• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Pitch Black - 22 évente sötétség (DVD)
Pitch Black - 22 évente sötétség Pitch Black
- 8%
Szállítható: BIZONYTALAN
6.199 Ft
Eredeti ár: 6.750 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

   Egy távoli galaxis felé tartó űrhajó, mintegy félszáz utassal a fedélzetén "hajótörést" szenved és egy kietlennek tűnő bolygón próbál kényszerleszállást végrehajtani.

   A zuhanást csak néhányan élik túl, többek közt a másodpilóta, egy rendőrtiszt és egy elítélt, akit a rendőrnek a távoli bolygó börtönébe kellett volna elkísérnie.

   Miközben a túlélők azon tanakodnak, miképpen kérhetnének segítséget és hogyan hagyhatnák el mielőbb ezt a pokoli planétát, ahol a három napnak köszönhetően szinte soha nincs éjszaka, egyikük gyilkosság áldozata lesz. Az elhagyott bányák mélyén lakó mutáns, vérszomjas szörnyek törtek az életére...

   Ezek a mutánsok irtották ki a bolygó előző lakóit és az újonnan érkezetteknek sem lenne sok esélye a túlélésre, ha a sötét barlangokban élő lények nem irtóznának a napfénytől. De a balszerencse nem jár egyedül: kiderül, hogy a bolygót a három napnak köszönhetően csak 22 évente borítja teljes sötétség és a teljes napfogyatkozás órája éppen most esedékes...

Stúdió:
Játékidő:
107 perc
Gyártási év:
2000
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
4:3 (P/S)
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2012. nov. 18. - 23:20
a sci-fi, a horror meg a karakterek csatája
Nem tudom, hogy David Twohy rendező úr mekkora rajongója volt a Föld 2 című filmsorozatnak, de ez egy az egyben ugyan az. Mármint a kerettörténet, meg a legtöbb jelent. Nem sikerült még eldönteni, hogy ezt problémaként kezeljem vagy sem, ezért ettől én most levonatkoztatok, de ami tény, az tény.

A Pitch Black - 22 Évente Sötétség, a The Chronicles Of Riddick széria első darabja, megelőzve a 2004-es Riddick - A Sötétség Krónikája és még csak meghirdetett, előkészületben lévő 3. részt (2013-ra várható).
Egy meglehetősen dark-os darabról beszélünk a sci-fi és a horror között. Mindegyikből van szép számmal megfelelő arányban vegyítve.
Richard B. Riddick (Vin Diesel), fegyencként utazik egy hajón, ami meteorviharba kerül és lezuhan egy bolygóra, melynek égboltján több nap is feltűnik, ezzel talán kizárva az éjszaka lehetőségét. Talán... Persze többen túlélik a zuhanást, amely karakterek jelleme élesen elkülönül egymástól, de erről majd később. A történet előrehaladtával kiderül, hogy nem stimmel minden a bolygóval kapcsolatosan, ami eddig lakatlannak tűnt, életet rejthet magában. Persze a feszült helyzet konfliktusokat szül, ami egymás ellen fordíthatja a szereplőket.

Hiába tekinthető alapfilmnek, valamiért én még sem tudnám azok közé a tudományos-fantasztikus alkotások puttonyába tenni, mert inkább horror, mint sci-fi. Úgy mondom inkább, hogy a horror-elemek jobban dominálnak a többinél. A sejtelmesség, a szereplők összetétele, a vizuális és hanghatások mind ezt igazolják. Ismét nem probléma képen kezelem, csak a maga helyén kezelendő a Pitch Black. Vizuális szinten egyébként nagyon hatásos lett. Szépen kidolgozott megoldások, köztük kiemelném a 3 napos jelenetet, ami nagyon jól nézett ki, de ez csak egy a sok közül. Nem mondanám egyébként, hogy egy C.G.I. orgiát kap a felhasználó, de befogadhatóvá teszi az amúgy elég agresszív produkciót.

Ahogy említettem a szereplőket, sok féle karakter megjelenik a filmben. Vicces mód egyébként pont, hogy Vin Diesel nyújtja a legkevesebbet. Persze ő egy antihőst alkot, de az ő személye nem a legalkalmasabb erre a szerepre. De ez csak az én véleményem.
Kimondottan szeretem, ha egy filmben ötletes ellentétek jelennek meg. Ilyen a vallásos ipse, aki mélyen bízik istenében, még a tudomány és technika korában is, aki egyszer azt veszi észre, hogy több nap felé is tud imádkozni, majd egy másik pillanatban sötétség van, ahol fogalma sincs északról és délről, keletről és nyugatról.
És ott vannak a többiek. Carolyn Fry, akit Radha Mitchell (Silent Hill) alakít alapvetően elfogadhatóan. A fejvadász úr, akit most hirtelen nem tudom ki játszott, kicsit sablonos, de szódával elmegy.

Ez a megjelenés szerintem valami korábbi cucc lehet, mert az újabbon már van egy csomó extra, amik hasznos információkat tartalmaznak. Tudom ajánlani, hogy, ha valaki azt látja vagy újra kapható, akkor azt szerezze be, mert egyébként ez egy olyan mozi, ami nem baj, ha ott van a polcon.

Említettem az elején a Föld 2 című sorozatot. Egy évad jött ki belőle, de érdemes megnézni, mert tényleg nagyon hasonló a Pitch Black-hez, Vin Diesel és a 22 évenkénti sötétség nélkül. A többi stimmel.

TÖRTÉNET: 7
LÁTVÁNY: 7
HANG,KÉP: 7
KIADVÁNY:7
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: