• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Zorro legendája (DVD)
Zorro legendája The Legend of Zorro
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2006. június 8. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A csemete panaszkodik, hogy apu keveset van otthon, az asszony meg hisztizik, és válni akar… Nem könnyű egy elfoglalt családapa élete, pláne nem az, ha az illető nem más, mint Zorro, az élő legenda, az igazság fekete lovagja, az álarcos harcos, akinek naponta kell megvédenie Kalifornia tisztes polgárait a korrupt banditabáró, McGivens garázdálkodásaitól. Nem könnyít a helyzeten a francia borász, Armand felbukkanása sem, aki azonmód csapni kezdi a szelet a szépséges Elenának, ráadásul titokban egy alvilági társaság feje…
Suhogó kardok, pihegő keblek, vágtató paripák, bravúros mutatványok, hajmeresztő izgalmak, forróvérű romantika, vérbő humor, no és persze Antonio Banderas és Catherine Zeta-Jones ellenállhatatlan kettőse – a várva várt folytatásban ismét minden együtt van, ami a Zorro álarcát világsikerré tette!
Játékidő:
125 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, görög, héber, izlandi, lengyel, portugál
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Audiókommentár - a rendezővel és az operatőrrel
 
Kimaradt jelenetek -
 
Több kameraállás -
 
Kisfilm - Kaszkadőrmutatványok
 
Kisfilm - Játék a vonatokkal
 
Kisfilm - Armand estélye
 
Kisfilm - Vizuális trükkök
filmbook
értékelése:
2010. jan. 5. - 23:44
Valószínuleg azért csalódtam ilyen mélyen, mert annyira szeretem az elso részt…
De ez… ilyen folytatást… Azon töröm a fejem, vajon láttam-e ennél rosszabb folytatást, de sajnos semmi nem jut eszembe. Pedig nem kellett volna feltétlenül így történnie, elvégre a rendezo, a szereplok maradtak. Az isten szerelmére, még a zeneszerzo is.
Nem fér a fejembe, hogy Martin Campbell, aki olyan kedvenceimet rendezte, mint az Aranyszem, a Casino Royale, vagy épp jelen cikkünk tárgyának elso fejezete, hogy volt képes erre? Semmilyen más okot, vagy inkább mentséget nem tudok elképzelni, mint a pénzt. És ugyanez vonatkozik jeles színészeinkre is, akik képesek voltak igent mondani erre az izgalommentes, unalmas kalandfilmszeruségre. Na persze nem mintha ok olyan jók lennének; Banderason érzodik, hogy fáradt már az ilyesmihez, Chaterine Zeta-Jones pedig már rég nem az a káprázatos tünemény, aki az elso részben volt. Fogonoszunk hihetetlenül jellegtelen, gyakorlatilag már most alig emlékszek rá. A finisben bunyózó papnál jutott eszembe, hogy bárcsak tényleg meghalt volna, legalább adott volna egy csöppnyi mélységet a filmnek, és egy ciki jelenettel kevesebb lenne. A kisgyerek sajnos annyira sablonos, és annyira nem hisszük el neki, hogy egy rosszcsont. Ok hárman alkotják a mai amerikai családot. Egy cseppet sem illenek bele ebbe a korba, melyet megtámogatnak nem kevés USA maszlaggal is. Egyébként ez a világ teljesen megváltozott az elso rész óta, mintha nem is ugyanazon a kontinensen lennénk. A címszereplo Zorro pedig legalább annyira nem illik ide, mint a harmatgyenge számítógépes trükkök a finálé vonatos jelenetébe. Könyörgöm, miért kell egy 1800-as években játszódó kard és köpeny filmbe CGI? És, ha már kell, miért ilyen gyenge? Arról már nem is beszélek, hogy míg az elso részben tökéletesen megtalálták az egyensúlyt a humor, a bohóckodás és az akció közt, az itt mennyire nem sikerült. A vívójelenetek fele annyira sem látványosak, ráadásul hiányzik belolük minden érzelem. Helyette kapunk gyerekes poénokat és felesleges túlzásokat. Persze, nyilván produceri döntés volt, hogy családbarát filmet készítsünk, mert Pókember korában a tinik már nem ülnek be egy Zorróra. Lehet, hogy igazuk volt, de a Zorro legendája így is megbukott. Arról nem is beszélve, hogy én már gyerekként is imádtam az elso részt, most meg csak néztem hogy hol van a tempó, a szenvedély, az érzelmek…
Mindenki rosszul járt. Egy valakit kivéve. James Horner a film zeneszerzoje gyakorlatilag egy az egyben bekeverte a film alá az elso rész kiváló zenéjét. Persze a muzsikája még mindig kiváló, de annyira nem illenek a jelenetekhez, hogy a zene szinte leesik a vászonról. Így pedig végeredményben még jobban elmélyíti a kontrasztot a két rész között, ahelyett hogy közelebb hozná oket.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: