• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Rocky Balboa (DVD)
Rocky Balboa Rocky Balboa
- 40%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
1.990 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Harminc évvel ezelőtt Rocky Balboa egy senki volt. Philadelphia külvárosában jelentéktelen bokszmeccsekkel és adósságbehajtással kereste a kenyerét, és tehetsége ellenére elhanyagolta az öklözést. Aztán a vak szerencse kegyeibe fogadta: ő lehetett az a névtelen senki, aki reklámfogásból megmérkőzhetett az akkori nehézsúlyú bajnokkal, Apollo Creeddel! Rocky – akit akkoriban senki nem tartott esélyesnek – méltó ellenfele volt a ringben a Creednek, és később maga is megszerezte a bajnoki címet – gazdag, sikeres, világhírű ökölvívó vált belőle...

A dicsőség és a hírnév azonban tünékeny. Rocky Balboa, az egykori olasz csődör ma már csak az emlékeinek él. Szeretett feleségét gyászolja, és a róla elnevezett éttermében anekdotázik barátainak a régi szép időkről.

A sors azonban még nem nyugdíjazta Rocky-t! Az aktuális nehézsúlyú bajnoknak – aki tökéletes technikájának köszönhetően, gyakorlatilag méltó ellenfél nélkül szerezte meg a címet – komoly szüksége lenne egy kis népszerűségre. Amikor egy számítógép-szimuláció során összemérik az új bajnok, Mason Dixon tudását a fénykorában lévő Rocky-éval, Mason menedzsere rájön, hogy kettejük valódi mérkőzése igazán jó reklámfogás lenne.

Az ötlet még viccnek is rossz. Rocky közel kétszer olyan idős, mint leendő ellenfele, kondíciója már nem a régi – mit keresne egy ringben a karrierje csúcsán álló bajnokkal?! Rocky számára azonban ez a nagy lehetőség arra, hogy bizonyítsa szeretteinek – elsősorban elhidegült fiának -, hogy az idő csak a testén talált fogást, a szíve csak erősödött az évek során...

A Rocky Balboa nem csak a címszereplő számára jelentett nagy visszatérést! Az író/rendező/főszereplő Sylvester Stallone talán az első Rocky óta nem kapott ilyen pozitív kritikákat: a Rocky Balboa sokak szerint a sorozat legjobb része lett! Rocky fiát a fiatal sztár, Milo Ventimiglia (Szívek szállodája, Hősök) alakítja!

Stúdió:
Játékidő:
98 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, héber, izlandi, lengyel, portugál
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Sylvester Stallone közreműködésével
 
Werkfilm (így készült) - Tudás kontra akarat - Így készült a Rocky Balboa (kb. 18 p.)
 
Kisfilm - A ring valósága: Rocky végső mérkőzésének forgatása (kb. 16 p.)
 
Bakiparádé -
 
Kimaradt jelenetek - 7 kimaradt jelenet (kb. 20 p.)
 
Alternatív befejezés - (kb. 4 p.)
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
jevgenyij
értékelése:
2007. júl. 28. - 14:07
Kíváncsiságom legyozte az eloítéleteimet, amit az "évszázad legrosszabb színésze"-cím hivatalos gyoztesével és az arany málna-jelölések örökös csúcstartójával kapcsolatban éreztem. Alacsony elvárásaimat mindenképpen pozitív csalódás követte: hirtelen felindulással azt a kijelentést is megkockáztatom, hogy Stallone túl a csúcson, a hatodik x környékén megtanult mozgóképet gyártani! /na majd a Rambo 4. után lehet, hogy jól visszavonom ezt a könnyelmu kijelentést:)/

A legutolsó /???/ Rockykaland amúgy a jól bejáratott témára épül: az utolsó esélyre, amit minden embernek ki kell használnia ahhoz, hogy lelki békéjét megtalálva végleg szögre akaszthassa képzeletbeli bokszkesztyujét. Ügyes volt az a húzás, amivel Adrient múltbéli emlékké nemesítve jeleníti meg. Valójában az egész filmben minden a feleség emléke körül forog. Ez jól erosíti a történet nosztalgikus múltba révedo-bölcselkedo hangulatát. A filmvégi nagy mérkozés lezárása kello képpen giccsgyanús, de erre nem szabad haragudnunk: ne várjuk el Stallone-tól, hogy teljesen kibújjon a borébol!:)

Ami egy kicsit zavaró volt: emlékeim szerint /és bocs a rajongóktól, ha nem így van/ az ötödik részben pedzegették, hogy Rocky-nak súlyos agysérülése van és egy újabb ütközet halálos kimenetelu lehet számára. Ahhoz képest az új részben az engedélyezo bizottág elott improvizált szenvedélyes védobeszéd hatására gond nélkül megkapja az orvosi liszenszt az induláshoz. Ezt úgy hirtelen nem tudtam hová tenni...Afelett is szemet kellett húnynom, hogy sokszor, indokolatlanul is kapkodós a kameramozgás, és gyakori a világító fehérre lúgozott kép is. Úgy látszik, ez a divat mostanság...

A lényeg, hogy ezzel a résszel sikerült egy mindenféle felesleges ideológiától és ripacskodástól mentes Rocky-epizódot letenni az asztalra, amit különösen az érzelmes-érzelgos filmek kedveloinek ajánlanék.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Just Johnny
értékelése:
2007. júl. 28. - 13:23
Tegnap ismét olyat tettem amit ritkán teszek, látatlanba megvettem egy filmet, a Rocky Balboat. Mivel a régi Rocky filmeket nagyon szerettem és errol pedig égig magasztaló kritikákat olvastam kötelezonek éreztem beszerezni. Megvettem és nem bántam meg, mint már sokan mondták ez tényleg nem csak Rocky nagy visszatérése hanem Sly-é is. Ekkorát maximum az elso Rockyban, Ramboban vagy esetleg a Coplandben alakított ezelott. Óriási filmélmény, mondanivalóval, szuper alakításokkal és remekül megírt párbeszédekkel. Az egész filmen érezni, hogy Sly mindent beleadott és hiába löttyett meg a bore, hiába dagad erektol a teste benne van még a tigris, a bestia. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, amit most megyek is és újranézek.
De elotte a DVDrol:
Kép: Remek.
Hangok: Az angol és a magyar is szuper,jól szól mindkét hangsáv és a szinkron pedig egyszeruen tökéletes.
Extrák: Érdekesek és magyar feliratosak.

Johnny
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2007. jún. 22. - 12:29
Sosem voltam Stallone rajongója, de egynéhány filmjét különösen kedveltem. A Rocky valahogy nem tartozott közéjük. Nem úgy voltam vele, hogy láttam, de nem tetszett - meg sem néztem soha, mert nem igazán érdekelt a boksz.

Most, felnott fejjel a DVD formátumnak köszönheto, hogy sikerült megnéznem az összes részt, és bizony megfogott. Nagyon kellemesen csalódtam, olyannyira, hogy a díszdoboznak sem tudtam ellenállni, néhány éve már ott sorakozik a többi mellett a DVD-polc tetején.

Most, hogy moziba került az új film, izgatottan mentem el megnézni, és bizony nem kellett csalódnom: Sly remek történetet kerekített az utolsó (?) Rocky-filmhez, és kiváló lett az egész produkció. Igazán méltó folytatás, leginkább a legelso részhez fogható.

Én személy szerint alig várom már, hogy végre DVD-n is újra átélhessem ezt a történetet. Kötelezo vétel.

Örvendetesnek találom azt is, hogy újra kiadják az egész sorozatot, csupán egy dologtól tartok: gagyi egyenmenüket látok magam elott, igénytelen kiadványokat, melyekért összességében bizony sajnálnék kiadni 18, de akár még 15 ezer forintot is. Egy impozáns díszdoboznak biztosan nem tudnék ellenállni, de így marad nekem a feliratos díszdoboz, mellé pedig ez a minden bizonnyal színvonalas folytatás.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Ruprecht
értékelése:
2007. jún. 18. - 10:39
Sly is BACK!
Megmondom oszintén amikor pár éve felmerült egy esetleges 6. része a Rocky-nak és egy 4. a Rambónak egy picit komolytalannak és marketing fogásnak tunt számomra az egész. Ezektol függetlenül nekem Stallone mindig is a kedvenceim közé tartozott. Persze nem feltétlenül a színészi kvalitásai miatt. Aztán láttam a Rocky Balboa-t. És teljesen lenyugözött. Szerintem teljesen hatásosan adja vissza azt az érzést amikor az ember már nem csak tudja de érzi is hogy elszaladt mellette az ido, elveszíti azt aki a számára a legfontosabb és nem maradt neki más csak pár rokon és barát meg az emlékek. De legbelül még mindig az aki egész életében volt. Tudom, elég szirupos de idovel mindenkinek be kell látnia és érezni is fogja, hogy ez így muködik. Nekem egyik legkedvesebb filmem lett és talán, de szerintem a legjobb Rocky. Egyszeruen nem lehet nem imádni benne. Bár valószínu, hogy aki nem látta a sorozatot vagy mondjuk 25 év alatt van annak ez a film nem fog semmit jelenteni. Ezek után még annyit, hogy láttam a Rambo 4. részének elozetesét. Hát gyanús, hogy az sem lesz egy egyszeru film:) Szerintem a legbrutálisabb lesz. Szerintem ez a Stallone gyerek nem akar még nyugdíjba menni.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Razor
értékelése:
2007. júl. 18. - 8:46
Kokemény! Mielott beültem a moziba, egy barátom figyelmeztetett, hogy a film lassú, kissé vontatott. Persze kérdeztem, hogy "de azért jó"? Hiszen sok éve vártam erre. Mire o: "jó, csak nagyon vontatott"! Ebbol én már csak a jót hallottam.
A moziban aztán választ kaptam mindenre. A Balboa nem vontatott, csak azt a tempót diktálja, amit a Rocky filmekben megszokhattunk.
Tulajdonképpen azt adja, amit várunk tole. Bemutatja egy ember hétköznapjait, akinek (hogy klasszikust idézzek) nincs miért meghalnia, ezért nincs miért élnie! Nem küzd öngyilkos hajlamokkal, és nem lett alkoholista sem, ahogy az a nagy hollywoody-i filmekben lenni szokott, csak van a nagyvilágban.
Egy nap azonban újra fellobban a tuz a Tigris Szemében (Eye of the Tiger), és ringbe lép. Lehet, hogy hatvan éves, és már nem a régi, de o Rocky Balboa!
...és a ringben, ahogy az életben is, "nem az számít mennyit ütsz, hanem hogy mennyi ütést tudsz elviselni"!
/Rocky Balboa/
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Jim Morrison
értékelése:
2007. júl. 13. - 20:09
Sly megcsinálta, 60 évesen. Sok balfogás után visszatért az utolsó pillanatban a sikert hozó karakterhez. A bárgyú bokszoló Rocky Balboa kiöregedett és bizony magányosan tengeti emlékei között napjait. Fia nagymeno cégnél próbálkozik és cikizi az apját. A harcos lelke azonban megannyi fájdalom ellenére még dühödt, nem leli nyugalmát. Egy lehetoséget megragadva ismét nekiáll és némi edzés után felrohan azokon a bizonyos lépcsofokokon...Sly emberi mozit alkotott. Korát figyelembe véve foleg a lélekre hat, de arra nagyon. Még könnycsepp is csordulhat. Ami nem szégyen hanem elismerés! Stallone sosem volt színész. Vagy legalább is nem fitogtatta. Egészen a CopLandig. A mostani Rocky bizony ismét egy színész Stallone-t ad szeretteinek. Érdemes!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gerasimenko
értékelése:
2007. aug. 2. - 19:02
Úgy látom itt mindenki rajonó...
Ezért elfogultak is egy kissé.... :-)
Mindenek elött; -Szeretem Rockyt!

Nagyon jól indul a film , remek a tempója ,bár az hogy elmegy a régi helyszínekre és ott nosztalgiázik; csöppet szájbarágós és érzelgos . De a hangulat végig tökéletes ! A fia karaktere üres ,úgy érzem kidolgozatlan.. és a színész is gyenge . A Film vége összecsapott. A felkészülést jobban is kibonthatták volna . A csata kliséhalmaz !
Nagyon hasonlít az elso részre.. Stallone nem tud szabadulni a szokásoktól.. Már Várom a következo részt!! :-)
A Szinkron, a kép, a hang , hibátlan, a film túl rövid!
De ,hogy pozitívummal fejezzem be; Nagyon jól érezni a harminc évnyi különbséget, az ido múlását.
Jó ,ha az embernek ott van a polcán az összes..
2 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
ergo
értékelése:
2012. jún. 24. - 16:45
utolsó pofon
kicsit talán lassúnak tűnik, talán kicsit közhelyesnek, de a hétköznapi emberek nyelvén beszél, és talán ezért is működik a film nálam, és nem azért mert hatalmas Rocky rajongó lennék.
középkorúaknak különösen ajánlott :)

a párbeszédek tetszettek, viszont ami szinte köszönő viszonyban sincs egymással, az a szinkron és az eredeti hanghoz felirat.

a lemezen lévő extrák, sokat hozzátesznek a filmhez, rocky intézmény lett philadelphiában, stallonét is a szerep szerinti néven szólítják a rajongói, nincsenek épített díszletek, a pofonok igaziak.

a kiadvány képe kitűnő és a hanggal sincs baj.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
81%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: