• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Ghost in the Shell: Páncélba zárt szellem - XPRESS EXKLUZÍV (2 DVD) (DVD)
Ghost in the Shell: Páncélba zárt szellem - XPRESS EXKLUZÍV (2 DVD) Kôkaku kidôtai / Ghost in the Shell
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2006. december 11. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:

XPRESS EXKLUZÍV, MERT:

  • A GHOST IN THE SHELL - PÁNCÉLBA ZÁRT SZELLEM idén csak nálunk lesz kapható, hagyományos kereskedelmi forgalomba csak 2007-ben kerül!
  • Az AKIRA kiadásához hasonló DIGPACK dobozban kapják majd meg a filmet azok a vásárlók, akik nálunk rendelik elő a kiadványt. Hagyományos kereskedelmi forgalomba nem kerül a DIGIPACK-változat, amely csak korlátozott darabszámban rendelhető!
2029-et írunk. A humán értékek jelentősségüket vesztették: a világot az irányítja, aki a legtöbb információval bír, így az emberek rácsatlakoztak egy globális hálózatra, amely az élet valamennyi területét befolyásolja. Talán ezért is akarják olyan sokan feltörni. A technoterroristák megakadályozására jött létre a Section 9 névre hallgató különítmény, amely kibernetikus beültetésekkel felturbózott kommandósokból áll. Emberfeletti lények ők, gépi segítséggel agyuk és izomzatuk sokkal többre képes, mint egy átlagemberé, de létük bizonytalanságának is ez jelenti alapját.

A géptestben lakozó Kusanagi Motoko őrnagy egy különösen veszélyes bűnöző, a Bábjátékos után nyomoz, aki testről testre vándorol, ezért kilétét szinte képtelenség meghatározni. Közben megmagyarázhatatlan esemény történik: egy kiborg-gyártó üzem magától összeszerel egy új fémtestet, amelyben különleges értelem, a Szellem nyomaira bukkannak...

Shirow Masamura 1989-ben íródott mangájából Mamoru Oshii 1995-ben forgatott szenzációsan zavarba ejtő animét. A látványos akciójelenetekkel tarkított szövevényes nyomozás során a tudományos fantasztikum egyik legizgalmasabb kérdése kerül boncasztalra: az elgépiesedett világban hol ér véget az ember és hol kezdődik a robot?
Stúdió:
Játékidő:
82 perc
Gyártási év:
1995
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- magyar - 5.1 (DD)
- japán - DTS-ES
- japán - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Egyéb - kétféle szinkron: az MTV-s magyar hang DD2.0-ban és egy vadonatúj szinkron DD5.1-ben (kb. 82 p.) - MAGYAR HANGGAL
 
Audiókommentár - rajongói audiokommentár (kb. 82 p.) - MAGYAR HANGGAL
 
Szöveges kommentár - Trivia track: érdekességek, információk a filmről (kb. 82 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - (kb. 27 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes - (kb. 2 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Videóklip -
 
Dokumentumfilm - Digitális utómunka (kb. 30 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Szöveges információ - a karakterek - MAGYAR FELIRATTAL
 
Képgaléria - kb. 50 kép
 
Dokumentumfilm - Páncélrománc: A cyberpunk krónikái – beszélgetés Kömlödi Ferenccel (kb. 30 p.) - MAGYAR HANGGAL
 
Dokumentumfilm - Képregénybe zárt szellem: a manga és az anime összehasonlítása Varró Attilával (kb. 30 p.) - MAGYAR HANGGAL
 
Kisfilm - Szellem a vásznon: díszbemutató az Odeon-Lloyd moziban (kb. 10 p.) - MAGYAR HANGGAL
 
Egyéb - A cyberpunk kulturális öröksége: dalok, klipek
 
Kisfilm - Hangok a szellemhez: Így készült a szinkron (kb. 7 p.) - MAGYAR HANGGAL
Átlagos értékelés:
gerbence
értékelése:
2007. jan. 24. - 2:11
Na, nem volt csalódás sem a japán, sem a magyar hang!
Bár eddig csak az új magyar hanggal néztem végig (nekem Motoko is tetszett), de újra belehallgatva a régi, mtv-s szinkron sem tunik rossznak.
A japán hanggal pedig az Akira óta ki vagyok békülve.:)
A kép gyönyöru (meg a csomagolás is!), a hangból azért csak levonok egy csillagocskát az angol hiánya miatt.:)
(ja, és a videoklip sajna nem a Wamdue Project.:( )

-----------------------------------------------------------------

Hát ez a film hihetetlen nagy!
Másodszorra nagyobb élmény volt az elso - videós - megnézésnél is... azt hiszem, ez is azok közé a filmek közé tartozik, amik minden alkalom után egyre jobban és jobban tetszenek, ahogy egyre többet mutatnak magukból. Remélem (és igazából sejtem is), hogy az Akirával is így leszek, és következo nézésekor azt is majd még inkább élvezni fogom.
Szóval a Ghost in the Shell... most, hogy a sztorit már ismertem, és nem kellett koncentrálnom, h megértsem és ne veszítsem el a fonalat, jobban kidomborodtak számomra a hangulati elemek - amik a film legnagyobb erosségei. Olyan érzelmi-hangulati töltés van benne, mint mondjuk a Szárnyas Fejvadászban (az a kedvenc filmem, szóval nálam ez a legmagasabb foka az elismerésnek) - és nem is emlékeztem, hogy ennyire jó a zenéje!
A látvány lenyugözo, a zene elképesztoen hangulatos, a sztori amilyen kuszának tunt elsore, olyan simán követheto második nézésre, a gondolati tartalom pedig még sok-sok újranézéshez tartogat magában felfedeznivalókat.
A hangról: már most bánom, hogy a dvd-n nem lesz angol hang, mert nekem nagyon bejött. Ugyan feltunt, hogy a - nyilván szintén egyszerusített - felirathoz képest is gyakran lebutított a szöveg (legalábbis a felirat alapján így gondolom) a japánhoz képest; de legalább könnyen követheto, és szerintem hangok szempontjából nagyon élvezetes. Arról nem beszélve, hogy ehhez a világhoz nekem valahogy ez illik. No mindegy, csak kicsit félek, hogy ehhez az élményhez képest kicsit csalódás lesz majd a japán v magyar hanggal nézni... (azért drukkolok a szinkronhoz!)

Szóval igazi klasszikus, amely méltán vált azzá, és egyben személyes kedvenc is.

(2006. november 28. - 11:26)
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2006. dec. 29. - 21:37
Egy újabb köszönolevél az Odeon felé. Nem is elsosorban a film miatt, hanem inkább a tálalásért..

A film egyébként egy hangulatos és jó sci-fi. Az animeként való elkészítése emeli olyan kult státuszba, amit egyébként sima sci-fiként lehet, sose ért volna el. Amúgy érdekes és elgondolkodtató a sztori, kello akcióelemekkel megpakolva. Jó alapot szolgált a Mátrixnak, valóban...

A DVD-rol igazából rosszat írni nem lehet. Kép számomra tökéletes, a japán DTS 6.1 szépen dübörög(bár nem üt akkorát, mint az Akiránál), a szinkron sem tunt rossznak-már amennyit láttam belole. Az extrák már majdnemhogy túl komolyak, néhány dok.film akár komoly hozzáértést is kíván. De egyébként érdekesek és tartalmasak.
És ami a legfontosabb(szerintem nem csak számomra): a digipack is csodaszép..

Kosárba -kellett tenni, míg lehettt kapni!
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: