• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Háború a Földön (DVD)
Háború a Földön Battlefield Earth
- 92%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 5.900 Ft

Már csak 3 db. van raktáron

 • Alkotók
 • Leírás
 • Részletek
 • Kritikák

   3000-ben járunk, amikor a Földön már nincsenek sem országok, sem városok. A bolygó merő pusztaság, az emberiség veszélyeztetett fajnak számít. Persze, nem a körülmények miatt, hanem azért, mert ezer évvel ezelőtt egy pszikló nevű faj támadta meg az emberiséget, és alig kilenc perc alatt felmorzsolta az ellenállást. A túlélőket rabszolgasorba taszítják, s bányákban dolgoztatják, mivel az idegeneknek szükségük van a földi ásványkincsekre, főleg az uránra. Sokan elmenekülnek a földönkívüliek elől, távoli hegyi falvakban rejtőznek, primitív életformába süllyednek, mivel el vannak vágva a megmaradt emberektől.

   Ezen a Földön Terl biztonsági főnöknek van a legnagyobb hatalma, a hatalmas termetű, éles eszű idegen úgy véli, az ő sorsa az, hogy meghódítsa a galaxist. Terl azonban nem tud arról, hogy Jonnie Goodboy Tyler a rabszolgák felszabadítását tervezi. A fiatalember éppen vadászgat, miközben fogságba ejtik az idegenek, Jonnie bekerül az egyik bányába, s itt kezdődik meg nagy kalandja, amely során olyan helyeket és dolgokat fedez fel, amiknek létezéséről eddig fogalma sem volt.

   John Travolta megszállott híve a szcientológiának, nem csoda, ha minden követ megmozgatott, hogy filmre vigyék a vallás (?) alapítóatyjának, L. Ron Hubbard egyik regényét és ő játszhassa a főszerepet. A végeredményt szemlélve talán nem kellett volna annyira lelkesednie. A 80 millió dolláros szuperprodukció csúfosan megbukott az amerikai mozikban (rossz nyelvek szerint csak azért nem hozott a stúdió konyhájára kevesebb pénzt, mert így is minden szcientológusnak legalább kétszer kötelező volt megtekinteni) és egy nappal a 2001-es Oscar-díj kiosztás előtt az anti-Oscar-nak csúfolt Arany Málna díjkiosztáson - amelyen természetesen az év legrosszabb filmes teljesítményeit díjazzák - verhetetlennek bizonyult: 7 kategóriában utasított maga mögé minden rossz filmet!

   A Háború a Földön-t az Arany málna kiosztói a következő kategóriákban találták a legrosszabbnak:

 • Az év legrosszabb filmje
 • A legrosszabb férfi színész (Travolta a Háború a Földönben)
 • A legrosszabb pár a filmekben (Travolta bárkivel, aki a Háború a Földönben együtt látható vele)
 • A legrosszabb női mellékszereplő (Kelly Preston a Háború a Földönben)
 • A legrosszabb férfi mellékszereplő (Barry Pepper a Háború a Földönben)
 • A legrosszabb rendező (Roger Christian - Háború a Földön)
 • A legrosszabb forgatókönyv: Háború a Földön
Stúdió:
Játékidő:
101 perc
Gyártási év:
2000
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
4:3 (P/S)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Harbinger
értékelése:
2005. dec. 16. - 10:20
Bár nem innen, de megvan a film, illetve a DVD.
Nos annyira nem szörnyu, mint itt olvastam lehet ez egy jújbb kiadás.

Film:
Most sem mondom, hogy egy világszám, de azt sem, hogy egy borzalom. Nos a lényeg nekem tetszik - ízlések és pofonok. Tulajdonképpen, mint azt sokan mondták az alapötlet jó csak hát a megvalósítás... Szóval többet áldozhattak volna rá, minimum 3 órás filmként jobb lett volna, többet szánhattak volna egyes dolgokra. Amiért nekem mégis tetszik az talán az apokaliptikus hangulat vagyis inkább az apokalipszis utáni világ bemutatása. És a zenéje is jó.

Kép:
Hát a kép tényleg pan & scan, ami sajnálatos, mert a film 2,35:1 arányú és így sok minden lemarad a képrol. Ettol eltekintve egész jó minoségu.

Hang:
Nos csak az angol hanggal tekitettem meg a filmet és szerintem nagyon jól szól. Minden hangszóró dolgozik rendesen, bár néhol túl hangos is, de ennek ellenére nem torzít be, mint például Az ötödik elemnél.
Ami viszont hiba, hogy a magyar feliratban súlyos hiányok vannak! Néhe több mondat nincs feliratozva!

Extrák:
Nem néztem meg oket.

Összhatás:
Egy remek alapötlet gyengén megvalósított filmváltozata. A DVD kiadásra is ugyanez jellemzo. Hiányos magyar felirat, csonkított kép.
Mellesleg az én verziómon lehet hangot váltani film közbenis és a menüben is be lehet állítani a hangot és a feliratot. És van a borítón egy 18-as korhatár jelzo. Talán azért, hogy a fiatalabb korosztály megkíméljék ettol a szörnyuségtol. :)
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
purga
értékelése:
2012. aug. 5. - 22:26
Szemben az árral
Tisztában vagyok vele, hogy ezt a filmet sokan a legrosszabbak között tartják számon, pedig szerintem annyira nem vészes. (Egyébként "vicces", hogy erre a termék adatlapja is mennyire felhívja a figyelmet...)

A "vallási mondandótól" szerintem tekintsünk el, mert egyáltalán nem éreztem "hittérítőnek". Egyszerűen csak sci-fiként néztem mindig is.

Igazából nem is értem, hogy miért szidják annyian. Az alakításokkal nincs nagy gond. A történet egész érdekes, még ha sok helyen bele is lehetne kötni. Csak pár példa: Hogy győzhettek le egy egész bolygót 9 perc alatt? Hogy nem találtak rá eddig az aranyra? Hogy működhetnek még mindig a vadászrepülők és hogy tudják ilyen egyszerűen megtanulni kezelni? És még lehetne sorolni.

De a lényeg, hogy ettől még egy nézhető alkotásról beszélünk. Meg eleve, nagyon sok sikeres filmbe bele lehetne kötni ilyenek miatt.

Tetszettek az ármánykodások, a ravaszkodások (mindkét faj részéről), meg úgy eleve a megszálló faj felépítése minden téren.

Látványban sincs szégyellnivaló úgy érzem. Szóval szerintem egyszerűen "divat" ennyire lehúzni. Láttam már sokkal rosszabb (sci-fi) filmeket.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
50%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: