• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A halálsoron - Limitált, extra változat (3 DVD) (DVD)
A halálsoron - Limitált, extra változat (3 DVD) The Green Mile
A termék már nem kapható
 
 
 
 


MEGJELENÉS: 2008. április 17. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A több mint három óra hosszúságú film két részben, a kiadvány első két lemezén található! Csak a film két lemezen történő kiadásával lehetett ugyanis biztosítani, hogy a nagy tárolókapacitást igénylő DTS-hangsáv, illetve a rendező audiókommentárja is rákerülhessen a kiadványra a lehető legjobb képminőség megtartása mellett! 

1935-ben olyan különös események történtek, amelyek Paul Edgecomb egész további életét megváltoztatták.

Paul akkoriban a Cold Mountain fegyház blokkparancsnoka volt, a "halálsoron". Így nevezték azt a halványzöld linóleummal borított néhány méternyi folyosót, amelyen az itt őrzött halálraítélt rabok életükben utoljára járjak végig - cellájuktól a hátsó traktusban felállított villamosszékig...

Ebben az évben az E blokkba új lakó költözött: a félelmetes termetű, fekete John Coffey, akit két kislány brutális és hidegvérű meggyilkolása miatt ítéltek villamosszék általi halálra. Bár Coffey termete tekintélyt parancsoló és félelmetes és eleinte az őrök is attól tartanak, hogy nehéz lesz kordában tartani az óriást, hamar kiderül, hogy a rab valójában jólelkű, könnyen kezelhető és szellemileg kissé visszamaradott.

De más is kiderül a halálsor új lakójáról. Úgy tűnik, természetfeletti képességekkel van megáldva, megátkozva: gyógyítani képes, gyulladásokat szüntet meg egyetlen érintésével, vagy éppen életre kelti a holtakat - mint a halálsor egyetlen civil lakóját, egy kisegeret, amit az egyik pszichopata őr agyontaposott...

Minél több időt tölt a különös rab közelében Edgecomb, annál inkább úgy érzi, hogy a férfi nem követhette el azt a bűnt, amivel vádolják. Abban is hisz, hogy John Coffey az egyetlen, aki segíthetne a börtönparancsnok haldokló, agydaganatos feleségén - de tudja, hogy a parancsnok soha nem engedné meg, hogy a rab elhagyja celláját és hozzáérjen a beteg asszonyhoz...

Stephen King egyik legjobb regényéből az a Frank Darabont készített maradandó filmremekművet, aki a horror nagymesterének egy másik novelláját már sikerrel vitte vászonra, A remény rabjai címen!

Stúdió:
Játékidő:
188 perc
Gyártási év:
1999
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Audiókommentár - Frank Darabonttal
2. LEMEZ:
Audiókommentár - Frank Darabonttal
3. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - Így készült – Túravezetés a soron - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Stephen King a mesemondó - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A filmadaptáció művészete - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Színészi játék a soron - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A sor tervezése - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A sor csodája - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Jingles úr farkincája - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - a rendező kommentárjával: - MAGYAR FELIRATTAL
 
Próbafelvétel - Michael Clarke Duncan próbafelvétele - MAGYAR FELIRATTAL
 
Próbafelvétel - Tom Hanks maszkpróbája - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
 
Képgaléria -
Átlagos értékelés:
Gyulus
értékelése:
2008. ápr. 27. - 13:21
A filmrol már mindent leírtak elottem. Én csak annyit írnék róla: meghatározó élmény.

A kiadvány pedig igazán pazar. Nem igényelt túlzottan nagy fantáziát a külso design a Remény rabjai után, hiszen még a könyv lapjainak mintája is teljesen azonos. Ennek ellenére nem érzem kevesebbnek, a két film létrejöttében annyi a közös vonás, hogy kifejezetten tetszik a közös küllem.

A film kép- és hangminoségére nem lehet panasz. Én szinkronnal néztem, és a filmélmény hibátlan volt vele. Kicsit bosszantó, hogy minden lemez elott átugorhatatlanul ott van a szerzoi jogi szöveg és a korhatárbesorolás. Különösen bosszantó ez a lemezcsere során. Persze ha elorelátóak vagyunk, és a lejátszónk is támogatja, érdemes bekapcsolni a közvetlen lejátszás funkciót, és akkor egyáltalán nincs menü a film elott.

Az extrák zömében érdekesek és tartalmasak, különösen a megvalósításról szólók. Némelyik azonban meglehetosen elnyújtottra és ezáltal talán unalmasra sikeredett.

Mindent összevetve remek kiadvánnyal van dolgunk, polcon a helye minden valamire való gyujteményben.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
2008. ápr. 26. - 19:05
Hibátlan film, hibátlan kiadvány. Így kell ezt csinálni.

A film:
Bár nekem A remény rabjai egy fokkal jobban tetszett, de ez a film is nagyon közel van a tökéleteshez. Valahogy így kell elkészíteni egy filmet. A 3 órás játékido korántsem zavaró, hiszen egy ilyen filmet akár 5-8 órán keresztül is elnézne az ember gond nélkül.

A kép:
Nincs gondom a képpel. Olyan, amilyennek lennie kell. Sehol nem pixelesedik, a színek általában jól kijönnek, bár néhol, sötét jeleneteknél egy kissé fakó.

A hang:
Egy kicsit halknak találom a szinkront, de egyébként nincs baj a hangsávokkal. Szépen szól mind. De ne várjuk el tole, hogy Transformers-szeruen felrobbantsa a nappalinkat. Ez nem az a film.

Extrák:
Jó, hogy vannak. Legalább olyan jók, mint A remény rabjai esetében.

A kiadvány maximálisan megérte az árát és gazdagabb lettem egy hihetetlen jó filmmel, ami ha a TOP 10-embe nem is, de a TOP25 filmembe gond nélkül belefér.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
P1eTr0
értékelése:
2008. ápr. 21. - 18:21
A halálsoron
Sokadszorra néztem meg a filmet és úgy gondolom még jó párszor fogom ezt megtenni.
A 188 perc játékidő gyorsan elrepül. A történet folyamatosan leköti a nézőt. Tom Hankstől az egyik kedvenc filmem. A szereposztás nagyon jól sikerült, ahogyan a filmzene is.
A könyvet ugyan már régebben olvastam, de amennyire emlékszem rá, a film hűen adja vissza az ott olvasottakat (természetesen sosem lesz egy film ugyanolyan, mint egy könyv, de jelen esetben szerintem nagyon jól sikerült).

És hogy magáról a kiadvány is essen néhány szó. Gyűjteményen egyik kedvenc darabja. A könyvre emlékeztető digibook nagyon szépre sikerült. A képpel nincsen gond (ez köszönhető annak, hogy a film 2 lemezre lett pakolva), az angol DTS rendesen szól. A magyar hang, bár csak 5.1-es, szépen szól, azzal sincs semmi probléma.

Összeségében egy nagyon jó film, nagyon szép, igényes kiadásban.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

11 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (10)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: