• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Törés (DVD)
Törés Fracture
- 76%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
799 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Ted Crawford brutálisan meggyilkolja feleségét, majd rezzenéstelen arccal várja a letartóztatására érkező rendőrséget. A gyilkos fegyverrel és egy beismerő vallomással a kezében Willy Beachum helyettes kerületi ügyész úgy érzi, az ítélet előre borítékolható – ám ekkor az ügy száznyolcvan fokos fordulatot vesz.

Beachum kétségbeesett harcba kezd a ravasz Crawforddal, hogy kiderítse az igazságot, és választ kapjon az egyre égetőbb kérdésre: ugye nem úszhatja meg?

Játékidő:
109 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, horvát, román, szerb, szlovén
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Alternatív befejezés -
 
Kimaradt jelenetek -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. feb. 20. - 0:03
Férj megöli a feleségét; van-e ennél egyszerűbb bűnügy? Van pisztoly és van beismerő vallomás; lehetne egyértelműbb az ítélet? De mi történik akkor, ha a gyilkos vakmerő, és elég okos ahhoz, hogy olyan eszközt használjon, amivel akár még ezeket is megúszhatja: ellenfele hibáit?

SPOILER lehetséges!

Ügyes, izgalmas krimi a Törés, ahol nem igazán a nyomozáson van a hangsúly, hiszen nem az újonnan felderített bizonyítékok és a keresztkérdésekkel bekerített tanúk viszik előre a történetet, hanem inkább azon, hogy két szemben álló fél, gyilkos és ügyész hogyan feszül egymásnak egy gyilkossági ügy keretében. Talán a többi véleményező ezért érezte unalmasnak vagy vontatottnak a sztorit, mert az alapszitu kb. negyed óra alatt bemutatásra kerül, és onnantól nem Crawford a központi alak, ő csak hátradőlve, gúnyos mosollyal figyeli ellenfele vergődését. Helyette inkább Beachumöt, ezt a kezdetben arrogáns, karrierista bájgúnárt kísérgetjük operába meg hálaadásnapi vacsorára, és nézhetjük végig, ahogy a szakmai élete és az önhittsége a Crawford kavarta örvényben egyre mélyebbre süllyed. A kérdés csak az, hogy milyen mélyre...

A többiek csak Anthony Hopkinst emelték ki a stábból, és a nagy öreg tényleg jól hozza a rideg, "na-kapj-el-kishaver"-nézését, de én azért Ryan Goslingot és Rosamund Pike-ot is mellétenném, mert mindketten kiválóan alakítanak. Plusz ott van még Gregory Hoblit, a rendező is, aki jól megtervezett jelenetekkel, ötletes eszközökkel és a hangulat felépítésével sokat tett a filmhez; mégiscsak olyan filmmel tette le a névjegyét ebben a zsánerben, mint a Legbelső félelem.

A DVD képével és hangjával nem volt gondom, szinkronnal néztem, és bár elsőre engem is zavart, hogy senki sem a "megszokott hangját" kapta, idővel megszoktam. Az extraként kapott összeállítás pedig különösen érdekes volt; izgalmas volt figyelni, hogy egy-egy apró jelenet, hangulati elem vagy eltérő instrukciók következményeként hogyan változhat a szereplők kapcsolata és megítélése.

Röviden: Van egy kis "Columbo - Az első ügyek" hangulata a filmnek, de mert többet foglalkozik egy becsvágyó, öntelt jogász személyiségével, mint a gyilkossággal, így inkább dráma, mint krimi. Nekem mindkettőnek jó volt.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Téli filmmaraton
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: