• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A sziget (DVD)
A sziget The Island
- 79%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
699 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Michael Bay rendező (Armageddon, A szikla) lélegzetelállító akcióvágtája „MAGÁVAL RAGAD ÉS LEHENGEREL. TOTÁLIS ÉLMÉNY SZEMNEK ÉS FÜLNEK!” – Clay Smith, The Insider
Lincoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2-Delta (Scarlett Johansson) egy elzárt, hipermodern városban élnek, mikor azonban rájönnek, hogy klónok, akiket csupán szervdonorként tartanak, merész szökési akciót hajtanak végre.
Ismeretlen környezetben, egy csapat folyton a nyomukban lihegő fegyveres zsoldossal kell hadakozniuk. Ők mégis kockára teszik az életüket és a szabadságukat, hogy megmentsék azokat, akiket maguk mögött hagytak, és hogy tudassák a világgal az igazságot A Szigetről.
Stúdió:
Játékidő:
130 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, görög
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - - MAGYAR FELIRATTAL
 
DVD-ROM -
Átlagos értékelés:
.. ... .. .
értékelése:
2006. aug. 9. - 21:34
A sziget (DVD)
Kicsit megkésve ugyan, de megnéztem. Régebben láttam az elozetesét, pár képsort az így készült-bol; tudtam, hogy mirol szól és olvastam a hozzászólásokat is.

Ez egy igazi akciófilm Bay módra:
1.:transzfer [mint a BAD BOYS 1-2, A SZIKLA, és a PEARL HARBOR c. filmeknél] - nagyon (erosen) kontrasztos, kristálytiszta, "mély", telt színek;
2.:zene - félelmetesen eltalálva, mint mindig;
3.:kameramozgás - gyors, pörgos, "kapkodós";
4.:tempó - na az halálos, már amikor beindul, persze.
Éppen ezért nem is akar másnak látszani, mint egy popcorn-mozi; annak viszont kiváló! Aki ezt rögtön az elején tisztázza magában és ezt elfogadja, annak két órára kellemes kikapcsolódást - és ez a lényeg! - szerez a film. A klónozás - mint olyan - itt csak a történet elmeséléséhez szükséges, hiszen ez adja a film fo csavarját is. Nem fejtegeti morálisan, nem merül a rejtelmeibe, hiszen nem ez a célja. A célja egy utazás a hullámvasúton, ami szép lassan elindul, felgyorsul, majd eszeveszett száguldásba kezd és a végén pedig megáll. Úgyhogy akinek a klónozás morális, etikai kérdéseket felveto, mélyebb értelmet kereso film megtekintése lenne a cél, annak azt tanácsolom, kerülje el ezt a mozit.

Sajnos az egyszem werkfilm, ami a korongon található extraként, édeskevés. Viszont kiderülnek belole érdekes dolgok, foleg az ominózus "üldözésesvonatkerékpotyogtatós" jelenetsorról. Ezért aki még nem tette meg, az nézze meg, de iziben! ;-)
5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2006. feb. 21. - 21:30
Hát nem is tudom... Hogy próbáljam megfogalmazni a véleményemet úgy, hogy ne vegyétek a fejemet. Ez a film nem jó. Nagyon nem. Egyszeruen képtelen vagyok megbarátkozni vele, pedig direkt megnéztem DVD-n is, hátha a házimozi ad plusz élményt, amitol élvezhetobb a film. Volt már rá példa, de itt az sem segített...
Szóval. Sokadik próbálkozás manapság a klónozás témájában, ami alapvetoen tetszik. Az egyáltalán nem zavart, hogy rengeteg más filmbol átemelt jelenetet, képsort, hangulatot látunk, (Mátrix, Különvélemény, THX-1138, Logan futása, Szökevény), én erre mindig azt mondtam, hogy rendben van, ha azt a film sajátjára tudja formálni és megmarad az eredetisége. Hát itt ilyen nem volt. A film elso fele számomra még így is élvezhetobb, mint a második. Miután kijutnak a szabadba, egy szimpla bugyuta üldözos-lövöldözos akciófilmmé silányul az egész mozi, a klisészeru nagy leszámolással a végén. Rejtve marad a klónozás összes technikai és morális kérdéseire feltett válasz, persze azon kívül, hogy ez csúnya dolog. Szerintem sokkal több volt a filmben. Talán, ha csak az elso felét folytatták volna és nem keverték volna rá az akciót, akkor jobb lehetett volna. Bár akkor meg túl intellektuell??
Na mind1. Gondolom, még vannak rajtam kívül, akik így gondolják...
A DVD-rol. A kép tuéles, nagyon jó. A hang szintén, az angol egy hangyányit erosebb a magyarnál, a vonatkerekek potyogása a kamionról egyszeruen brutális. (kello hangeronél, persze)
Szóval akciómozinak túl bonyolult, komoly filmnek meg túl bugyuta. Én kihagyom.
4 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
MIK
értékelése:
2006. feb. 19. - 7:51
Kellemes meglepetés volt, mert határozottan NEM szeretem Michael Bay filmjeit (pár apró kivétellel).
Tulajdonképp az egyetlen gondom most is ezzel volt, vagyis hogy az amúgy jól kitalált és gondolatébreszto történet kellos közepén a totál felesleges és túl hosszúra nyúló - bár tagadhatatlanul nagyon látványos - üldözési jelenetek furcsamód inkább üresjáratnak hatottak, mint feszültségkeltonek.
Persze néhol eszünkbe juthat pl. a Minority Report vagy mondjuk a Freejack "odaillo" jelenet, de egyértelmu koppintásról nincs szó.
Nálam ezért "csak" 4* a film, talán a kevesebb most is több lett volna, ettol függetlenül üdíto színfolt a mostanában erosen pár bevált sablon közül válogató és egyre gyengébbre sikerülo hasonló stílusú mozik között.

Mivel én is abba a primitív állatfajba tartozom, akik 72 centis tévén nézik és hifin hallgatják a filmeket, számomra a kép és a hang is tökéletes.
Az extrákról pedig azért nem alkotnék véleményt, mert ezért az árért persze nem lehet panasz, viszont mindig szívesebben költök (költenék) kicsit többet egy duplalemezes, extrákkal telenyomott kiadásra.

---

barnabY:
Az amerikai bukás oka valószínuleg az lehetett, hogy az ottani mozinézok általában nem nagyon szeretnek gondolkodni. Ez abszolút nem gonoszság vagy rosszindulat részemrol, csak össze kell kicsit hasonlítani az ottani blockbusterek és bukták jellegét (leszámítva persze a valóban jó és valóban s**r filmeket).
Elképzelheto, hogy ha a film végén jön egy szöveg, vagy egy narrátor, aki elmondja, hogy ejnye-bejnye klónozni csúnya dolog és a mai napig is blablabla... ninden gondolati szálat elvarrva és lekerekítve, akkor népszerubb lett volna ez a film is...
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
mdm
értékelése:
2006. feb. 20. - 17:36
A Sziget egy mufaján belül rendkívül izgalmas nívós és káprázatos látványvilágú film.
A szereplok hitelesen hozzák a karaktert (kedvencem Buscemi), és a forgatókönyv is jó.
A sztori kissé elcsépelt de a kivitelezés mindenképp pozitív irányba hajtja a mérleget, így a sziget egy rendkívül pofás akciómozi aminek minden valamirevaló akciórajongó gyüjteményében a helye.

A DVD képileg és hangilag egyaránt eleget tesz korunk elvárásainak. A kép nem pixeles (bárki bármit is mond).

Az egyetlen fájó pont az extratartalom, amely igencsak korabeli érzést kelthet.

Végeredményben egy igen jó film egy igen vitatható lemezen.
Bár az extratartalom a nosztalgikus és szentimentális egyéneknek biztos sok-sok könnycseppet jelent majd, hisz látni fogják hogyan is indult e formátum.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
szika
értékelése:
2008. szep. 12. - 19:54
Érdekes,ahogy vissza olvasom a kommenteket igen megoszlanak a vélemények a filmrol.Az egyik azt panaszolja hogy mennyire unalmas ez a film meghogy majdnem bealszok rajta stb,csak amiatt a néhány "szpesol" akció miatt érdemes megnézni.Míg a másik fél azt mondja h sokkal mélyrehatóbban kellett volna belemenni ebbe a klónozás dologba,és még annyi akció se kellett volna mint amennyi volt benne.
Ez is azt mutatja hogy különbözoek vagyunk,de szerintem aki szereti az "értékes" annak tetszeni fog.
A történet magával ragadó és zseniális,pont annyira megy bele a klónozásba hogy az ember elgondolkodjon rajta,és ez így van jól.Szerintem akció jelenetbol is pont annyi van hogy kicsit felbezsdítse a vérünket.A zene huhh az valami brutálisat üt,annyira illik a filmhez.Nem ismerem egyéb alkotásait Steve Jablonsky-nak de amit itt alkotott ott kell lennie a neve a nagyok között(Danny Elfman,Alan Silvestri,James Horner..)
Na még a fényképezés ami nagyon tesztett,nagyon jó beállítások voltak a filmben.
Nincs is mit mondani tovább....Gyujteménybe!!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
>>Vlad>>
értékelése:
2006. már. 1. - 12:02
Még moziban láttam a filmet tavaly, de úgy döntöttem még egyszer megnézem. Háát, nem volt rossz film szerintem, különösen az akciójelenetek lettek nagyon odarakva, a történet sem rossz, de valahogy mégsem fogott meg annyira.
Ha lehetne akkor 3 és fél csillagot adnék rá (de mivel nem lehet marad a 3 csillag) szóval közel sem tartom rossz filmnek. A látványos akciójelenetek és Scarlett Johansson miatt azért egyszer érdemes megnézni.

A DVD-re viszont abszolút nem lehet panasz:
Kép: Kristálytiszta, gyönyöru színvilágú az anamorf transzfer, pixelesedést én nem tapasztaltam.
Hang: szintén brutális, foleg az eredeti 5.1 mindvégi nagyon jó térhatású a vonatkerekes jelenet alatt fantasztikusan szól. Belehalgattam még a magyar szinkronba is, és sztem egész korrekt lett, bár eredeti hanggal sokkal jobb.
Extrák: háát nincs belole sok, az az egy werkfilm legalább informatív.

Összegezve: bármilyen véleményem is van a filmrol, a DVD mindenképpen referenciaszintu (kép és hang egyaránt) bár az extrákból lehetett volna jóval több is. Ez az ár így nagyon baráti, úgyhogy akit nem izgatnak az extrák csak a film azoknak jó vétel lehet, én azért még reménykedem egy duplalemezes változatban.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Micimackó
értékelése:
2006. feb. 18. - 23:59
Imádom!!!
Moziban szétrágtam a körmöm, és már november vége óta értetlenkedtem hogy miért nem jön már ki dvdn úgyhogy most gyorsan elorendeltem!
A film szerintem kegyetlen jó, bár néhány rész tényleg hihetetlennek tunik, de sztem nem gáz, és csak a kukacoskodóknak tunik fel. Scarlett, tényleg istenno, már csak miatta megéri megvenni a filmet, a sztori nagyon izgalmas, ráadásul kedvenc szinészeim is játszanak benne (Ewan Mcgregor, Sean Bean), az akciójelenetek nagyon durvák, úgyhogy minden megvan benne egy tökéletes filmhez. Mondjuk én sem értem, hogy bukhatott ekkorát, bár azért nem lehet véletlen, hogy itthon rajtam kívül senkit sem fogott meg a film... Na mindegy attól még egyik kedvencem!!!

Ja, és akiknek ez tetszett azoknak ajánlom figyelmükbe az equilibrumot ami sok dologban hasonlít erre bár más témát dolgoz fel, és szintén eszméletlen jó film!!!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Harbinger
értékelése:
2007. ápr. 8. - 0:02
E sok negatív kritika ellenére szerintem jó film. Legalábbis kellemesen csalódtam benne.
A történet egész ötletes, fordulatos és elgondolkodtató. Igaz több ágában is emlékeztett a Logan s Run cím filmre, de manapság minden film épül valamire. A lényeg a kivitelezés, és az jóra sikerült. A filmet leginkább az akció jelenetek és a speciális effektusok mozgatják. Egyikbol sincs hiány, és mindketto kivitelezése elso osztályú. Pergos, látványos, mint általában egy Bay film.
Amit kiemelnék az a zene, ami szintén nagyszeru. Jól vált a klasszikus és intrumentális zene között. És a film képe érdekes még. Eloször azt hittem csak az intézet beli jelenetek olyan... fehérek. Mintha túlexponált lenne. Furcsa, de nem zavaró.


Személyes megjegyzés: Ami miatt inkább kíváncsi voltam a filmre az a zene és Bay mostani stílusa. Lévén ez stáb késztí a júliusban bemutatásra kerülo Transformers filmet. Az a film még inkább bovelkedni fog a speciális effektusokban, és szerintem Bay jó választás volt, mint rendezo. Az akció jelenetekkel is jól bánik. A számomra jócskán ismeretlen Steve Jablonsky pedig jó zeneszerzo.
Szóval, ha a Transformers film is ilyen lesz, örülni fogok.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
cine
értékelése:
2007. máj. 23. - 0:38
Az utóbbi évek egyik legjobb akcio sci fije,hatalmas költségvetéssel pazar kivitelben.A fent emlitett mufajok kedveloinek maradéktalanul ajánlom.Két dolog avitázóknak miért mászik rá Scarlett Ewanre ha a szexualitást kiiktatták aklónoknál?A film alapproblémája hogy olyan átalakulások mennek végbe az agyukban amire nem számítottak pl memória alakul ki stb ,ezért akarnak megsemmisiteni 200 millió dollár értéku "árút" a klóngyárosok.A vonzalom kialakulása is ilyen nem várt dolog.Ha figyelitek hoseink kezdeti bugyuta megjelenésüktol óriási fejlodésen mennek át.Eloször érteni kéne aztán kritizálni.Az anyagi bukást emliti valaki,az nagyon relativ dolog .Ha valamit 10 milliobol összehoznak az már 20m bevételnél nyereséges,de ha beleraknak 180milliot annak termelni kell joval késobb hozza az árát holott joval többen megnézik mint a10 milliost,ráadásul ez egy korhatáros rétegfilm nem családimozi.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Malachi
értékelése:
2006. feb. 15. - 9:36
Hozzám tegnap érkezett meg a DVD és teljesen meg vagyok elégedve. Filmet nem ajnározom már megtették az elottem szólók (na jó mikor leesek a 82127362. emeletrol és túlélik az elég meredek...). Kép éles, a hang kiviszi a falat (az akciórészekrol elsore a Szemtol szemben lövöldözos jelenete jutott eszembe, na az szólt ilyen állatul), extrák tényleg nincsenek, de az engem nem nagyon zavar - ennyiért bármilyen hasonló kiadványt megvennék.
Aki szereti az igényes scifit annak biztosan tetszeni fog.
Azt viszont én sem értem, hogy miért lett ez a film bukta, ha mindenkinek nagyon tetszett és "hú de király" meg minden.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Kage
értékelése:
2006. feb. 7. - 20:42
Csak csatlakozni tudok az elottem szólókhoz.. a film nálam egyértelmu 10 pontos, a moziban egyszeruen nem bírtam levenni a szemem a vászonról.. egyes akciófilmnek nevezett silányságokon az ember legrosszabb esetben elalszik a sötétben, de a Sziget alatt egyszeruen lerágja a körmét, izgalmas, hihetetlen jó jelenetekkel, hanggal. Pont ezért lett volna fontos a korábban már többek által említett DTS. De elnézve a kiadványt, hogy nincs rajta DTS és hogy szinte nuku extra, véleményem szerint egyértelmu, hogy pár hónap múlva jön belole egy kibovített változat.. nyilván 2x ennyiért. Ez a film viszont még így "csupaszon" is egyértelmu BEST BUY!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
dvdextra_
értékelése:
2006. már. 4. - 9:45
csak ámulok és bámulok. én biztos másik filmet láttam, amelyben tegnapi szenzáció körül csaptak fáradt huhót oda nem illo, méltánytalanul elherdált színészek futkároztatásával, elcsépelt beállításokkal (bay, kérlek, felejtsd már el a szenvelgo arccal felemelkedo hosök körül forgó kamerát), nevetségesen rajzfilmszeru akciókkal és gagyi befejezéssel (persze, mert a gonosz doktor úr fegyvert ragad ám), ez a sziget meg biztosan a világ legjobb filmje!!!!!!!
29 látogatóból 21 értett egyet ezzel a hozzászólással
Magoo
értékelése:
2006. feb. 15. - 18:09
Tökéletes :)
Nekem nagyon bejött. Ma vettem meg, végig néztem és nem bántam meg....ennyi pénzért meg pláne nem! :D
szerintem nagyon jó film, jó kép, tökéletes hang! egy DTS még jobban odavágott volna a vonatkerekek becsapódásánál :)
azt hiszem sokszor fogom még megnézni :)
apropó, Michael Bay-nek van egy jellegzetes stílusa. mégpedig az hogy szereti szarrá rázni a kamerát az akció jeleneteknél :D na ez most is megvolt, érzékeltetve vele a káoszt, de egész jól használta...mint mindíg :)
Steve Jablonsky nevét pedig még hallani fogjuk filmzene terén szerintem :) tud valami a manus :)
na szóval, a lényeg hogy nagyonis jó darab ami egy ütosebb kiadást is megérdemelt volna! ;)
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Andee
értékelése:
2006. feb. 14. - 18:37
A sztori nagyon jó, míg a párbeszédek elég bugyutára sikeredtek. Köszönheto az amerikai álom megvalósítására tett elkötelezettségnek, melyet Michael Bay sem hagyhatott ki.
A látvány fergeteges, melyet a fantasztikus hangok még jobban dizájnolnak... szebben nem tudom megfogalmazni...
Aki szereti a 40-es, 50-es években íródott sci-fi-ket, annak kihagyhatatlan a történet, bár csak a stílusa miatt írtam a század közepére e muvet, mert valójában fogalmam sincs, hogy mikor íródott.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
84%

14 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (9)
61-80%
 (2)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: