• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > 28 héttel később (DVD)
28 héttel később 28 Weeks Later
- 30%
Szállítható: BIZONYTALAN
2.290 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Danny Boyle (Napfény, Trainspotting, A Part) felélesztette a zombi-műfajt nagysikerű kult-mozijával, és a kreatív csapat most visszatért, hogy folytassa a 28 nappal később történetét.

A trilógiának szánt sorozat második része – mint azt a cím is jelzi – mintegy fél évvel azután játszódik, hogy London lakosságát szabályosan megtizedelte a rage-vírus, illetve a vírus hatására dühöngő őrültekké változó betegek hordája. Az amerikai hadsereg azóta helyreállította a rendet, és a vesztegzár alá vont városba lassan visszatelepítik a lakosságot. A halálos kór azonban nem tűnt el végleg, csak átalakult.

A fertőzött területen egy asszony túlélte a borzalmakat, és az orvosok alapos vizsgálat után visszaengedik a családjához. A vírus egy mutációja azonban felüti a fejét a nőben, és a horror folytatódik...

Játékidő:
96 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, észt, horvát, izlandi, lett, litván, orosz, román, szlovén, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - a rendező közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - 2 kimaradt jelenet, akár kommentárral is (kb. 5 p.)
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a 28 héttel később (kb. 13 p.)
 
Kisfilm - A fertőzött (kb. 7 p.)
 
Kisfilm - Akcióba lendülve (kb. 7 p.)
 
Kisfilm - 28 nappal később utóhatás: Kialakulás (kb. 7 p.)
 
Kisfilm - 28 nappal később utóhatás: Megtizedelődés (kb. 7 p.)
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. dec. 9. - 22:20
Huh... Ez brutális volt... brutálisan jó...

Igazából sokmindent elmondtatok már elottem, számomra is egy kivételesen jó második rész készült a "fertozöttek" történetérol. Remélem, ez egy trilógia második része volt. És remélem az esetleges 3. részben is benne lesz Dany Boyle keze.. :-)

Kell o ehhez az egészhez. A 28 nappal késobb is már egy ütos, elképeszto hangulatú apokaliptikus horrorfilm volt, a folytatás amelett, hogy megorizte ezen vonásokat, megtoldotta még egy iszonyatos pörgéssel. Értem ezen az állandó rohanást, akciót, menekülést. A néhány percnyi nyugalmas részek után nem gyozzük kapkodni a fejünket, szereploink gyakorlatilag a fél filmen keresztül menekülnek. És ehhez a leheto legjobb megoldás volt az a sok kézikamerás felvétel, ami van a filmben. Egyébként meg milyen jól érzékelteti ez a rohanás/öldöklés a vírus brutalitását és terjedési sebességét. Órák alatt a düh kiirt egy várost..

Nekem nagyon tetszett az az apokaliptikus hangulat, amit sikeresen megoriztek az elso részbol. Bár annak nyitóképe megismételhetetlen, azért itt is sok hasonlót látunk. Egy elpusztult világ képei - önmagában is sokkoló tud lenni. Hátmég ha van valami ebben a környezetben, ami kelloen veszélyes és legyozhetetlen.

Néhány jelenet beleég az emlékezetedbe, (helikopter vs fertozöttek), kiváló filmzene, nagyon jó sminkmunka. Mindez mai mércével kis költségvetésbol. Profi munka. És nem éreztem rajta egy percig sem a pénzszagot- nevezetesen, hogy csak a bevétel miatt készült volna. Ahhoz ez túl rétegfilm. Ezt kérem valóban azért készítették, mert találtak egy jó sztorit a folytatáshoz és meg akarták csinálni.

A DVD minoségére - leszámítva a baromi vékony muanyag tokot- egy rossz szavunk sem lehet. Képrol nem tudok rosszat mondani, vagyishát nekem jó. A hang nagyon jó, még a magyar is, bár célszeru eredetiben nézni. Úgy szól igazán. Vannak extrák is, amik beavatnak egy picit a film készítésébe. No meg van belso borító is.. :-))

Kosárba!
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2008. feb. 14. - 8:12
Azt hittem, hogy az emberi ostobaságról, kegyetlenségrol és felelotlenségrol érzékletesebb filmet nem lehet csinálni a 28 nappal késobbnél. Tévedtem, lehet. Hogy a fertozöttek a gyakorlatban alig vérengzobbek a (még) nem fertozöttektol, vagy hogy a túlélés olykor az emberséggel ellentétes cselekedetekre sarkallja az embert, hogy család és barátság sem feltétlenül szent, az az elso rész után sem volt kérdés. Na de mindezt ilyen kendozetlen vizuális és lelki brutalitással bemutatni, hogy az minden szempontból ennyire felkavaró legyen, mint ahogy a 28 héttel késobb teszi?! Le a kalappal! Ami rárakja a koronát a filmre, és gyakorlatilag az egész mozgatórugója, az az "amerikai NATO hadsereg" naiv teszetoszasága, ami még mókás is lehetne, de számomra dühíto volt. Milyen dolog az, hogy a "lezárt" zóna határán csak úgy átslisszol két kalandvágyó hülyegyerek, meg hogy a potenciális fertozöttet nem nyolc katona és három retinavizsgáló védi, és egy s*ggfej portás bejut (emelje fel a kezét, aki szerint nem az apa volt a legvisszataszítóbb karakter, kb. a harmadik perctol)? Ha elkészül valaha a 28 hónappal késobb, remélem, annak végre pozitív befejezése lesz, bármi tartsanak is annak.
Remek színészek, a hangulatot a végletekig fokozó zene, kiváló operatori munka, nagyszeru forgatókönyv, magvas gondolatok. Mint az adatlap is mutatja, a DVD-kiadás minoségi darab, sok extrával, jó hanggal (bár én mindkét gyerek szinkronhangjától hidegrázást kaptam), úgyhogy a "tálalásra" sem lehet panasz. Ha egész életedben csak egy horrorfilmet akarsz megnézni, szerintem ez legyen az.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: