• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Véres gyémánt (egylemezes változat) (DVD)
Véres gyémánt (egylemezes változat) Blood Diamond
- 70%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 3 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Egy zsoldoskatonából lett csempész (Leonardo DiCaprio) és egy mende halász (Djimon Hounsou) útjai kereszteződnek a kilencvenes évek végén a polgárháború sújtotta Sierra Leonéban.

Mindketten ugyanazt keresik, bár egészen más okból: egy ritka és megfizethetetlenül értékes gyémántot. A csempész szemei előtt dollármilliók lebegnek, az elkeseredett halász viszont csak a gyermekét szeretné megmenteni, akit könyörtelen lázadók hurcoltak el, és akarata ellenére besoroztak katonának.

Sorsok fonódnak össze és pecsételődnek meg Edward Zwick (Szenvedélyek viharában, Az utolsó szamuráj) megrázó erejű filmjében, amelyben felfokozott izgalmak és kirobbanó akció közepette megindító emberi történet bontakozik ki.

Stúdió:
Játékidő:
138 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Audiókommentár - Edward Zwick rendező közreműködésével
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. jún. 14. - 0:32
Igazából nekem is az a legnagyobb bajom a Véres gyémánttal, amit elottem már olyan jól megfogalmaztak: egyszerre akar dráma lenni-ezáltal felhívni a világ (meg Amerika) figyelmét Afrika problémáira, meg egyúttal kalandfilm is- a gyémántért folytatott küzdelem viszont sima akciófilmmé szelidíti a mozit.

Nekem inkább kalandfilmnek tunt. Igaz, a jobbik fajtából. Talán az arányokkal van baj, de igazából egyik része sem átüto ereju. Nincs az a megdöbbenés, lelki azonosulás, amit néhány filmnél már átéltem, mikor is egy nép, ország, földrész problémáját vitték vászonra. Igaz, megdöbbento képsorok a véres polgárháború képei, de mivel nincs olyan szereplonk, akivel igazán lenne idonk azonosulni ebben a tekintetben-mert a foszereplok a gyémántot hajtják-, így ez eléggé felszínes marad. Mellette meg egyfolytában a szájbarágós propagandaszöveget éreztem, amiben ismét csak azt tudták közölni, hogy a nyugat nem tesz semmit, mert a nyugat csak a gyémántot akarja. Ami önmagában igaz ugyan, de megoldásnak kevés. Megoldást ez a film sem kínál.. Ráadásul a film befejezése azt sejteti, hogy fekete fohosünk, aki elért útja végére, változást tudott hozni a világba. Nos ez nem igaz. Ehhez elég csak az extrákat megnézni. Ez így kicsit becsapás és túlontúl szirupos...

Másik vonalon viszont adva van egy hihetetlenül érzéketlen kalandhos, aki bárkin keresztülgázol, hogy megszerezze élete álmát. Rendben van, de az o karakterébol levezetett átalakulás egy picit talán túlzó és hiteltelen.. Nem Capriccoval volt bajom. Ez a fiú is talán kinotte a korábbi imidzsét, egyre jobb, komolyabb szerepekben bizonyíthatja, hogy érett színész lett. Továbbra sem rajongok érte, de néhány munkáját már elismerem. Nem vele van baj, a karakterével. Valaki évtizedekig él hasonló körülmények között és egy ilyen kaland közben tér jobb belátásra. Nem tudom. Nekem buzlik.
Egyébkét a kalandvonal egész jól van felépítve, néhány apróbb hitelességi hibától eltekintve. Jók az akciójelenetek is, jó a háttér, díszletek stb. De valahogy az összkép sántít. Nem tudtam mit nézek. Ezt is, azt is, de a végén mindenbol kevés volt.

Megnézni mindenképp érdemes. Kapunk egy kis Sierra Leone történelmet a közelmúltból, ami ráadásul felkavaró is lehet az európai ember számára. Valós eseményeken alapul, igazán megrázó dolgokat is ábrázol. Csakhogy ezek élét elvették a Capricco vezette gyémánthajszával.

Még valamirol szót kell ejtenem. A második lemezen van egy majdnem 50 perces dok.fil, Véres drágako címmel. Na, az többet ér a filmnél. Sokmindent más megvilágításba helyez és helyreteszi az egész filmet.

A DVDre nem igazán lehet panasz. Kép nálam ismét oké, a két hangsáv egyenértéku. Nem egy egetrengeto 5.1, de mikor kell, néhány robbanásnál, lövöldözésnél valóban ott érzed magad a helyszínen. A természetben vett képek kimondottan szépek, De hát Afrika szép hely. Csak nem mindig biztonságos. Extrák jók, bár a három kisfilm inkább PR film. A borítón viszont valóban baca és eroltetett ez az Oscar dolog. De ez meg marketing.

Talán nem volt annyira negatív hangvételu a kritikám. Nem akartam leszólni a filmet. Egy picit hiányérzetem van, a katarzis ezúttal elmaradt. De ettol még ez egy jó kis mozi, fellebbenti a fátylat néhány dologról. Aztán vissza is takarja. De érdemes megnézni/megvenni.

Kosárba!
8 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: