• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > King Kong (2 DVD) (2005) (DVD)
King Kong (2 DVD) (2005) King Kong
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2006. május 16. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője, Peter Jackson gyermekkori álmát váltotta valóra, amikor mintegy 200 millió dollár költséggel ő is filmre álmodhatta a mozitörténelem híres óriásmajmának klasszikus történetét!
Ann Darrow, a küszködő varieté-színésznő végre munkát talál magának a gazdasági válság sújtotta New Yorkban. Akkor ragyog rá a szerencse, amikor találkozik Jack Denhammel, a nagydumás kalandor rendezővel, aki foggal-körömmel küszködik azért, hogy nevet szerezzen magának a filmiparban. Vele és a melankolikus Jack Driscoll New York-i színműíróval vág neki Ann a baljós hajóútnak, hogy elkészítsék az évszázad filmjét a távoli Koponya-szigeten, ahol a legendák szerint egy óriásmajom is él…
A feldolgozás különlegessége, hogy King Kong mozgását és mimikáját A Gyűrűk Ura Gollam-figuráját is életre keltő Andy Serkis játéka alapján varázsolta vászonra a trükk-csapat!
Stúdió:
Játékidő:
180 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, dán, finn, héber, holland, norvég, svéd
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Egyéb - Reklámfilm: a Volkswagen Touareg és King Kong - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Wish You Were Here – Láss többet New Yorkból! - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Kisfilm - Peter Jackson bevezetője (kb. 4 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - Utó-produkciós napló – 35 kisfilm a King Kong forgatásának utómunkálatairól (kb. 151 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - New York King Kong korában (1933-ban) (kb. 28 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Kisfilm: Koponya-sziget történelme (kb. 17 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2006. máj. 19. - 22:00
No azt hiszem, nem aratok osztatlan sikert a véleményemmel, elolvasva az összes kritikát. Talán Dj Kutasi írása áll legközelebb hozzám. De hát ez van.

Peter Jackson sajna nagyon magasra tette a mércét a GYU trilógiájával. Számomra olyan magasra, hogy a King Konggal még csak meg sem tudta közelíteni.
Ez sajnos egy erosen középszeru alkotás, aminek ugyan vannak nagyon jó pillanatai, de kb ugyanannyi dögunalmas része is. PJ ott folytatta, ahol a Király visszatér végén abbahagyta. Sajna ott az utolsó fél óra fárasztóan unalmas-ízlés szerint nyálas-, itt viszont az egész film ebben a rétestészta stílusban készült...
Ha ezt a mozit meg lehetne vágni, mondjuk két órásra, akkor bizony egy igazán élvezheto és pörgos kalandfilmet kapnánk.
Az elso 45 perc, míg a szigetre érnek, teljesen felesleges a szereplok bemutatására. Nem is igazán alakít senki olyat, amitol emlékezetes lehetne a prológus. Aztán még kb 15 perc, míg az elso üvöltés felhangzik. Ok, ott azért beindul a sztori, viszont utána meg az a baj, hogy az akciórészekbol is túl sok van. Fárasztó volt a három T-rex harca Konggal, a dínók futása, a rovaros rész is. Nem rossz, de sok. Mint a rétestészta...
Aztán a New York-i rész már picit jobb, pörgosebb. Bár a végén is- picit sokat húzták szegény majom agóniáját.
Mindezek ellenére a filmnek vannak egészen jó részei. Ill. a fentebb említettek is azok, csak hosszúak.

A technikai megvalósítás szintén kettos: Kong egyszeruen zseniális. Minden mozdulata, arcizma rezdülése tökéletes. Viszont a majom megalkotása a többi jelenet rovására ment. A DVD-n igaz annyira már nem látszik,mint a moziban, de a dínós futásos rész irtó gagyi. Nevetséges, mintha a 80-as években lennénk a vetített kép idejében. És ez sajna a film több részére is igaz. Ez egy PJ-tol kevés. A GYU után kevés. Ezekre a részekre azért jobban odafigyelhettek volna.
A kép ettol függetlenül tényleg szép, tuéles. A hangtól viszont sokkal többet vártam. A GYU után..
Nem azt mondom, hogy rossz, nem. Ez egy nagyon jó hangkeverés, az átlaghoz képest. Szól minden, mikor kell. De mégis. A dinamika nincs meg benn. A majom üvöltésekor rezegni kellett volna az ablaknak. A dínófutáskor szintén. De nem így volt. Egy nagyon picit élettelen, tompa az egész. Nem tesztlemez. Na jó így is ötös, de én csillagos ötöst vártam. :-)

Szóval nem tudom. Akinek már a moziban is tetszett, az vegye meg segítve ezzel is a legális DVD piac erosödését. Hihetetlen baráti ára van. Nekem viszont azt hiszem, nem kell. Csak ha lenne egy vágott változat...


Ui: Tudom, most sokan mondják, hogy persze, de nem kéne a GYU-hoz hasonlítani. Nem hasonlítom. De ha van egy rendezo, aki már egyszer letett valamit -nem is akármit az asztalra, akkor szerintem a vele szemben támasztott -egyébként magas elvárások tükrében is lehet vizsgálni következo filmjét. Én ezt tettem. Jó mozizást!
29 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
Seth Brundle
értékelése:
2006. jún. 3. - 20:38
Bárki bármit mond, ez akkor is egy hatalmas film! Egyszeruen nem értem, hogy olyan gyönyöru, szép jelenetek után, mint amik ebben a filmben vannak, hogy lehet erre azt mondani, hogy "nincs lélek a történetben"... az egyik legmeghatóbb jelenet a filmben számomra az amikor a fohosno és Kong a befagyott tavon csúszkálnak. Hogy miért azt most nem akarom elmagyarázni. Aki nem érti hogy miért annak hiába is írnék ide bármit. Szívhezszóló, talán ez a legmegfelelobb szó. És még sorolhatnék ilyen jeleneteket.
Dark Venom azt írtad hogy a film egyszer ilyen, egyszer olyan, nem egységes. Én erre azt mondom hogy VÁLTOZATOS. Egyszerre tud hihetetlenül izgalmas és ugyanakkor megható, tragikus lenni. Akárcsak Kong karaktere, amely nagyon jól kidolgozott. SOKKAL jobban, mint az elozo 2 részben! Ha kell, vérszomjas vadállat, a vadon ura, de tulajdonképpen egy érzo lény. Én nem látok hibát abban hogy ez a 2 énje megmutatkozik. Mi a baj ezzel? Miért ne lenne egységes?
A megjelenítése tökéletes (Andy Serkis megint zseniális!), és annak ellenére hogy CG, igenis izgul érte a filmnézo, együtt érez vele! A sebhelyek, a harcok nyomainak megjelenítését is jó ötletnek tartom. Ettol csak még valóságosabb, "hitelesebb" lett.
A kedvencem, amit a fanyalgók szoktak a filmhez vágni, hogy Jurassic Park utánzat. Uhh... Eszküzmi, de talán Spielberg találta fel a dínókat? Le van védetve? Mellesleg a 33-as eredetiben is dínókkal viaskodott Kong. Akkor most ki is másolt kit?
Általában én sem szeretem azokat a filmeket, melyekben túl sok a CG használat, de látva hogy milyen helyszíneket varázsoltak, itt ez teljesen megbocsátható. Említhetem itt a New York-i, hangulatos, kora nagyvárosi helyszíneket és a szigeten az osi, vad, buja dszungelt. Gyönyöruek, stílusosak.
Az valóban igaz, hogy nem beszélhetünk nagy alakításokról. Kivéve Naomi Watts-ot! Zseniális ebben a filmben is, magával ragadó, gyönyöru, és a filmnézo már egyáltalán nem csodálkozik hogy Kong miért képes ennyi mindent megtenni érte. Watts kisasszony legalább olyan hiteles (ha nem hitelesebb) hosno mint elodei voltak az elozo filmekben.
A film 180 perc, valóban nem kevés. És akkor jön a kérdés: NA ÉS AKKOR MI VAN? Szerintem ez abszolút nem válik a történet rovására, az elso kb 50 perc valóban nem túl izgalmas, már-már azt is mondhatni rá hogy unalmas... DE! Éppen ettol "ütnek" annyira nagyot azok a jelenetek, amikor például megérkeznek a szigetre kalandos körülmények között, vagy amikor Kong elojön a dzsungelbol.
Egy szó mint száz, ez egy csodálatos film, Peter Jackson-t ha lehet, most még jobban tisztelem, mint a Gyuruk Ura után. Ismét tudta ötvözni az eszméletlen látványvilágot az érzelemdús történettel, megmutatván, hogy a 2 nem kizárója egymásnak, a film -annak ellenére, hogy végülis a látványon van a nagyobb hangsúly- nem válik "üressé". És ez a legfontosabb!
Összegzésként, azoknak ajánlom ezt a filmet akik nincsenek fennakadva azon, ha nem úgy történik minden mint a valóságban, akik kedvelik a fantázia világát és akik szeretik, ha egy film magával ragadja a nézot!
27 látogatóból 23 értett egyet ezzel a hozzászólással
dick laurent
értékelése:
2006. máj. 26. - 23:41
jackson kongját, ha lehet még jobban megszerettem dvd-n. azt nem állítom, hogy nincs hibája, mert például billy elliot és a fekete megmondóember nyugodtan a dobozban maradhatatott volna, de összességében értékes remake készült el. a kezdo képsorok, 1933 new york-ja egészen szenzációs. a 2005-ös king kongban egyesül az, ami ma jelenti a nagybetus moziélményt és az is fellelheto benne, amit a mozi hoskorának alkotásai nyújtottak. mindkét kong király, laurentiisé viszont tényleg csak egy rabszolga. egyetérek peter jacksonnal: "mindig is az 1933-as verzió marad a klasszikus."

a kép hibátlan, semmi sem zavarta meg az élményt. asszem ez elvárható egy szuperprodukciótól.

a dts hiánya azért annyira nem nagy veszteség. minoségi szinkronnal ment a mozikban a king kong, de ha ez nem jött be, ott a dinamikusabb angol. james newton howard zenéjével megbékéltem kicsit, de valószínüleg nem fogom felfogni, hogy miért kellett meneszteni howard shore-t. nem mintha ot nem tartanám nagyra, sot, jobban szeretem a munkáit, de o ennél többre képes. persze jó munkához ido kell.

az extrákat még nem fejeztem be, de amit láttam az mind szép volt és jó. a new york-i doksi érdekes történelemóra a nagy gazdasági világválságról. az elején kicsit önismétlo, minden percben elmondják, hogy a depresszió mennyire termelte a munkanélkülieket és a hajléktalanokat stb., de aztán érdekesebbé válik, amikor szó esik a korabeli szórakoztatóiparról és az empire state building születésérol. a másik kisfilm - egy áldokumentumfilm a koponya-szigetrol - visz mindent! a film készítoi adják elo félkomolyan a sziget történelmét. humorkodás a javából. a legzsírosabb extra a lemezen egy 150 perces videonapló az utómunkálatokról. 33 hetet ölel fel a film - utalva ezzel az eredeti king kong-mozi gyártási évére. még sajnos nem sikerült befejeznem, de minden részletre kiterjedo munkára gondoljatok, olyanra, mint a star wars vagy a gyuruk ura filmek esetében.

a csomagolás megmaradt a megboldogult universal hungarys tré, de legalább olcsó - nagyon olcsó. a belso mindenért kárpótól. (nem, itt nem arra gondolok, hogy végre van jelenet lista a borító belso felén. :) a továbbra is fehér. szépítsem? csontfehér. :))
8 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
Lord Picard
értékelése:
2006. máj. 2. - 21:10
Talán SPOILER veszély, de ki nem ismerné a sztorit?

Azt hiszem ezzel az új King Kong feldolgozással csak egy baj van, pontosabban nem a filmmel, hanem a nézoi felfogással. És nem csak ezzel a változattal, a többivel is. Szerintem ugyanis Ann nem szeret bele Kongba, szereti, mint ahogy szeretne egy kutyát is. Ennyi. Megvédte ot a T-rex-ektol és biztonságban éreztem agát vele, az emberektol is megakarta védeni. Szegény nem tudta, hogy ez nem túl jó ötlet. És talán Kong sem szeretett bele Ann-be, csak jól esik neki egy kis társaság, akit megvédhet, aki szórakoztatja és viszont. Két magányos lény találkozása ez, vhogy úgy (és tudom, hogy rossz a példám), mint az E.T-ben. Elliott sem zúgott bele E.T.-be sem viszont.

A bevezeto nekem személy szerint tetszett, be kellett vezetni a történet szereploit, hogy kicsit jobban utáljuk és kedveljük is oket. De pl. a kapitány és a fiatal srác "apa-fiú" kapcsolatát tényleg ki lehetett volna hagyni. A sziget bámulatba ejto, a bennszülöttek félelmetesek, a dinoszauruszok lélegzetellállítók. És jó ötlet volt a Velociraptorokat, a T-rex-eket nem úgy létre hozni, mint a JP-ben. Az eredeti filmben is szerepelt(ek) már dinó(k). Egy akkori szemmel nézve, látványos birkozás is volt Kong és egy rex között. A new york-i jelenetek kidolgozattabbak voltak, nem csak látványban de a történetben, eseményekben. És hála Jackson-nak, hogy megkímélt minket a becsapodó király látványától.

A színészek azt hozták, amire egy ilyen történetben számítana lehet, külön pont Andy "Gollum" Serkis-ért, aki Kongot is "alakította", de látható szakácsként is a filmben. És Naomi sem a tipikus hisztis szoke figurát hozza. A zene remek volt, de külön annyira már nem muködnek egyes tételek.

A rejtett extrák, mint pl. néhány jelenet majdnem pontos lemásolása a 33-as filmbol, mint Fray Way (az eredeti film dívája) lehetséges beugrásának említése, aki épp az RKO-val forgatott, mely készítette az eredetit és véletlen a rendezo is egyezik : ) Vagy ott van Ann egyik kalapja, melyet Naomi Watts kapott Fray-tol, mielott meghalt volna (eredetileg egy kis szerepet kapott is volna a filmbe). Ott van még egy reklám hirdetés is, mely annak a producernek a filmjét reklámozza, aki elkészítette a Jessica Lange-es változatot. Sok kis apróság van itt, Jackson tiszteli az osöket.

Összegzésként remek kaland, mint ha csak a 30-as években készült volna, kis humor, nem túl sok bánat. Személy szerint, mint mondtam a kapitány és a fiú jeleneteit kivágnám, helyette beraknám azt a részt, mikor Kong-ot elszállítják, mert hogy hónapok telnek el, mire a Brodway-re kerül, de ez sokakna nem tunik fel.

"S ím a szörnyeteg a szépség arcára nézett, s ettol meghunyászkodott, s attól a perctol kezdve, a szörnyetegnek vége volt."
29 látogatóból 28 értett egyet ezzel a hozzászólással
mr. niceguy
értékelése:
2006. okt. 28. - 0:26
Mint az eredeti King Kong rajongója, továbbá Peter Jackson eddigi teljesítménye alapján vártam ezt a filmet. Kíváncsi voltam hogy Jackson hogyan nyúlt hozzá "gyerekkori álmához", a történethuséget tartotta szem elott, vagy új vizeket akart felfedezni?

Nos összességében úgy gondolom, hogy sajnos nagyon nem sikerült neki ez a 180 perc.

A film hatalmas rendezoi hibájai közé tartozik, hogy a film nem igényel 3 óra hosszúságú tekercset. Rengeteg olyan jelenet van benne, foleg az érzelmeskedo "Ann és King Kong egymás szemét nézik a bíborszínu lemeno/felkelo napfényben" jelenetek. Nem számoltam, de ha ezek a körülbelüli egy-másfél perc helyett mondjuk harminc másodpercre lettek volna vágva,.

Az érzelmeskedésrol. Az egyik legnagyobb negatívuma ennek a filmnek, hogy Jackson túlságosan hollywoodi-ra vette a figurát Ann és KK között. Az eredeti változat kevésbé érzelmesen ragadta meg ezt a kérdéskört - helyesen, mivel rendben van a fantasztikus mivolta a filmnek, de Jackson egy kissé túlzásba esett: az volt a célja, hogy higgye el a nézo, Ann tényleg oszintén és halálosan szerelembe esett KK-val?

Ann és KK szerelme a:
- a hegyteton
- a T-rex csata után
- ismét a hegyteton
- New Yorkban, Ann megjelenik a fényben
- New Yorkban a befagyott tavon
- New Yorkban félúton a torony tetején
- New Yorkban a torony tetején.

...és még nem is biztos hogy mindegyiket sikerült felsorolni. A végén, amikor KK lezuhan, hirtelen azt hittem, hogy Ann könnyes szemekkel utánaveti magát.

Az eredeti változat pont azért színvonalas, mivel nem engedi bo lére a sztorit, Jacksont pedig sajnos túlságosan elragadta az mámor. Az elso részben volt egy T-rex? Mi rakjunk bele négyet. Az elso részben a hegyteton megtámadják Ann-t és KK-t repülo lények (velociraptor vs denevér)? Egy volt, most legyen egy kazal denevér.

Ugyanúgy túlságosan hosszú lett a völgyben szaladás a dinoszauruszok elol, ha felére megvágják, akkor is megmaradt volna a tartalma. Rendezoi szabadság meg minden, de a veremben a csótányos, piócás, skorpiós rész is abszolút felesleges azon kívül, hogy gusztustalan, amikor az egyik pióca benyeli a szakács fejét. Jackson ismeri a fekete humort, ezt minden körülmények között elismerem, de ez nem tartozik abba a kategóriába.

A bennszülöttek. Rendben, Jackson más, eroszakosabb színezetet akart adni nekik. Összehasonlítva az eredetivel, abban lényegesen jobban kialakították a szerepüket. Ebben? Hirtelen elobukkannak a semmibol, megölnek két fehéret, odavetik Ann-t KK-nak, oszt jónapot. Persze, átgázolok koponyák és csontvázak tengerén, és ha utána egy élo lelket találok ott majd csokit akarok adni neki, ha meg nem, akkor a kezébe szorítom...

Rendben, rendezoi szabadság ismét, de megkérdojelezem a humor jellegét annak a jelenetnek, amikor Ann balett, meg varietémozdulatokkal táncolni kezd KK-nak.

A film zenéjével sem vagyok megelégedve, rengeteg, foleg az érzelmesnek szánt jelenetre csak valami minimálisra vett háttérzenét raktak, annak is lecsavarva a hangerejét. Ezzel kéne jobban átélni az amúgy is túlzásokba vitt lamour toujours-t?

Sajnos bármennyire is keresek, nem látok olyan pozitívumot a filmben, ami az "egyszer, jobb híjján" kategóriába helyezné a filmet. Talán az elején az egy lehelletnyi 30-as évek Amerikája, onnantól viszont kész hullámvasút egyenesen lefelé mutató irányba.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
osi
értékelése:
2006. máj. 23. - 14:22
A King Kong sztori mindig is a kedvenceim közé tartozott. Néha kicsit bárgyú, néha kicsit kiszámítható, néha kicsit giccses, de én valamiért nagyon szeretem, és térdre borulok elotte.
A film látványvilága teljesen magávalragadó, legszívesebben én is a Koponya-sziget dzsungelét rónám, hogy megtaláljam Miss Darrow-t, foleg hogy Naomi Watts iszonyat gyönyöru:)
Az akciók lélegzetelállítóak, bár szerintem a kevesebb jelen esetben lehet több lett volna. Én jobban örültem volna, ha a drámai szál jobban kidomborodik, az akciók rovására (a Gyuruk Urában az egyensúly számomra pont optimális volt), és így Kong New York-ba szállítása is valószínuleg belefért volna.
Persze panaszkodni így sincs sok okunk, mert egy profi munkát kapunk a pénzünkért, ami még az elozo feldolgozások elott is tisztelettel adózik.
Néha tényleg kicsit muanyagszagú a film, de ezt inkább csak tudjuk, zavarni nem zavar senkit a film élvezetében.
A kép hibátlan, de a hangtól kicsit többet vártam. Hát ahogy már elottem is írták az ablakot nem rezgeti meg, de én abból kiindulva, hogy más filmekben milyen robajjal jár pl. egy autó karambol, itt a T-rex dobállásnál nem is ablakrezgetést vártam, hanem minimum vakolathullást:) Ez elmaradt, viszont Ann sikolyainak gyönyöru viszhangja minden hiányt elfeledtet.
Az extrák is nagyon jók, és mivel a film utómunkálataival párhuzamban készítették a rajongói honlap számára, így nem a fél fimet kell visszanéznünk extra címén, hanem sok háttérinfóhoz juthatunk. A 150 perces utóprodukciós napló 35 kisfilmre oszlik szét, amiket a munkálatok idorendje szerint és az egyes részlegek szerint csoportosítva is megnézhetünk.
Külön pont a Koponya-sziget történelme címu kisfilmért, mely olyan (ál?)tudományos magyarázatokat tol a képedbe, melyek után még majdnem el is hiszed, hogy a sztori akár valóságon is alapulhat:)
Ennyi pénzért ajándék! Aki teheti vegye meg bátran!
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
LZoltan
értékelése:
2006. jún. 8. - 10:33
Szervusztok!

A DVD és film technikailag tényleg kiváló. Ezzel nincs hiba. Végre gorilla a gorilla nem valami felegyenesedett plüssmaci - hakapeszimaki keverék. Ez tagadhatatlan elonye. A hang döbbeneteses a kép magával ragadó. A cselekmény (mikor van) lendületes és izgalmas. És most elmondtam minden jót amit csak tudtam.
Technikailag nyilván jó mert nem 33-at vagy 76-ot írunk és nem 200 000 dollárból készült, ez álla a hangra is és ilyen téren Peter Jackson tényleg a maximalista rendezok közé tartozik.
A filmbol mit hiányoltam? Ilyesmik:1.Meggyozo színész játék. Nekem úgy hiányzott... Naomi Watts ijedt pofija egy percre sem hitette el velem, hogy tényleg szánja ezt a bazinagy majmot. Jack Black pedig egy-egy fel villanást leszámítva, inkább röhejes, mit simlis (hol van már Jeff Bridges rajongása... egy kivétel azért akad Kyle Chandler)stb...
2. Az elozoekbol adódóan nincs semmi a filmben, ami hihetové teszi számomra, az hogy szereploket mi motiválja. Menet teszik a dolgukat, mert az alaptörténetben éppen az következik ennyi.
3. Miért kell mindent a szájamba rágni? (Megyünk a szigetre, ahol él a gonosz és már zátony is gonosz pofát mintáz... stb)
És még valami, szerintem úgy Peter Jackson-os módom fölöslegesen túl van húzva a film.
Biztos nem volt könnyu egy ilyen klasszikust újra forgatni pláne hogy közben új tartalommal is megtöltsék. Most sem sikerült ennyi erovel a 33-as változatott is feltupírozhattuk volna látvány elemekkel.
28 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Bruhaha
értékelése:
2006. jún. 18. - 14:55
Senkit sem akarok megbántani, de szerintem is messze a leggyengébb "produkció"... Örök tanulság: (minden téren) középszerure sikerült filmet ne akarj lélegzetelállító trükkökkel feldobni, mert önmaga paródiáját kapod. Ráadásul az ilyen öncélú vizuálorgazmus még unalmas is... El tudom képzelni Jacksont (aki szerintem ennek ellenére tud filmet rendezni) ahogy magába roskadva keresi az utat: hu... most mi legyen? Emlékeztek? Mintha az eredetiben lettek volna dínók! Majd azt mondjuk ragaszkodtunk a hagyományokhoz... na és felturbózhatnánk nagy-nagy rovarokkal is, az biztos bejön...
Hát nem jött be... Nekem legalábbis... Egyszer azért - ha nehezen is, sok kávéval és mosolygással (persze egyre kevesebb mosolygással, és egyre több kávéval) - megnézheto. Azért nagyon vártam a végét, de a moziban azt tapasztaltam, mások is gyorsan abbahagyták a muélvezést és hazamentek a film felénél... Lehet hogy nekik volt igazuk?
6 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
Bucho
értékelése:
2006. jún. 8. - 11:39
Érdemes elolvasni a dvdextra-n a tesztet. Szinte minden szóval egyetértek.(többnyire a film értékelésére gondolok)

-----------------------------------------------------------------

Számomra nagy csalódás volt ez a film. Nem is tudom, talán túl sokat vártam. A kép és a hang tökéletes a dvd-n, de a film...
Eloször is, amíg eljutnak a szereplok a koponya szigetre az közel 1 óra. Szörnyen vontatott, kaptunk egy óra semmit. Aztán, ami azon a szigeten van...hááát nagyon nem tetszett, finoman fogalmazva is, a filmnek ezen részét Jackson csúnyán eltúlozta. A versenyfutás a dínókkal technikailag nagyon jól kivitelezett,(az egész film az) de ez is hosszan és vontatottan történik. Alig vártam hogy vége legyen. Pedig én is imádom a házimozit, a hangorkánt ami benne van ebben a filmben is, de ennek ellenére ennyire nem tudott lekötni. A szigeten én is éreztem azt a bizonyos "muanyag" szagot. Azt hiszem ez az egyik legnagyobb gond a filmmel. A New York-os rész az egyetlen pozitívum amit a filmmel kapcsolatban el tudok mondani. Az viszont nagyon jól sikerült. Jó volt látni Kong reakcióit a New York-ban. Ahogy a számára új és szokatlan dolgokat lereagálta, csak az a baj hogy ez viszont nagyon rövid rész lett. A film egy harmadát sem teszi ki.Több New York kellett volna és kevesebb sziget, és sokkal kevesebb bevezeto akkor talán jobb lett volna.
17 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
bambakla
értékelése:
2006. jún. 3. - 12:22
Láttam a filmet!! Az elso 50 percben nem történik semmi!
Egy drámához hasonlit inkább nem egy kalandfilmhez.
Aki csak altatóval tud aludni annak ajánlanám, mert biztos ennél a résznél elalszik nélküle is.
A következo résznél átvált a film a Jurassic parkba. Elég nevetséges, hogy a dinoszauruszok lába között futkároznak hoseink ami abszolut lehetetlenség. furcsa, hogy fohosünk futás közben odébblök egy 4 mázsás dinoszauruszt, hogy megvédje a másikat, ez nem tünt fel senkinek?
A film utolso harmada másrol sem szol csak arról , hogy fohosnönk mennyire szépen tud nézni a gorillára!!
Melankolikus!!!
Ennyit a filmröl!
sziasztok!
19 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
CharlieR.
értékelése:
2006. máj. 3. - 20:59
Ahogy elnézem leginkább csak Lord Picard értette meg a film lényegét. Természetesen ettol a filmtol nem várhatunk mélységeket boncolgató mondanivalót (ahhoz be kell ülnünk egy muvészfilmre), mégis úgy gondolom, hogy igenis van a filmnek egy bizonyos háttértartalma.(Amelyet már a 33-as verzióból is ismerhetünk.) Ez pedig a "szépségrol és a szörnyetegrol" szól. Mindketten függnek egymástól, mikor egymás gyökeresen eltéro, idegen "dzsungelébe" kerülnek. Viszont míg Kong meg tudja védeni Ann Darrow-t a Koponya-sziget veszedelmes lényeitol, addig a szoke szépség a maga világában már erre nem képes.
Lord Picard tökéletesen kifejtette, hogy itt nem szerelemrol van szó, inkább ember és háziállat /mondjuk ez elég béna hasonlat:)/ egymáshoz fuzodo kapcsolatáról.
A film látványáról és hangjáról kár is beszélnem; a bezsebelt oscar-díjak magukért beszélnek:)
A színészi játék a film elvárásaihoz képest szerintem teljesen megfelelo.
Számomra az utóbbi évek egyik legnagyobb moziélményét jelentette Peter Jackson King Kong-ja,amely a modern mozitechnika maximálás felhasználásával teremti újjá a már-már szinte feledésbe merült Merian C. Cooper moziklasszikusát.
Ajánlom mindenkinek!
7 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
Tuskó Hopkins
értékelése:
2007. dec. 26. - 18:24
A GYU miatt vártam egy ideig a bovített változatra, aztán nem jött, így megvettem ezt, ócsítva. De jó, hogy nem jött a másik!
Ebbol a filmbol legjobban a mértékletesség hiányzik. Túl sok a túlspirázott akció, illetve túl sok a romantikus jelenet - néha már kifejezetten kínszenvedés végignézni. Úgy 30-40 perccel rövidebbre kellett volna fogni. A nyáron vettem meg, most adtam neki még egy esélyt: a véleményem nem változott. Kong idonként kifejezetten gagyi, és soxor úgy rángatja a csajt a kezében, hogy annak minden végtagja leszakadt volna - kicsit lassab mozgás kellett volna, úgy hihetobb lenne. Aztán van amikor három nagy döggöt csinál ki, de késobb néhány ember mégis lefogja. Tudom, hogy apai-anyait beleadtak, ám a trükkök jópár jelenetben gyengére sikeredtek. PJ-nak nem sikerült jól megcsinálnia gyerekkori álmát.
A hang és kép a kategórának megfeloen jó.
Az extralemez nálam übereli a filmet. Rengeteg extrát láttam már, de ilyen részletességgel még egyik sem vitt bele egy film elkészítésének technikai részleteibe. Jackson tudatosan készül erre a médiára, ezért mindenütt ott van vele egy külso kamera a forgatás során.
Összeségében: jobb mint egy közepes produkció, ám négy csillagot nem ér. Kár érte.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Locke(d)
értékelése:
2008. ápr. 16. - 16:07
Hát, igen... Ezt a filmet mindenkinek látnia kell legalább egyszer (de inkább többször!!)! Szégyen szemre még nem láttam az 1933-as klasszikust, de az 1976-os feldolgozás fényében (ami egy bunrossz film!!) ez az elso, méltó feldolgozása az eredetinek! Ahogy az óriásmajom szemébe életet lehelnek, lélekkel ruházzák fel, és az érzéseit kimutatják, azért már önmagában 5 csillagot érdemel, a film, a szereplok (különösen Naomi Watts), és a látványvilág pedig
a másik 5 csillagot jelentik, így én erre a filmre 10 csillagot adnék, ha tehetném!!
A DVD képe gyönyöru, tuéles, a hang pedig dübörög, mint King Kong New York-ban!
Az extrák is fantasztikusak, érdekesek, és kelloen informatívak! KING KONG FOREVER!!!!!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Cartmen
értékelése:
2007. dec. 5. - 13:12
Iszonyt jó a film! Peter Jackson megint kitett magáért. Hihetetlen részletességgel varázsolja elénk az 1933-as városképer az akkori életet sot politikai hátterét. A látvány New York-ban és a Koponya szigeten kiváló, már bánom hogy nem moziban néztem meg. A színészek közül Andy Serkis-t emelném ki aki a Gyuruk Urában Gollamot alakította, továbbá Jack Black alakítása is kiváló. Az extrák érdekesek, hasznosak és rengeteg van belolük. A film egyetlen hibája az, hogy nem lehet folytatni. Mindenkinek ajánlom.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

14 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (6)
61-80%
 (1)
41-60%
 (4)
21-40%
 (1)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: