• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > S.O.S. szerelem! (DVD)
S.O.S. szerelem! S.O.S. szerelem!
- 55%
Szállítható: AZONNAL
990 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

Már csak 1 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Mit tehet a férfi, ha képtelen meghódítani az imádott nőt? Mit tehet, ha reménytelenül szerelmes? Ha pénze van, de modora nincsen? Ha a csajozós duma kevés, és a pénz most az egyszer nem vásárol szerelmet? A romantikus komédiák örök kérdéseire keresi a választ Sas Tamás filmje.

Péter (Csányi Sándor) egy high-tech társkereső-ügynökség feje. Cége, az S.O.S. szerelem! üzletszerűen segít tehetős klienseinek bajos szerelmi ügyleteik megoldásában. Piaci részesedésük szárnyal, hatékonysági mutatójuk 100%-os - egészen addig, amíg Tomi (Fenyő Iván), egy dúsgazdag, kőbunkó ügyfél rájuk nem borítja az asztalt.

Tomi reménytelenül szerelmes Veronikába (Ullmann Mónika), egy bájos óvónőbe, de még az S.O.S. szerelem! segítségével sem képes meghódítani őt. Péter ördögi tervet eszel ki: kibérel egy vidéki kastélyt, és az ügynökség munkatársaival népesíti be, mintegy családi körbe vonva Tomit, majd egy zseniális ürüggyel odacsalja Veronikát.

Az óvónő egy kalandokban és bonyodalmakban gazdag hétvégét tölt Tomival és "családjával", és minden a terv szerint alakul - mígnem Péter, a kalamajka szervezője is beleszeret Veronikába...

Játékidő:
100 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - Surround (DD)
Feliratok:
angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Köbli Norberttel, Kaszás Gézával, Csányi Sándorral és Fenyő Ivánnal
 
B-roll (felvételek a forgatásról) -
 
Előzetes -
 
Werkfilm (így készült) -
 
Videóklip -
Átlagos értékelés:
Rainbow
értékelése:
2007. aug. 31. - 23:10
Másodszori megnézés után úgy döntöttem, dackorszakomba lépek és szembe megyek minden, ezt a filmet élesen kritizáló és lehúzó nézovel. És teszem ezt azért, mert ez a film nekem TETSZETT! És akkor a magyarázat.

Lehet magyar filmeket szidni, ócsárolni, sot, azt kell mondjam, divat lett ezt tenni, ha kell, ha nem. De lássuk már be, hogy annak, aki pusztán kikapcsolódni kíván, nem keres mély értelmet, komoly tartalmat, nagy légi- és vizicsatát, gyors autókat és még sorolhatnám, annak ilyen film kell, mégha amúgy máskor igenis megnéz számos muvészfilmet vagy egyéb, sokkal többre tartott alkotást is. És igen, ez elé a film elé úgy kell leülni, hogy ki akarunk kapcsolódni, nem várunk semmit, pusztán csak szórakoztatást. Mert ha így nézzük ezt a filmet, akkor igenis ki lehet jelenteni, hogy ennek a kritériumnak tökéletesen megfelel.

Ehhez kellett Csányi Sándor – jó, tudom, elcsépelt, hogy o az örörk szépfiú és mennyivel hitelesebb volt a Lorában „jópasiként” a Gerit alakító (ha jól tudom, elsofilmes) Nagy Péter, mert nem köszönt vissza belole a Magyarországon tanuló zsidó fiú, aki becsapja a lányokat ( Állítsátok meg Terézanyut) vagy a vidéki ripacs, aki hipp-hopp leveszi a lábáról a pesti dramaturgnot ( Csak szex és más semmi). Igen, hozzánottek ezek a szerepek, de pont ezért volt jó ebben a filmben. Mégha megszokott, mégha elcsépelt, mégha nagyon „csányisándor”, akkoris. Inkább volt nekem idegen mint Zsarátnok város jegyzoje, mint egy „szerelemközvetíto iroda” vezetoje. És kellett a szórakozáshoz Fenyo Iván, – más filmjeiben (többek közt Szabadság, szerelem) nem tetszett ennyire – aki a bunkó gazdag srác szerepét fantasztikusan alakította és aki azután az alakítás után késobb a filmben, mikor kissé máshogy láttuk, már nem is tunt olyan hitelesnek. És kellettek nagyon jó mellékszereplok , ha szabad oket a „mellék-„ jelzovel illetni, kellett Kovács Patrícia – na jó, o azért inkább foszereplo - , akin abban a bizonyos bankreklámban is rendre jókat derülök,és aki Sas Tamás „magán” színésznoje, hiszen együtt dolgoztak a Szerelemtol sújtva címu moziban ( annak a forgatókönyvét is megvette Hollywood, noha az messze nem volt vígjáték) és most együtt forgatják az újabb magyar Valentin – napi love stroyt,a 9 és fél randit (Lehet, hogy Sas lesz az aktuális Valentin-napi rendezo???).Vagy említsük meg Varga Boglárkát, aki tündérien játszik, de még a sokkal kisebb szerepekben feltüno "nagyok" is tapsot érdemelnek az ujjagyakorlatként eljátszott szerepekért, amikkel mégis tudtak nevettetni. Gondolok itt Szacsvay Lászlóra, Hernádi Juditra vagy Benedek Miklósra.

Igenis jó ez a film, egy egyszerunek induló és végül ügyesen megcsavart sztorival, amire nem csoda, hogy küldföldrol annyian rábuktak. (Pech, hogy hajaz a történet a Randigurura, és bár anno Yann Samuel is elmondta, hogy o elobb kezdte el írni a Szeress, ha mersz forgatókönyvét, mégis mindig azzal gyanusították, hogy az Amélie-t koppintotta le. Szóval, pech a hasonlóság, mégha nem is olyan eros, mert ha ez a film Amerikában befut, nagyon meg fogják kapni a magukét a forgatókönyvírók a plágiumokra oly’ érzékeny Ámerikában.)

Igenis jó film, mert lehet rajta nevetni, jól sikerültek a beszólások, - mégha nem is lesznek olyan klasszikusok, mint az Üvegtigris beszólásai – és jó ez a film, mert az tud lenni, aminek gyárották, egy szórakoztató mozi.

Ami a rendezot illeti, nem szívlelem túlságosan, ebben az is közrejátszik, amit és ahogyan korábban nyilatkozott többek közt errol a filmrol, a Nagyításról és a Loráról, korábbi munkáit nem tartom nagyra, és azt hiszem, hogy ez a film sem annyira az o, mintsem inkább a két forgatókönyvíró - Szurmai János és Agnes Fernandes-érdeme. Én nekik köszönöm a másfélóra kikapcsolódást a hétköznapok surujébol.

A film zenéje jól összeválogatott anyag, bár volt talán két dal, ami kicsit kilógott a sorból, - az érezthetoen magyar eloadó(k) által énekelt angol dalokra gondolok – viszont örvendetes, hogy helyett kapott a dalok között a Magna Cum Laude Vidéki Sanzonja vagy – az én egyik személyes nagy kedvencem – a Quimby Most múlik pontosan c. dala. Kicsit mások, mint a megszokott filmzenék. Ami az instrumentális részeket illeti, itt-ott az volt az érzésem, hogy a szerzo kicsit sokat hallgatta Craig Armstrong filmzenéjét, amit a Love Actually-hoz(Igazából szerelem) írt, néha nagyon hasonlított a zene, de nagyon illett a sztorihoz, az kétségtelen.

Sajnos, a reklámok itt is nagyon szembetunöek, ennyi szépséghibája azért van a dolognak, csak remélni lehet, hogy ezen a problémán egyszer felül tud kerekedni a magyar filmipar – jelzem, csakhogy sokadszorra is a Lorát, a kedvencet hozzam fel példaként, ott ezt Herendi Gábor sokkal jobban tudta kezelni.

A dvd-kiadás nem sikerült a legjobban, a kép sokszor szemcsés és életlen, néha csúnya, fehér pontocskák jelennek meg a képen. A hang (5.1) nagyon szépen szól.

Összességében igenis jó film az S.O.S szerelem, csak nem kell sokat várni, csak egyszeruen le kell ülni a tv elé, és kikapcsolódni akarni egy vígjátékkal. Ha nem akarunk többet, akkor ezt garantáltan meg fogjuk kapni. Tehát a kulcs a film élvezetéhez: nem elvárni semmit, csak élvezni a történetet!!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
DJ Kutasi
értékelése:
2007. jún. 15. - 15:25
Hát gyerekek!!!
Teljes bizalommal néztem én eddig minden magyar filmet és valójban nem is nagyon csalódtam semelyik produkcióba se. No, talán csak a Magyar vándor nem teccett. ...nameg ez.
Eroltetett, nagyon mu, esetlen. Ezek a szavak jutottak az eszembe, mikor már 30 perce néztem a filmet. Az egyik foszereplo -a meno csávót alakító szinész-, pontosan ennyi ideig tudta lekötni a filgyelmemet. Azán film felétol eltuntek a poénos részek és teljesen összecsapott befejezést is sikerült kanyarítani. Romantikáról nem igazán beszélhetünk... Inkább vigjáték a SOS szerelem, de annak se túl jó. Meghát... ahogy a vége fele meg lettek oldva a dolgok... azok a elsötétülo vágások és a csókjelenet a végén... Én romantikus alkatnak tartom magam, de ez tényleg nagyon gáz volt.
Technikai részrol. A film képe a szokásos magas szélesvászon. A színek fakók, kékes-zöldes árnyaltban van minden. Az élességgel annyira nincs gond, néhol azonban szemcsés a korong.
A magyar 5.1 korrektenek mondható, de egyáltalán nem jelzi semmi, hogy szükség lenne 6 hanfalhoz. A center hál istennek viszonylag jól van belove. Nincs túlkeverve, de talán kicsit halk. Néha nem érteni a párbeszédeket, de annyira nem szörnyu, mint az Egy bolond 100-at csinálba.
Szerintem, ha szerelmes filmet akartok nézni -pl barátnovel- ne erre vigyétek! Én legalábbis áldom a napot, hogy amikor moziba mentünk a csajommal nem erre ültünk be.
De túlságosan nem akarom lehúzni a mozit, mert azért 1x folyaszható, de az eddigi -úgyan nem túl szinvonalas- magyar filmekhez képest eléggé nagy visszalépés az SOS szerelem.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Luis
értékelése:
2013. aug. 22. - 17:35
Magyar mázosfilm
Sas Tamás filmjei egészen rossz minőségűek is tudnak lenni, ha pedig legjobb filmjét kéne mondani, biztosan rávágnám, hogy ez volna az! Azoknak, akik este nyálas romantikázásra vágynak, hogy nem sírnak, hanem nevetnek közben, azoknak tökéletes, több-kevesebb jó poénnal. A rendezői munka itt egészen jó lett, bár nem értem, a folyamatos elsötítgetésnek mi értelme van. A történet a végére kicsit gubancosabb lesz, ez segít abban, hogy kicsit kevésbé legyen kiszámítható, egy kisebb csavarral. Csányi a főszerepben hozza az egyetlen karaktert, akit játszani tud: egy viszonylag érzelemmentes fazont, flegma beszólásokkal, de ehhez az üzleti csókához jól megy ez a figura aránylag. Elek Ferenc, Kautzky Armand, Hevér Gábor és Hernádi Judit ugyan kisebb szerepeket kaptak a filmben, alapvetően jeleneteik megszínesítették azt. Bár el kell ismerni, hogy az "Ez azért nagy hülyeség lett." kategóriába tartozik, és hogy a Magna Cum Laude dalai nem tudják megszerettetni magukat senkivel, illetve azt is, hogy a szponzorok néha zavaróan sok helyet foglalnak el a képernyőn, de akinek nem baj a sok idétlenség, és Citroen, annak ajánlani tudom. Még egyszer megjegyezném: a film és a való világ elég távol állnak egymástól.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
cabir
értékelése:
2007. szep. 24. - 13:59
Olvasván az elottem szólók részletes, és kituno kritikáit - azt hiszem, nem sok újat mondok:
Amblokk tetszett a film, ötletes, és fordulatokban gazdag vígjáték.
Könnyed mufaj - és ebben a kategóriában nem okoz csalódást!
Örülök neki, hogy az utóbbi években egyre több színvonalas magyar film, és vígjáték készül - óriási a haladás! A Csak szexés más semmi mellet a legjobb mai magyar vígjáték!
Valóban hajaz az amerikai giccsre - nem egy típikus magyar film lepukkant gyárakkal, kócos háziaszonyokkal, kiborított kukákkal, részegekkel...
Ha nem ismerném a színészeket, azt hinném, a film külföldi!
Csányi elfogadható alakítást nyújt az öltönyös randiguru szerepében - Fenyo Iván érdekes karaktert játszik, talán az o szerepe a leghálásabb, Ulmann Móni gyenge, mint a harmat, Kovács Patrícia kellemes - a legjobb mégis a film végén a Szacsvai-Hernádi humoros párbeszéde.
Az extrák érdekesek.
Ami negatívum - kritikán aluli a hangminoség - kipróbáltam 5.1-el, és 2.1-el, de ali tudtam követni a párbeszédeket, annyira torz a hang.
Persze ez a legtöbb magyar filmnél így van. A legtöbb színész(Fenyo Iván, Csányi) nem artikulál rendesen, csak motyogják, kenik a szavakat.

Érdemes megnézni, ha szórakozni akartok!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Haboo
értékelése:
2007. máj. 21. - 19:28
Véleményem szerint eros közepes a produkció.
A történet nagyon ötletes és magyar viszonylatban mindenféleképpen újszeru. Örültem hogy régen nem látott színészeket is felkértek különbözo szerepekre (pl: Benedek Miklós).

Kellemes perceket szerzett nekem Kovács Patricia és Fenyo Iván játéka. Élvezet volt nézni oket a vásznon! A helysznek csodálatosan szépek voltak, a kosztümös is kiadott magáért.

Csányi Sándor nagy csalódás volt számomra, az egész szerepét eroltetettnek éreztem, mintha végig az járt volna a fejében "mit keresek én itt?". Ullmann Mónikáról nem tudnék pártatlanul nyilatkozni, mert alapjából nem tartozik kedvenc színészeim közé, így róla hallgatok.

De aki azt a nevetséges parókát a fejébe nyomta, valami kezdo kisgyerek lehetett, mert akárhányszor a színésznonek a jelenete volt a filmben csak azt tudtam nézni, mennyire elcseszett egy parókája van. (Mint utóbb kiderült ezzel nem csak én voltam így :D)

És végül: Manapság néhány magyar filmnél elönt az a kellemes érzés, hogy végre kezdik megtanulni hogyan kell a nyílvánvaló reklámokat elfogadható köntösbe burkolni, hogy ne lógjon ki az a szorös lóláb. Itt egy évtizedes visszaesést láthattunk nem is egyszer. Én elfogadom hogy a magyar filmgyártás elengedhetetlen szponzorai a reklámozók, de kérdem én: miért kell ezt reklám formájában a nézo orra alá dörgölni?
Ebben az esetben reklámokat nézünk, amely mellé mellékesen egy filmet is csatolnak. :(
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
joy
értékelése:
2007. júl. 22. - 13:22
Nos, tehát: szerintem megérdemli a film az 5 csillagot, mert a maga nemében bubájos. Vígjáték és soha nem is akar több lenni ennél. Le lehet szólni, hogy igénytelen és Hollywood majmoló nyál, viszont kérdem én, hogy miért kéne minden honi filmnek a mai magyar valósághoz hunek lennie. Természetes, hogy a magyar piac sosem tartana el egy ilyen céget (pláne nem kettot), mégis az ötletet érdemes értékelni. Lehet mondani, hogy a Randiguru ugyanez, ám ha meggondoljuk itt van benne számos egyéb csavar is. Sot bizonyos tekintetben kifejezetten magyar a történet. A bunkó újgazdag kontra az entellektüel arisztokrata nagyon is pesti utcai látkép. Szóval akárhogyis, szerintem a sztori maga nagy ötlet és nem véletlenül törték kezüket-lábukat érte Amerikában és Ausztráliában. Ott több pénzzel és még látványosabb tálalásban fogjuk visszakapni és ott majd a dolog hitelessége sem sántít majd.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
mm94
értékelése:
2008. ápr. 18. - 18:23
Szerintem igenis jó film!Sot...egyik kedvenc filmem közé tartozik,és a színészek is nagyon jól megállják a helyüket!Nagyon izgalmas,és jók benne a poénok.Én nem találom eroltetettnek...mondjuk ízlések és pofonok.Vajon ha ezt angol/amerikai színészek játszanák akkor jobban tetszene egyes embereknek akiknek csak azon jár az eszük,hogy szólják le a magyar filmeket?
Én nehezen vettem rá magam hogy megnézzem keresztanyám által a filmet.Az elején elvesztettem a fonalat.Mondjuk abban egyetértek,hogy nehézkesen indult a mu,és igen kissé eroltetettnek tunt,de ahogy kezdett izgalmasabbá,érdekfeszítobbé és lendületesebbé válni Péter és Veronika kapcsolata,annál jobban beleéltem magam.Sajnos nincs meg a kiadvány úgyhogy a képnek és a hangnak is ötös osztályzatot adok,hogy ne rontsam még lejebb rontani ennek a filmnek az átlagát.Azoknak ajánlom akik kellemes,romantikus és poénokkal teli vígjátékot szeretne nézni.:)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Christian Kjellvander
értékelése:
2007. máj. 29. - 11:18
Nagy meglepetésemre, nekem tetszett a film, pedig februárban direkt kerültem a mozikban, viszont a DVD-t megnéztem.

Amit észrevettem, s végtelenül bosszant, hogy miért nem lehet egy kiemelt , magyar film DVD kiadásával kapcsolatban alaposabb, figyelmesebb munkát végezni?! Ez a kiadvány olyan szinten van tele programozási hibákkal, ami amatör, házi barkács módon elmegy, de egy kiadott DVD-nél, ráadásul magyar produkciónál egyszeruen botrány. Lehet, hogy csak az én szememet szúrja, de azt nagyon.

Megértem, hogy kell a kötelezo reklám filmlejátszás elott - pénz beszél, kutya ugat, bár tényleg vidámságra fakasztó dolog a cselekmény közben véletlenül sem burkolt reklámbevágások használata ;) - de vicc, hogy ugyanazt a reklám-szpotot többször is szerepeltetni kell egy lemezen, ráadásul különbözo tulajonságokkal. Fomenü/lejátszás, itt a reklámvideón minden felhasználói hozzáférés letiltott. Ha viszont máshonnan hívok meg egy lejátszást, pl jelenetek, akkor a next chapter funkció simán muködik, nincs letiltva, next gombra már egy elozetest játszik, s ha ezt megunom, s nyomok egy menüt, az extrákban lyukadok ki, s azt sem tudom már, hogy mit akartam egyáltalán.
Másik, hogy ha a fomenü/lejátszás után a filmet majdnem végignézem, nyomok egy menüt, az utolsó jelenettáblán kötök ki, fomenü helyett. Elképesztoen amator. Ajánom az authoringgal megbízott emberkéknek, hogy kicsit jobban át kellene gondolni, hogy mit is akarnak csinálni egyáltalán, ne legyen már ennyi, összecsapott lemez a magyar piacon, biztos tudunk mi jobbat is, ráadásul nagy botrányok lesznek, ha a HD szabvány általánossá válik, ott aztán kell majd a redszerszemlélet.
Egy szó mint száz, gatyát fel lehet kötni, s sajnálom, mert különben egy nagyon izlésesen kiadott, hangulatos menüvel rendelkezo kis kiadványról van szó.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
71%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (3)
41-60%
 (1)
21-40%
 (2)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: