• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Natural City (LIMITÁLT DIGIPACK VÁLTOZAT!) (DVD)
Natural City (LIMITÁLT DIGIPACK VÁLTOZAT!) Natural City
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2007. november 7. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

2080. Az utolsó nagy világháború után már csak néhány hatalmas nagyváros maradt. Az emberek mindennapi életét androidok teszik könnyebbé. Az érzelmekre is képes robotok mindenhol ott vannak, a rendőrségtől az éjszakai bárokig. Bár fizikai erejük jelentősen meghaladja az emberekét, mivel csak három évet képesek „élni”, úgy tűnik, hogy csak szolgák lehetnek a társadalomban. Néhányan azonban ebbe nem nyugszanak bele, hanem inkább fellázadnak. Az ilyen renegát robotok levadászásával foglalkozó zsaruk, Noma és R azonnal akcióba is lépnek. R-nek azonban van egy titka: szerelmes egy gyönyörű kiborg táncosnőbe, akinek hamarosan lejár az élettartalma. R pedig mindenre képes, hogy megmentse szerelmét. Ezzel viszont nemcsak magát, hanem társait is veszélybe sodorja.


A koreai Szárnyas fejvadászként is emlegetett film fantasztikus látványvilágával és jól kidolgozott karaktereivel remek példa arra, hogy a sci-fi műfajban is lehet még maradandót alkotni napjainkban.

Stúdió:
Játékidő:
108 perc
Gyártási év:
2003
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- koreai - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Werkfilm (így készült) -
 
Előzetes -
 
Képgaléria -
Átlagos értékelés:
L.M.
értékelése:
2007. dec. 1. - 12:16
A koreai Szárnyas fejvadász. Amikor ezt olvastam arra gondoltam, na, egy újabb teljesen rossz párhuzam (a mélypont ezekbol szerintem a Gonin-Ponyvaregény volt), azonban ahogy újból átfutottam a szinapszist kissé megrettentem - tényleg elég koppintás szaga volt a dolognak. Kissé félve ültem le megnézni, de óriásit csalódtam - pozitívan. Ez a film nagyon hatásos. A sztori valóban sok hasonlóságot vonultat fel a nagy eloddel, a fohos is több szempontból emlékeztet Harrison Ford figurájára, de mégis olyan látványvilágot hoztak össze és olyan hangulatos a film, hogy azt mondanám bárki, aki érez némi affinitást a cyberpunk mufaja íránt az nyugodtan beruházhat rá.
A szokásos cyberpunk figurák mind elokerülnek: prostituált fohosno bibliai névvel, szerelmes kiborgno (ahogy megfogalmazza: memóriájának majdnem 90%-át a férfi fohos tölti be és számára ezt jelenti a szerelem), orült, törpe tudós és legfoképp a céljai (szerelme megmentése) miatt fokozatosan a társadalom peremére kerülo fohos. R - ezzel az egy betuvel jelölik hosünket - nem egy tipikus jó fiú. Nagyon romantikusnak tunhet elsore, hogy úgy tud szeretni egy gépet, mintha élo lenne és meg akarja menteni az életét, de amiket célja megvalósításáért tesz, azok finoman szólva is megkérdojelezheto cselekedetek. Nem csak az ember által alkotott törvényeket, de minden erkölcsi normát is képes semmibe venni. Talán éppen e miatt olyan hatásos a film.
A filmnek nagyon eros a szimbólikája - én is a werkfilm megtekintése után döbbentem rá néhány dologra - nagyon király akciók vannak benne és megható a vége. Nem hiszem, hogy ebben a mufajban ennél többet lehet nyújtani, noha azért az alapmuvet nem tudja megelozni (mentségére szóljon, hogy - szerintem - egyetlen más cyberpunk tematikájú film sem).
A film képe nagyon szép, én sehol nem vettem észre képhibát, a színek gyönyöruek noha a történet 70%-a éjszaka vagy sötét, elzárt helyeken játszódik. A koreai 5.1 nagyon jól szól szépen fokozza a hatást (ebben az esetben határozottan nem ajánlott a magyar hangsáv). A werkfilm kb. 20 perc, nagyon érdemes megnézni, rendkívül sok érdekességet tudhatunk meg a filmrol, maga történet is világosabbá válhat általa és jó alapot ad egy második megtekintéshez (én már kétszer néztem meg, másodjára még jobbnak tunt mint elsore). Ezek mellett a képgaléria és elozetes már kötelezo, de az utóbbi abból a szempontból érdekes, hogy szerintem az amerikai piacra szánt trailer-t tették fel - az angol hangalámondás erre utal- ami alapján egy szimpla akció-sci-fi-nek tunhet a film, valahogy így néz ki: egy nagyon kemény töku, Segal szeru, verekedni tudó exzsaru szétver mindenkit hogy megmentse a nojét. Fantasztikus milyen ostobának tunik a film ez alapján. A tok ismét gyönyöru, ízléses külcsínyu, jó filmet kapunk a Natural City-vel.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: