• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Földtenger varázslója (DVD)
Földtenger varázslója Gedo senki
- 55%
Szállítható: BIZONYTALAN
990 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:

Földtenger távoli szigetvilágát az éhínség réme fenyegeti. A gabona elszárad, a háziállatok hullanak. Két sárkány bukkan elő a viharfellegek közül egymást marcangolva - ez a közelgő katasztrófa előjele. Darabokra szakadhat az egész, kényes egyensúlyban lévő világ.

Ged főmágus, a varázslók legnagyobbika, a fenyegető veszély okait kutatja. Két botcsinálta utitársa - Arren, a száműzött herceg és Therru, a tűz bélyegét viselő lány - társaságában veszélyekkel teli útra kél, melynek végén szembe kell néznie ősellenségével, Cob mágussal, aki az örök élet reményében kaput akar nyitni az élők és a holtak világa közt...

Ursula K. Le Guin világsikerű, magyarul is megjelent fantasztikus regényciklusából, Goro Miyazaki, a "nagy mágus" Hayao Miyazaki fia készített lélegzetelállító képi világú kalandos-csodás filmeposzt.

Játékidő:
115 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- japán - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2008. máj. 14. - 7:53
Számomra kicsit csalódás volt a film, mert a cím is félrevezeto lett, a fantasyról is más elképzeléseim vannak, és a Ghibli-sorozat eddigi összes filmjén jobban szórakoztam. A látványos, de kusza bevezetés (ahol sejtetni engedik Földtenger hatalmi viszonyait ill. lassan bemutatják a szereploket) után az egészet a képi eszközöknek kellene elvinnie a hátán, ami viszont nem megy, mert közel sem annyira kifejezoek, mint pl.: a Vándorló palota esetében. Úgy kéne megismernünk a fobb karaktereket, hogy nem vagy csak alig beszélnek magukról, pedig tudható, hogy mindegyikben lelki konfliktusok munkálnak: félelmek az élettol, a haláltól, a hatalom elvesztésétol, a tehetetlenségtol, a bizonytalanságtól, a múlttól, az igazságtól. Ehelyett vannak céltalan séták (hiszen még Karvaly is elismeri, hogy nem tudja, merre tart, de a sors úgyis oda vezeti, ahol neki lennie kell) az Írországot idézo tájakon meg vidéki életképek (az, ahogy Karvaly és Arren szánt, egy kicsit már sok volt nekem) és a hullámzó feszültség csak másfél óra után teljesedik ki, akkor van egy kevés akció. Tehát aki erre készül, szólok: a varázslók ténye nem jelenti a látványos varázspárbajok bemutatását, a fantasy világból hiányoznak a mesebeli lények (csak sárkány van), és a "holtak világa" duma sem jelent élohalott hordákat. A borító hátsó részén levo szöveg nagy része üres marketinglufi. Egy dolgot tudnék kiemelni: a kikötovárost, ahol egy idore megszállnak: monumentális, de romos épületeivel mindennél jobban kifejezte, mit is jelent Földtenger pusztulása.
Szerintem a rendezo is ugyanabba a csapdába esett, mint amibe a szereploket kényszerítette: ahogy Arren is csak "valami" elol, vagy Karvaly is csak "valami" felé menetelt, Goro Miyazakin sem látszik, hogy tudta, a szereplokkel mit akar kezdeni, közben viszont szorította a határido, és valamit csinálni kellett, ebbol lett a sejtelmes kóborlás. Ez a zavarodottság aztán másokra is átragadt, emiatt például szegény Cobnak még a nemét sem tudták eldönteni.

Az animációk a sorozat többi részéhez mérten látványosak, részletgazdagok, így ha valaki egy szép animációs filmre vágyik, annak jó lehet a Földtenger varázslója. A szereplok jelleme, a világ bemutatása és a cselekmény azonban már korántsem mutat ilyen aprólékosságot, skicceket kaptam csupán a festménybol, ami ezúttal kevésnek bizonyult.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: