• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > John Rambo (DVD)
John Rambo John Rambo
- 68%
Szállítható: AZONNAL
699 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

Már csak 4 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

John Rambo (Sylvester Stallone), a vietnámi veterán húsz évvel az utolsó kalandjai után Thaiföld északi részén, a burmai határhoz közel telepedik le. Visszavonultan él, halászik és kígyóméreggel kereskedik.

Sarah (Julie Benz), egy humanitárius szervezet munkatársa megkéri, vezesse át őket az elaknásított határvidéken, hogy a külvilágtól elzárt törzseket gyógyszerrel és élelemmel láthassák el, de Rambo visszakozik. Mikor azonban két hét múlva a visszatérő lelkész elmeséli, hogy az önkénteseket a burmai hadsereg foglyul ejtette, Rambo pontosan tudja, mit kell tennie...

Játékidő:
88 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes -
 
Werkfilm (így készült) -
 
B-roll (felvételek a forgatásról) -
 
Interjú -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2008. jún. 2. - 17:22
Rögtön az elején be kell valljam: soha nem voltam Rambo-fan. Pedig lehettem volna, mert az elso részt még alámondásos videokazin néztük egy barátomnál délután kettokor, mikor a szülei még nem voltak otthon... Szóval lett volna idom megszeretni ezt a karaktert, de valahogy mindig is túl agyatlannak tartottam a filmjeit.
Aztán ma úgy gondoltam, hogy csak olyan filmet van kedvem nézni, amin nem kell gondolkodni. Kapóra jött John Rambo negyedik kalandja, mert ráadásul a szuk idombe is belefért. És milyen kellemeset csalódtam!!

Ez a film jó. Kimondottan. Az már egy hatalmas dolog, hogy Stallone ennyi idosen is belebújik a 20 évvel ezelotti karakter borébe - bár ez reneszánszát éli manapság. De ebben a filmben egy kimondottan jó hátteru brutális akciómozit is összehozott a reinkarnálódó elitkatona színészként és rendezoként. Vérbeli akciómozit. Végre.
A háttér nem más, mint az a Burma (Mianmar), ahol manapság a katonai junta a természeti katasztrófa áldozatait magára hagyva nem engedte be a nemzetközi segélyeket. Sajnos a film szomorú aktualitása is az ott lévo viszonyoknak. Gyomorforgató és megrázó, de valós a háttér, ahova maroknyi katona betör egy naiv keresztény hittéríto csapatot kiszabadítani. Felháborító az a kegyetlenség és brutalitás, ahogy ott a foglyokkal és az emberekkel bántak. Ebbol a szempontból logikus és törvényszeru a brutális válasz, amit Rambo vezetésével kapnak.
És itt van számomra a film másik pozitívuma: a reális háttér mellé egy reális mészárlás. Mert azért valljuk be, a film végi csata az az. Közben is volt benne, de a vége különösen. Szakadnak a fejek, lábak, kezek, ahogy gyanítom a valós életben is - bár ezt soha ne kelljen átélnünk – ami valóban üde színfolt a hollywoodi palettán. És bár lehet, hogy nincs a filmnek története, de annyit mindenesetre elértek az alkotók, hogy a végén kéjes örömmel néztem a burmai katonák halálát ill. a tábornok kiforduló beleit..

Megfogott a film hangulata, a dzsungel, sot átjött az üzenete is.. Tenni kellene valamit az ilyen junták ellen – de ahogy Rambo mondta és tette: csak fegyverrel lehet valós eredményt elérni. Stallone végre újra azt játssza, ami: az érzéketlen, semmibe bámuló gyilkológépet, ez az o valós karaktere. Erre született.

A DVD képe szerintem jó. A film elején valóban csúszik a felirat, de a focímre helyreáll. A magyar hang és az angol szinte teljesen egyforma, kimondottan jó a hangkeverés is. A gépágyú :-)) brutálisa szól. Extrákra nem volt idom.

Lehet újra kéne néznem 20 év után az elso három részt?

Kosárba! – és nem csak Rambo kedvéért..
5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2008. máj. 15. - 7:40
A dühítoen sok, szemérmesen visszafogott akció- és háborús film után végre egy, ami képes valós brutalitással bemutatni az eseményeket. Aminek szakadnia kell, az szakad, aminek fröccsennie kell, az fröccsen; a gépágyúsorozat, a golyózápor, a robbanás, az ott élo emberek kilátástalan élete (kis túlzással) dokumentumfilm-huséggel kerül bemutatásra. A katonák kegyetlenkedéseit, az aknák okozta sebeket vagy a nyomort látva nem csak az a szörnyu, hogy Burmában ez a helyzet, hanem az, hogy mindezt a világ tucatnyi országában le lehetett volna forgatni, ahol polgárháborúnak "csúfolt" népirtás zajlik. Lehet, hogy a történet faék egyszeruségu, de kérdem én: minek kéne egyáltalán egy ilyen történetet drámai töltettel ellátni, amikor már eleve az alapszituáció halálosan drámai? Az unalmukban, saját szórakozásukra embereket lemészárló katonák nem is érdemelnek többet, minthogy egy gépágyúsorozat kettétépje oket! Ha már az ENSZ-féle diplomáciai maszatolás meg a békefenntartós HupikékTörpike-osztag eredménytelen, legalább a filmen keresztül megnyugtató látni, hogy valahol van egy John Rambo, aki "gondoskodik" a világ mocsokládáiról!
Engem nem is mozdítanak annyira az extrák, itt a film boven megéri ezt az árat. Különösen azoknak a tizenéveseknek ajánlom, akik eddig a jórészt csak a játékkiadó cégek által finomított, vértelen pixelhullákon keresztül találkoztak a halállal.
7 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: