• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > 300 (2 DVD) (DVD)
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Mire képes 300 katona? Bármire. Leonidasz, spártai király háromszáz harcosával bebizonyítja, hogy nincs az a túlerő, ami biztos győzelmet jelent. Hiába özönli el a hatalmas perzsa sereg Görögországot, ő és emberei szembe mernek szállni velük.

Kevesen vannak, de bátrak, mindenre elszántak és még többre képesek. Nem akarnak életben maradni: ha annyi időre sikerül feltartaniuk a hódítókat, míg a görögök sereget gyűjtenek, máris győztesnek érezhetik magukat. Öngyilkosságra készülnek, de az ellenség emberei közül nagyon sokat magukkal visznek a túlvilágra.

A Frank Miller (Sin City) képregénye alapján készülő film a Thermopülei csata látványos és vad filmes feldolgozása. A történetben Leonidas király és 300 spártai katona harcolt halálukig a Xerxes vezette több ezres perzsa hadsereg ellen.

Stúdió:
Játékidő:
112 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Rejtett extra -
 
Audiókommentár - Zack Snyder közreműködésével
2. LEMEZ:
Képgaléria - Így készült a 300
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a 300 - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - az áruló púpossal és soha nem látott óriási harcosokkal - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Frank Miller képi világának filmre vitele - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - 300 spártai - Valóság, vagy fikció?: A spártaiak megdöbbentő élete - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Kik voltak a spártaiak? - A spártai katonai társadalom - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Webizódok: A kulisszák mögött a stábbal és a szereplőkkel - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. szep. 15. - 21:13
Nehéz személyeskedés nélkül hozzászólni ehhez a filmhez is, mikor újfent többen a történelmi huséget kérik számon a 300-on. Csak azt nem tudom, miért… Merthogy ez egyáltalán nem annak készült. Egyébként L.M. kritikája hibátlanul felsorolja a ferdítéseket, de ez a mozi élményébol egy percet sem vesz el. Mielott bárki is azért húzná le Zack Snyder (mester)muvét, mert töriórán máshogy hallott néhány dolgot, az eloször vegye a fáradtságot, nézze már meg az extralemez elso dokumentumfilmjét.. Abban benn van minden, mi miért lett így. És szerintem ha egy alkotó stáb közli, hogy a filmje mennyiben valóság és mennyiben fikció, az maximálisan korrekt. Ergo a nézo magára vessen, ha mást várt a vásznon..

A 300 egy hibátlan film. Az alapjául szolgáló képregény szolgaszeru másolásán túl a mozgókép által –ami ráadásul, akárcsak a Sin Citynél formabontóan egyedi is- egy olyan utazásban lesz részünk, ami két órára hozzászegez a képernyohöz. Teljesen beleéled magad az ókori városállam életébe és a csata hevébe. Ott kaszabolod a hódító perzsákat magad is, dárdádról és kardodról csorog a vér. Köpenyed szakad, testedet sebek borítják. Pajzsodon nyilvesszok nyomai látszanak, kormos égésnyomok a perzsák varázslataitól. És egyre fáradtabb leszel. De nem adhatod fel. Menni kell, nincs megállás, mert meg kell védened szeretett hazádat. Bármi áron. Akár a halálod árán is.. Képes vagy rá?

Ez a film elsosorban olyan erényekrol szól, amik ma már nemigen léteznek. Bajtársiasság, kitartás, önfeláldozás.. A harc csak körítés ahhoz, amiért valaha 300 hos harcos szembeszállt a félelmetes perzsa hadsereggel. A lényeg az ok, amiért önként a halálba mentek.
Ezt a témát kétlem, hogy jobb keretben el lehetne mesélni. Egyszeruen máshol hiteltelen lenne.. S bár elismerem, hogy a nézopont eléggé egyoldalú, nevezetesen a spártaiak szemszögébol van készítve a film, de ilyet meg már sokszor láttunk. Miért itt lenne ez rossz?? Ha ott vagy a csatamezon, az ellenséget te is csak gonosznak és undorítónak látod..
Az meg csak külön öröm, hogy Frank Miller történetének és karaktereinek az alapjai valós események ill személyek. Ennyiben történelmi huséget is kapunk. Pontosan eleget ahhoz, hogy ez a mozi a zsigerekig hatoljon..

A szereplokre egy szavunk sem lehet. Azt a szintet, ami egy ilyen akciómozihoz kell, maradéktalanul hozzák. Külön kiemelve azt az edzésmunkát, amit a film elott végeztek. A 300 képi világa szerintem lenyugözo. A képregény feeling nagyon jó, s majdnem tökéletes az összes háttér, amit CGI-vel csináltak (ha jól tudom, minden háttér rajzolt). De az egész színvilág találó, egyben kifejezi a kilátástalan véget és az eszement, de profi elszántságot a gyilkolásra. A nem spártai karakterek is nagyon ötletesek, bár néhány ismeros lehet más fantasykból. Mind1. Mivel ez nem dokumentumfilm, helyük van a moziban.

A DVD kiadásról ugyebár hónapok óta megy a vita, én a problémámat megoldottam, mindenki belátása és értékrendje szerint szépíti, gazdagítja gyujteményét. Tudom, sok embernek ez a film egy kalap szart sem ér, de akinek igen, esetleg joggal várhatott egy szebb kiadást.. Amúgy a külcsínyen kívül rendben van minden. Kép jó-szerintem ahol hibát vélnek felfedezni, az direkt olyan-, a hang szintén tesztlemez. Bár egy icipici hiányérzetem van, mert a moziban állatul szólt, sajna DVD halkabb, de minden részlet a helyén van, ha felcsavarjuk a hangerot. Én speciel imádom a „túlvezérelt” filmeket. Az extrákra sem lehet panasz, több mint két óra, minden magyar feliratttal. Tartalmas rövidfilmek, amelyek a filmkészítés majd minden fázisába elkalauzolnak..

Szóval szerintem egy filmnek az a dolga, hogy elvarázsoljon. A 300-nak ezt sikerült. Két órára spártai harcossá váltam és együtt haltam Leonidassal a Thermopülei szorosban.

Bocsi, ha kicsit hoszú voltam.. :-)


„ This is Sparta!!!!!!!!!! ”

Kosárba!
17 látogatóból 12 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2009. jan. 3. - 1:44
Ezt is pótoltam.
Most már bánom, hogy végül nem moziban, mert nem mindennapi élmény az a látvány, amit nyújt a film. Igazából éppen ez tartott vissza eddig attól, h megnézzem, ugyanis azt hittem, hogy egy, már idegesítoen látványos, túlkomponált, ámde üres videóklipp-mammutot látnék, nem pedig "igazi" filmet. Erre szerencsére rácáfolt az alkotás: bár persze sok benne a videoklip-szeru stilizáltság, nyüzsög benne a túlzott (képi és történeti) patetikusság, mondhatnám: amilyen alulfogalmazott fabula, annyira felülfogalmazott a szüzsé, valahogy mégis végig az élvezhetoség-határon belül sikerül maradnia. Úgy néz ki, Zack Snyder és Frank Miller egyaránt birtokában van a giccshatáron egyensúlyozás képességének. Folyton meg-megközelítik az emészthetetlen cukrosminyon-geilséget, de mégis mindig sikerül valami olyan ízt csempészni bele, amitol lecsúszik és helyén marad az egész.
A muvi látványhoz a bevezeto alatt hozzászokunk, és onnantól viszont elvarázsol. Ugyanez igaz a sztorira is: az elején felkészülünk a történeti egyszeruségre (vagy mondjuk úgy: stilizáltságra), innen már kockázat nélkül szórakozhatunk.
Márpedig a film szórakoztató, és nem is mondanám bugyutának: gyönyöruen megkomponált harci jelenetek, kello arányérzékkel adagolt dramaturgiai fogások, hosfilmbe való túlzó hosiesség. Vagyis pont az, amit elvárhatunk, csak éppen az elvárható gagyiság meglepo hiányával levezényelve.
A nemrég az új hollywood-i eposzteremtés kísérleteként összetákolt mítoszhamisító fércmu Trójánál ezerszer élvezetesebb, sot, sok értelemben visszafogottabb és "igazabb" mesefilmet látunk. Végre egy olyan hosös-kardos héroszfilmet, ami nem akar több lenni önmagánál: egy muvészi igénnyel megrajzolt képregény hasonló igényességgel való mozivászonra festésénél. Kiváló párdarabja a megjelenésében is hasonló Sin City-nek - akinek Rodriguez Miller-filmje bejött, annak Snyderét is bátran ajánlom.

A dvd-kiadás a Warneres 2-lemezesektol már megszokott módon jól sikerült darab: a film hangulatához illo, igényes borító (oké, a "300" címet én sem fordítottam volna le, elég nemzetközi így, számokkal leírva, valóban felesleges volt mégegyszer odagépelni ilyen otrombán), valamint tartalmas belso.
Kép: én nem látom különösebben gyászosnak a minoségét, egy átlagos méretu és képességu tv-n kifejezetten szép képe van a lemeznek. A szemcsésség valóban észreveheto, de szerintem nem túl zavaró, és valószínuleg a digitális képalkotás alkotói koncepciójából fakad. Az élesség és a fény-árnyék hatások kiválóan jönnek át.
Hang: úgy szól, ahogy kell, és ezt most nyugodtan írhatom a magyar hangsávra. Szinkronnal néztem meg ugyanis, de ez semmit nem vont le a film értékébol: a színészek meglepoen odaadóan játszák a figurákat, akiket jól kaptak el. Innentol kezdve pedig nehéz dolguk nincs, hiszen a szereplok kettonél kevesebb dimenzióval rendelkezo karakterek. Koszegi Ákos tehát éppen úgy üvölt, ahogy egy seregét halálba vezeto rendíthetetlen spártai királytól elvárjuk.
Extrák: a "kimaradt jelenetek" kicsit csalódás volt, mert 3 darab van belolük, abból is ketto inkább csak jelenet-részlet, és nem is kár értük. A többi extrát még nem néztem meg, de egyszernézosnek tunnek. A lényeg, hogy aki élvezi az ilyesmit, az turkálhat köztük - a kiadványtól tehát nem is várhatnánk többet, mint amennyit nyújt.
Ha pedig mégis, akkor ott van az extra-különleges kiadás, de szerintem ez is tökéletesen elegendo.
4 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: