, az biztos pletykaként jutott a fülembe, hogy az alkotók pár percre a történet végén "feltámasztják" Laurence Olivier-t.

Gyakorlatilag a film kezdete után nem sokkal rájöttem, hogy ez a technikai megoldás jelenti majd nekem az egyetlen izgalmat, mert ez a scifi-noir cyber-fantazy látványos külsoségei ellenére rendesen alulteljesít. Merthogy minden színészi próbálkozás ellenére ezt a 100%-ban mesterségesen kreált környezetet én nagyon sterilnek találtam. Mesterkélt beállítások, nyögvenyelos dialógusok, érzodik, hogy a szereplok nem találják a helyüket szerepet alakítva a "semmi"-ben . Más szavakkal: ez a másfél óra a CGI diadala a FILM felett.:( /Személyes vélemény, de nagyon remélem, hogy nem ez a mozgóképgyártás jövoje.../ Felmerült bennem az is, hogy vajon milyen lett volna ez a projekt rajzfilmként elkészítve, élo szereplok nélkül: valószínu, szórakoztatóbb!

A képminoséggel kapcsolatban: retro hangulat, a múlt század homályos 30-as, 40-es éveinek felidézésével. Hang: én eredeti hanggal néztem, az ok. A magyar szinkront csak próba jelleggel választottam néhány percre, nagyon felejtos...

Ha esetleg lenne még egy olyan marha, mint én, aki csak Laurence Olivier miatt nézné meg ezt a filmet, az inkább gyorsan válasszon mást! CGI-orültek és Angelina Jolie-rajongók viszont bátran essenek neki, ok valószínu jól fognak szórakozni!
6 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
Haga
értékelése:
2006. jan. 14. - 23:31
Végre sikerült megnéznem!

Hú, hol is kezdjem. A hangulat az,ami nagyon ott van és nagyon megfogja az embert! Akaratlanul is a King Kong jut róla az eszembe, sokban hasonlít a két film, és itt nem a történetre gondolok. Retros, de nagyon, már a focím és a zene is az. Valóban nem annyira sc-fi,mint kaland film. Nem is gondoltam volna,h. enyi helyszín látható benne, nagyvárostól-égi leszállópályákig a dinokkal teli dzsungelen át egészen a Matrix embergyártó telepéhez hasonló óriásrobotos gyárig. Egyszóval egy látványorgia a film, nem is értem,hogy futott le ilyen csendben a mozikban. Végülis nem a Sin City, hanem egy évvel korábban a Sky kapitány volt az elso full renderelet film.

Biztosra veszem, a köeljövoben nem egy, hasonlóan egyedi látványvilágú filmmel gazdagodunk.
Sajnos hiába minden, tökéletes és csili-vili, a nagy látványok közepette nekem mégis valahogy egyre érdektelenebb lett a film. Nem tudok mit hozzáfuzni, szép is, a hangok is nagyon ott vannak, igazi tesztelemz, ám a lényeg elveszik a nagy hang és látványorgiában.
A menü is nagyon szép és okos, az extrák nagyon érdekesek, de kár,hogy csak párat szinkronizáltak.
Ráadásul a szinészinterjúkban csak a szinészek vannak szinkronizálva, a riporter kérdései angolul szólnak így kicsit fura.

Egy igazán egyedi és eredeti fil hasznos extrákal egy gyönyöru kiadványon, 1.85:1-es képméretben! Ajánlom figyelmetekbe!

8 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2006. jan. 13. - 21:15
Hát én ennyire nem vagyok elájulva ettol a filmtol, mint az elottem szólók. Az tény, hogy valóban technikailag nagyon jól kivitelezett alkotás, ámulatba ejto az CGI precizitás, ami az elso perctol jellemzi a filmet. Sajna azonban a nem túl bonyolult (kissé bugyuta) sztori sokat vesz el a film értékébol. Inkább kaland, mint sci-fi, bár az még nem baj, ha valamit nem lehet beskatulyázni. Ami számomra picit zavaró volt még, hogy-gondolom szándékosan csinálták ilyenre- baromi homályos volt a kép. Egyedi lett tole, az biztos, de nem biztos hogy jó is.
A lemez hangja effektgazdag, de volt hiányérzetem, olyan tompának tunt az egész. Mintha az is "homályos" lenne.. Amúgy a magyar hangsáv a szinkronnal egyetemben jó. Szól úgy, mint az angol.
Összességében egy érdekes látványvilágú kalandfilm, sok deja-vu érzéssel, akár egy jobban sikerült kísérletnek is felfoghatjuk. Vásárlás elott megnézendo.
6 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
77%

10 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (4)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: