• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Rókavadászat (DVD)
Rókavadászat The Hunting Party
- 54%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Egy feltörekvő riporter (Jesse Eisenberg), egy tapasztalt operatőr (Terrence Howard) és egy hitelét vesztett újságíró (Richard Gere) sötét és veszélyes küldetésbe kezd, amikor fel akarják kutatni Bosznia első számú körözött háborús bűnösét, a “Rókát” (Radovan Karadzic). Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor egy ENSZ-megfigyelő összetéveszti őket a CIA fejvadász különítményével. Az életük riportja lesz – de vajon túlélik-e?

A filmet Scott Anderson népszerű Esquire cikkének ötletéből készítette a Matador rendezője, Richard Shepard.

Stúdió:
Játékidő:
101 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2008. jún. 13. - 0:03
Langyos... Valahogy ez maradt meg bennem a Rókavadászatról. Pedig milyen jó is lehetett volna!

Nem tudom,miért is érzem mindig azt, hogy a politikai töltetu filmek (krimik/thrillerek) elindulnak egy folyosón, kinyitnak egy csomó ajtót, megmutatnak egy csomó mindent, elgondolkodtatnak egy csomó mindenrol, aztán az utolsó ajtó elott meg megállnak. Nincs bátorságuk bemenni. Elmarad a katarzis.
A Rókavadászat amúgy nem rossz film - Remonak gyakorlatilag mindenben igaza van. Valahogy engem mégsem forrósított föl a nézése közben. Jó, biztos az elso számú célközönség nem feltétlenül mi vagyunk - mármint mi, viszonylag szélesebb látóköru európaiak -, hanem az átlag amerikai, akiknek sokkoló lehet, hogy kedves médiájuk és vezetoségük milyen álszent. Ennél fogva nem sok újdonságot tartogat a film elmélete: a szerb háborús bunösöket nem is igazán akarják elfogni (ahogy egyébként Bin Ladent sem - szegényem még elmondaná az igazat 09.11-rol). Azonban a történet vezetésébe hiba csúszik, a jelenetek néha elnagyoltak, néha idegesítok - a történelmi tabló meglehetosen felszínesre sikeredett. De sebaj, gondolnánk, majd a két remek színész megoldja a problémát: hát nem. A ketto közül inkább Terence Howard az, aki viszi a filmet. Az o karaktere a hitelesebb. Gere és a riporter az elején berobban a filmbe, nagyon jó és élethu a tudósításosdi, de aztán ahogy haladunk elore a moziban, úgy válik egyre idegesítobbé és hiteltelenné: a tökös riporterbol egy okoskodó, de gyáva alkoholista ember lett, aki csak a személyes bosszú által vezérelve elkapja Karadzsicsot - mert hát ugye az o alteregóját látjuk a vászon.. Nem muködik. Olyan eroltetett az egész.
A szerb háborús bunös megformálója különben nagyszeru. Meg a néhány - elég kevés - drámai jelenetsor is nagyszeru. Nagyszeru lehetne minden, ha alaposabb lenne. Mert a valóságtartalma nem kétséges számomra.

A DVD képe szerintem normál TV-n megfelel, a hang szintén nem hagy különösebb kivetnivalót. Úgyhogy egy átlagosan jó lemez, egy átlagosan jó politikai krimivel.

De polcra nem tenném.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: