• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A sárga írisz / Az eltűnt végrendelet (Poirot-sorozat) (DVD)
A sárga írisz / Az eltűnt végrendelet (Poirot-sorozat) The Yellow Iris / The Case of the Missing Will
- 54%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

Már csak 1 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
A SÁRGA IRISZ
Létezik olyan ügy, melyet még Poirot sem tudott megoldani? Úgy tűnik, igen. És mindez csak akkor derül ki, amikor a belga mesterdetektív egy sárga íriszt kap a reggeli postával és Hastings kapitány éppen egy újonnan megnyíló francia éttermet ajánl Poirot számára. Mint kiderül, mind a virág, mind az étterem meglehetősen fájó emléket éleszt fel. Két évvel ezelőtt Buenos Airesben a katonai puccs előestéjén egy elegáns francia étteremben megmérgezik Irist, a dúsgazdag olajvállalkozó feleségét. Poirot a katonai hatalomátvétel után kénytelen elhagyni Argentinát és a megoldatlan ügy azóta is kísérti. Most viszont úgy tűnik, a gyilkos vacsora emlékét az egykori résztvevők újra fel akarják idézni…

AZ ELTŰNT VÉGRENDELET
Poirot és Hasting kapitány a Cambridge-i egyetemen a női egyenjogúságról hallgatnak előadást. Poirot régi barátja, Andrew Marsh akadémikus hívta meg őket, aki végrendeletében hatalmas vagyonát imádott gyámlánya, Violet helyett férfirokonaira hagyja. Ám egy napon közli Poirot-tal, hogy megváltoztatja döntését. Másnap holtan találják és az előző, még érvényben lévő végrendelet is eltűnik…
Stúdió:
Játékidő:
100 perc
Gyártási év:
1993
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
4:3
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2007. okt. 31. - 8:10
A Poirot-sorozat messze legrosszabb darabja és egy közepes novella megfilmesítve egy lemezen. A Sárga Írisz, aminek az ötletét Agatha Christie saját magától lopta (ti. Gyöngyözo cián), bár ettol függetlenül annyira nem rossz, és többször elofordult, hogy az íróno annyi fantáziát látott egy korábbi írásában, hogy regénnyé bovítette. A Sárga írisz mondjuk legyen 3/5.
Ami viszont felháborítóan pocsék, az az Eltunt végrendelet. A novellából egyedül a cím, a nevek és a "végrendelet" szó stimmel. Abban a sztori frappáns és mókás, és talán egyedüliként nincs bunügy. Pusztán egy fiatal lány kéri meg Poirot-t, hogy keresse meg apja eldugott végrendeletét, különben a birtok valami macskamenhelyé vagy hasonlóé lesz, és bizony a "kis szürke agysejtek" rendesen megizzadnak, amire egy vidéki gazda rejtvényét megfejtik. Ez a "feldolgozás" olyan, mintha egy kacsapecsenyét bedarálnának löncshúsnak: valami családi maszlag, emancipációs rizsával körítve, a végrendelet csak ürügy, tizenketto egy tucat ótvar, a stílusa is vacak. 00/5 (igen, az ott tényleg egy dupla nulla, WC-be vele!).
-----
Igen, tudom, de annyira bedurrant az agyam a másiktól, hogy a Sárga írisznél alig figyeltem, mit írok. Természetesen a novella volt elobb.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
40%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: