• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > I.e. 10 000 (DVD)
I.e. 10 000 10000 B.C.
- 70%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

5-10 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Ezt a terméket legfeljebb 14 napig tudjuk félretenni!

Roland Emmerich, A függetlenség napja és a Holnapután rendezőjének új filmje egy rég letűnt világba repíti nézőit, amelyben mamutok uralják a Földet és misztikus erők formálják az emberek életét.

A szemkápráztató látványeffektusokkal teli történet a világ első hőséről (Steven Strait) szól, aki veszélyekkel teli kalandra indul, hogy megmentse elrabolt kedvesét (Camilla Belle) és beteljesítse megjövendölt sorsát. Útja során szembekerül egy kardfogú tigrissel, történelem előtti lényekkel hadakozik, hadsereget toboroz és felfedez egy elveszett civilizációt, ahol lázadást szít, hogy megmentse szerelmét – így lesz a legendák korának első bajnokává.

Stúdió:
Játékidő:
104 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Utazás a múltba – Egy letűnt kor életre keltése a filmvásznon a piramisoktól a rég kihalt állatokig
 
Kisfilm - Egy eposz születése – A történelem hatása a film sztorijára és látványvilágára
 
Alternatív befejezés -
 
Kimaradt jelenetek -
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 10. - 13:41
A parasztvakítás iskolája
Még véletlenül se úgy álljon neki valaki a filmnek, ahogy az a fenti bevezető szövegben áll: Roland Emmerich új filmje NEM egy rég letűnt világba repíti nézőit. Ezt azért éreztem fontosnak közölni, mert szerintem így lehet csak élvezni a filmet.
Az i.e. 10000, állítólag 12000 évvel ezelőtt játszódik. Rendben. Mamutok talán még voltak. Kardfogú tigrisek talán még voltak. De piramisokat akár hogy is nézem a kr. e-i 25-27. századnál előbb, nem nagyon építettek.
Csak is azért vagyok elfogadó ezzel kapcsolatosan, mert a látványt tekintve, hatalmast dob a filmen.
És akkor a film boncolgatását én el is kezdeném a látvány részénél.
A film csodálatos környezetben játszódik. Emmerich többek között Új-Zélandot és Namíbiát választotta a forgatás helyszínéül, így hihetetlen hátteret és látványvilágot kölcsönöz az alkotásnak. Maga a film egyébként az Eurázsia hegységből indul, itt él az a törzs, akik szereplői lesznek a produkciónak.
A vadállatok kidolgozására láthatóan rengeteg időt fordított a grafikus csoport. A Kardfogú tigris egyébként aránytalanul nagy lett, de az extrák részben kiderül, hogy ez teljesen tudatos volt, így akartak erőt, tekintélyt és energiát sugallni az állattal. Nem probléma + ki vagyok én, hogy korlátozzam a rendező szabadságát? :-)
Színészi munka... Na az nincs. És sajnos itt nem elég mentség az, hogy ősemberek. Igen azok, de eszközhasználatot, gondolkodás módot tekintve voltak egyszerűek, nem pedig érzelmileg! Persze a forgatókönyv nem nagyon ad lehetőséget a virításra, de kettőn áll a vásár. Talán a történet gyengeségét korrigálnám egy kis színész munkával vagy fordítva. Tök mindegy. Ha nem, hát nem.
És akkor, ha már itt tartunk, pár szó a történetről. Ahogy azt az elején már írtam, nem egy történelmi adaptációról vagy féldokumentum filmről van szó. Elég sok mindent próbáltak belesűríteni ebbe a kb. egy és háromnegyed órába. Többféle helyszín, nép és kultúra jelenik meg, ami jó, mert színessé teszi a filmet, viszont eléggé nagy szélsőségeket alkalmaztak az alkotók, így átmegy giccsbe.
Amikor én néztem, elégedetten vettem ki a film végén a lejátszóból, de ezek a problémák akkor és a film alatt is felötlöttek már bennem.
Egy hétfő esti mozinak elmegy, talán többször is, de csak a látvány miatt. Einstein-i gondolatokra senki nem számítson.

A kiadvány maga egyébként nagyon szép, de egy digipack-es verziónak jobban örültem volna. Az extrák hasznosak, nekem nagyon bejöttek, talán egy kicsivel lehetett volna több is. Összességében jó.

TÖRTÉNET: 4
LÁTVÁNY: 7
KÉP,HANG: 7
KIADVÁNY: 6
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2008. júl. 9. - 9:00
Jajistenem, de szívesen elemeire cincálnám ezt a filmet, mint kardfogú tigris az osembert. Annak ellenére, hogy személyes emlékeim kimerülnek abban, hogy az egyik barátommal emiatt a film miatt vesztünk össze, és hogy legszívesebben üvöltöttem volna a kíntól, ahogy néztem, megpróbálok viszonylag tárgyilagos maradni.

SPOILER (azok kedvéért, akik ezt "kérik")

Szóval a történet egy népmesei hagyományokat követo kaland, ahol a legkisebb, kiválasztott fiú elindul megmenteni szívszerelmét, ezen az úton társakra talál, és egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie. Mivel mese, így tulajdonképpen a többi elemébe nem is lenne érdemes belekötni, csak sajnos a film készítoi elkövettek egy alapveto hibát: megpróbálják elhitetni, hogy ennek a filmnek köze van a történelemhez (már a címmel, az I.e. 10000-rel), és úgy egyáltalán, hogy a Földön játszódik. Ez kb. ahhoz hasonló, mint amikor az egyik osztálytársam egy Góliát-képregénybol tanult történelemórára (aki nem ismerné, egy kokorszaki kisfiúról szólt, aki a meteorból készített varázs-kobaltájával oldotta meg a faluja problémáit), vagy ha valaki a Frédi és Bénibol akarná tenni ugyanezt. A látvány és a történet surítése miatt a távolságok megszunnek, a havas sziklacsúcsokat 200m választja el a dzsungeltol, azt meg újabb 200m a sivatagtól. Ettol az egésznek számítógépes játék hangulata lesz, és már pontosan tudtam, hogy a Level2-n megmentett kardforú tigris fogja a host kihúzni a csávából a Level3-on. De a koronát minderre a monumentálisnak szánt fináléban leomló piramiscsúcs tette fel, ahol a film egyszeruen BESZAGGAT! A színészek játéka osemberi egyszeruségu, bár a frissen manikurözött körmöktol és a vakítóan hófehér fogaktól egy kicsit elkerekedett a szemem.

Röviden: látványosnak tuno, de idealizált mesejellege miatt erosen túlértékelt film. A gyujteményem legalsó polcán is nehezen találnék neki helyet, még úgy is, ha maga a kiadás igényesnek tunik.
16 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással
Stanley Ipkiss
értékelése:
2009. okt. 22. - 21:51
Bele is vágok gyorsan a közepébe. Nem tudom Roland Emmerich-nek mi volt a célja a film elkészítésével, de engem nem talált meg. Sikerült egy újabb Hollywood-i filmet alkotni saját képre, még pedig, hogy a 10 ezer évvel ezelott élt "osemberek"-ben is élt a szeretetvágy, és minden célt, akadályt és veszélyt leküzdve a szerelmet megmenteni. Ráadásul a vége még happy end is. Nos, engem az ilyen témájú filmek nem igen tudnak lekötni, van ami igen, de most egy ilyen történetbe szott kalandos romantikus film nem volt ínyemre. A történet, hogy is mondjam szépen, teljesen hiteltelen. Bárcsak egy igazi, abban a korban játszódó történetet alkotott volna meg Roland Emmerich, ehelyett egy - többségnek - eladható story-val rukkolt elo. Tudom, a pénz és a nézettség a lényeg, de kérdem én, hogy mikor fognak végre egy rendes, nem tinilányoknak eladható filmet gyártani? A látvánnyal semmi baj nem volt, olyan Múmiás jellege is volt néhol, meg szeretem a csatajeleneteket, de teljesen megbukott, mint történelmi film. Nem is annak készült tudom, de azért hiheto dolgokat mégis kellene benne keresni. Mint kalandfilm és egyszer nézhetos film elment, de nagyon felejtheto.
Megmondom oszintén, hogy meroben más volt az elképzelésem a film kapcsán, pontosabban a cím alapján. Gondoltam valami igazi osi film lesz sok harccal és akkori állatjelenetekkel. Ja, és a kardfogú tigris, aki birtokolja a címborító 37%-át, kb. 7 és fél percet volt képen. Legalább vele lehetett volna valami csata. A nagyra nott csibék jelenete nagyon szánalmas lett, ez van!

Átlagos és semmit mondó filmrol van szó, Amerikának megfelel. Nekem nem.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
65%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (3)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: