• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A vörös cipő (DVD)
A vörös cipő Bunhongsin
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
 
 
 
 


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:

A kihalt metróállomáson két diáklány talál egy pár rózsaszín cipőt, amin összevesznek. Egyikük végül megszerzi a cipőket, de sokáig nem örülhet nekik, mert rövidesen utoléri a szép lábbelik átka, és szörnyű halált hal.

Legközelebb ismét a metróban látjuk viszont a cipőket. Ezúttal a férjétől éppen elvált, hatéves kislányát egyedül nevelő Sun-jae találja meg őket. A cipőkkel azonban az átok is együtt jár. Sun-jae-t hamarosan rémálmok kezdik gyötörni, majd rövidesen a bizarr halálesetek is folytatódnak. Sun-jae-nak csak egyetlen esélye van a túlélésre: ki kell derítenie, kié volt eredetileg ez a pár cipő, mielőtt túl késő lesz…

Az Ázsia Extrém sorozat legújabb filmje remek példa arra, hogy egy klasszikus gyerekmesét is el lehet mondani félelmetesen. A Vörös cipők ugyanis Hans Christian Andersen hasonló című története alapján készült. A mese végén azonban ezúttal szép álmok helyett csak a rémálmokat garantálhatjuk…

Stúdió:
Játékidő:
99 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- koreai - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2008. ápr. 24. - 7:55
Hát, ennek a sztorinak maximum annyi köze lehet egy Andersen-meséhez, hogy mindkettoben van egy pár cipo. Oké, a keleti kliséket szép szolgai módon felhasználják (hosszú, fekete hajú kislány; lehajtott feju, kísérteties alakok, stb.), de az eddigi pszicho-thrillerek mellett itt a muvér is literszámra spriccel, másrészt meg három szálon fut a sztori, és a maga egyszeruségében mindhárom érdekes (bár szívesen láttam volna többet például a hatvan évvel ezelotti eseményekbol). Túl sok meglepetést a sokadik K-horror után a vágások és a rémségek sem okoztak, viszont az alaphangulat szerintem nagyon a helyén van, és a szereploknek a cipohöz való beteges vonzódása számomra némi társadalomkritikát is behozott a képbe, azt meg szeretem (ebben talán már túlzásokba is estek a készítok, gyermekvédelmisek és gyakorló anyák egy-két "birkózós" jelenetet nem kicsit fognak durvának találni). A többi hasonló filmhez képest kiemelném a szinkront (ami ezúttal tényleg magyarításra, és nem felolvasóestre hasonlít), és a zenét, mindkettoért jár piros pont. Maga a DVD U1000-kategóriájához mérten igényes darab, megéri az árát.
Legszívesebben 3,5 pontot adtam volna a filmre, mert szinte semmi egyedi nincs benne, amiért pont ezt ajánlanám megnézni a többi hasonló közül, viszont az a kevés nekem tetszett, azok segítettek átlag fölé tornázni a filmet, de nem biztos, hogy még egyszer elo fogom venni.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: