• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hatalmas szív (DVD)
Hatalmas szív A Mighty Heart
- 55%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 1 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

2002. január 23-án Mariane Pearl élete örökre megváltozott. Férje, Daniel Pearl, a Wall Street Journal újságírója Karacsiban egy terroristáról szóló cikkéhez gyűjtött információt. Egy közvetítő exkluzív interjút ígért neki, és a találkozóra egy étteremben került volna sor. Daniel azzal búcsúzott el terhes feleségétől, hogy talán késni fog egy kicsit a vacsoráról. Soha nem tért vissza...

Az újságírót egy szélsőséges pakisztáni militarista csoport rabolta el, és életéért cserébe – többek közt – terroristák szabadon bocsátását követelték. Kilenc nappal elrablása után Danielt brutális kegyetlenséggel kivégezték, és lefejezték – halálának híre és a gyilkosai által a haláláról készített, a világhálót bejárt döbbenetes videó látványa sokkolta a világot.

Ezt a drámai történetet a férjét elvesztő feleség szemszögén keresztül ismerheti meg a néző. Az ugyancsak újságíróként dolgozó Mariane Pearl az emberrabló terroristák első jelentkezése után minden követ megmozgatott, hogy megmentse férjét. A pakisztáni rendőrség, az amerikai nagykövetség dolgozói és az FBI szemtanúk után kutatnak, telefonbeszélgetések felvételeit, e-maileket és lefoglalt számítógépek háttértárait elemzik, miközben az elszánt feleség eltökéleten kutat az emberrablók után...

Mariane Pearl könyvben megjelent visszaemlékezése alapján készült a film, amelynek főszerepét Angelina Jolie alakítja.

Stúdió:
Játékidő:
103 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - stereo (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, szerb, szlovén
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - Egy szenvedélyes utazás – Így készült a film
 
Kisfilm - A Pearl alapítvány felhívása
 
Kisfilm - Szövetség az újságírók védelmére
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2010. feb. 5. - 17:44
Noha ez valóban "egy dokumentumfilm színészekkel", hiszen valós eseményeket dolgoz fel a résztvevok beszámolói alapján, ennyire nem lebecsülendo ez az alkotás. A tényszeruség tényleg nem nagyon enged teret az érzelmeknek, de ahogy az a szereplok reakcióiból kiderül, azért nem, mert úgy érezték, az arra fordított ido is rontotta volna az esélyeiket Pearl megtalálására. Arról nem is beszélve, hogy legalább nincsenek melodramatikus hálivudi zokogások és jajveszékelések. Vannak viszont pillanatképek egy nyüzsgo városról (Karacsiról), vannak pillanatképek remek karakterekrol nagyszeru színészek tolmácsolásában, és vannak pillanatképek egy feszült nyomozásról, és annak nyomában egy tragédiáról.
A "pillanatkép" szót azért voltam kénytelen hangsúlyozni, mert egyetlen gyenge pontja van nálam a filmnek: a vágás. Az borzalmas. Követhetetlenné, de legalábbis zavarossá tette az egészet, hogy amire felfogtam volna, kiket látok a képen, és mit mondanak egy adott snittben, addigra már két snitt lement! A leghosszabb vágás kábé 10 másodperc. Mintha a mondatok végi írásjel egyben utasítás is lett volna a vágónak, hogy használja az ollóját. Vagy a szereplok között váltanak, vagy a helyszínek között, végso esetben meg az idoben ugranak, szakaszossá téve a szereplok mozgását (ld. esküvoi visszaemlékezés).

Ettol függetlenül jó filmet láttam, csak az élmény nem volt olyan, ami miatt jobb pontszámot akarnék adni. A képet a "bekékülo feketék" miatt értékeltem hármasra, a hanggal nem volt bajom. Az extrák közül a werk hasznos (a többi inkább a támogató szervezetek promója), az tényleg mehetne a Discoveryre, hiszen az teljesíti azt a követelményt, amit a filmnek kellett volna: illusztrációt ad a valós eseményekhez.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: