• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A királyság (DVD)
A királyság The Kingdom
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Bomba robban egy nyugatiak által lakott lakóövezetben Rijádban, és küszöbön áll a nemzetközi konfliktus. Mialatt a diplomaták azon vitatkoznak, kihez tartozik ez a terület, Ronald Fleury FBI ügynök gyorsan összeállít egy elit osztagot, és szervezni kezd egy titkos, öt napos utat Szaúd-Arábiába, hogy felkutassák, ki áll a robbantás mögött.

Azonban amint megérkeznek a sivatagi királyságba, azt tapasztalják, hogy a szaúdi hatóságok nem fogadják szívesen az amerikai betolakodókat, mert szerintük a robbantás helyi ügy. Az óra ketyeg, öt nap nem sok idő, és az elit alakulat szakértelme mit sem ér, ha kötik őket az előírások, és ha nem bíznak meg bennük szaúdi kollégáik, akik a saját módszereikkel akarják megtalálni a terroristákat. Fleury csapata hasonló gondolkodású társra lel Al-Ghazi rendőrkapitányban, aki segít nekik eligazodni a helyi politika útvesztőiben, és segít feltárni a tetthely titkait és egy szélsőséges terrorista sejt tevékenységét, akik további pusztításra készülnek. A kényszer szülte szövetségesek elszántan göngyölítik fel az ügyet, míg végre sikerül eljutniuk a gyilkosig.

Stúdió:
Játékidő:
105 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- német - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, héber, holland, német, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Audiókommentár - a rendező közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - (kb. 11 p.)
 
Kisfilm - Karakterről karakterre – Lövöldözés a lakásban (kb. 13 p.)
 
Kisfilm - Az országút-jelenet felépítése (kb. 18 p.)
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a Királyság (kb. 35 p.)
 
Egyéb - A Királyság történelme - idővonal
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2008. már. 30. - 22:11
Azt hiszem, a Királyságnak ott a helye a legjobb háborús/történelmi filmek mellett a polcon. Mégha nem is kifejezetten az, hanem egy realista közel-keleti háttér elott játszódó nyomozós thriller.. :-)

Lehet, ez elég pongyola kategoria, de hirtelen ez jutott az eszembe. Mert mit is látunk? Fohoseink - akik egyébként kivétel nélkül remekül játszák karakterüket-, egy véres és brutális merénylet után a tettesek után nyomoznak. Idegen földön, idegen kultúrában, nem épp baráti körülmények közt. Életveszélyben..
A felütés nagyon jó, adva volt a lehetoség egy nagyon jó filmhez. Szerencsére az alkotók nem szúrták el. A merénylet hatásosan megrázó, a nyomozás kelloen izgalmas lett, a vége meg egyszeruen kegyetlenül jó.

A film kulcsa egyrészt a történet felépítése: az egész mozi az utolsó húsz percre van kihegyezve. Ami addíg történik, egy tökéletes felvezetés a nagy leszámoláshoz, logikus és törvényszeru eseményekkel.
És itt jön a második kulcs: túlzások nélkül, totálisan hiteles környezet, események, akciók. Végre egy mozi, ahol nem nézik hülyének a nézot, hanem azt adják, ami a valóságban is van (lehet). Segíti ezt a rengeteg kézikamerás felvétel is, ami a dokumentarista jelleget erosíti.

A film hangulata lenyugözo, a szaudi hoség, a homok, a fegyverropogás magába szív. A kézikamera és a már-már Tony Scottos képi világ mind-mind olyan hangulatot ad, amire késobb is garantáltan emlékezni fogsz.

És még valami. A film nem mond ítéletet kelet és nyugat között. Szerencsére. Csak bemutat két kultúrát, ahol meg lehet találni a közös nevezot, ráadásul teszi ezt úgy, hogy egy picit betekintést kaphatunk az olajbirodalom mindennapjaiba is. Politikai töltetu mozi, de nem oktatófilm. Finoman - sokak szerint túl lágyan-kezeli a terrorizmus kérdését, de szerintem ettol még csak jobb lesz. Ez a film az akcióra van kihegyezve, okosan és élvezhetoen.

A DVD képe szerintem hibátlan. Az angol hang szintén, van boven lehetoség a fegyverropogáskor kapkodni a fejünket a szobában. Megfelelo az extratartalom is, nem túl sok, de minden magyar feliratos.

Kicsit több, mint egy szórakoztató mozi, de hangulattól függoen annak is elmegy.

Kosárba!
6 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Egy kis mozgás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: