• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Játsz/Ma - Extra változat (DVD)
Játsz/Ma - Extra változat The Game
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
 
 
 
 

Már csak 3 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A sikeres és gazdag üzletember, Nicholas Van Orten éppen annak köszönheti sikerét és gazdagságát, hogy élete minden percét képes volt folyamatosan ellenorzése alatt tartani. Minden lépése gondosan kalkulált és hideg fejjel végrehajtott volt, legyen az üzleti, vagy magánéleti.

48. születésnapján csak egy kicsit zökken ki a számára szokásos merevségbol - addig, amíg egy percre nem kevésbé sikeres apjára gondol, aki éppen 48 évesen vetett véget az életének...

Nicholas azonban nem gondol az öngyilkosságra. Elégedett és kiegyensúlyozott. Öccse, Conrad meglepetés-ajándéka azonban nagyon felkeltette az érdeklodését. Az ajándék nem más, mint egy kalandosnak ígérkezo, profi szerepjáték, amely egy kis idore - legalábbis az öccs ígérete szerint - átlagos üzletemberek számára soha meg nem tapasztalható izgalmakat ígér.

Nicholas kezdetben élvezi a játszmát, de aztán olyan dolgok történnek körülötte, hogy kénytelen feltenni magában a kérdést: vajon még mindig csak egy ismeretlen zseni által tökéletesen kontrolált játék mit sem sejto foszereploje, vagy egy pokoli terv áldozata, akinek éppen most teszik tönkre az életét?

A Harcosok klubja, a Hetedik és az Alien 3 - A végso megoldás: Halál rendezojének filmje rafinált, eredeti és az utolsó pillanatig izgalmas thriller! A mufaj egyik legjobb darabja! Akinek tetszett a Közönséges bunözok, ezt a filmet sem hagyhatja ki!

Stúdió:
Játékidő:
122 perc
Gyártási év:
1997
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - David Fincher, Michael Douglas és mások közreműködésével
 
Kisfilm - Színfalak mögött a Játsz/Ma
 
Kisfilm - A forgatásról
 
Sztoribord -
 
Képgaléria - Látványtervek
 
Alternatív befejezés -
 
Előzetes - kommentárral
 
Próbafelvétel - CGI próbák kommentárral
Átlagos értékelés:
gerbence
értékelése:
2009. jan. 24. - 15:46
SPOILER lehetséges!

Egyszeru, egyenes vonalvezetésu, mondhatni "hagyományos" felépítésu thriller, ami egy érdekes ötletre épül, de nem igazán sikerül kihozni belole semmi különlegeset, így pusztán Fincher páratlan vizualitása emeli ki némileg a sorból.
Olyannyira tipikus, hogy a foszerep szinte kiáltott Michael Douglas-ért, akit bár nem igazán szeretek, de azt kell mondjam, tökéletes a szerepre. Az elején hitelesen alakítja az üres, hideg, antipatikus felfújt hólyagot, ill. a késobbiekben az idegbeteg állatot, ám a végére nem érzem át a személyiségváltozást. És itt ez most nem az o hibája, egyszeruen nem írták meg kelloképpen a szerepet. A foszereplo tulajdonképpen csak sodródik az eseményekkel (illetve vezetik a "láthatatlan kezek"), így különösképp indokolatlan, hogy drámai jellemfejlodés menjen végbe. Jól mutatja ezt a sodródást, hogy az elejétol a végéig MINDEN EGYES lépését elore tudják, kiszámítják, azaz semmi valós, lényegi, önálló cselekvése (személyisége?) nincs. Ennek megfeleloen, bár a filmkészítok szándéka szerint Douglas karaktere a végére valami elemi, sorsfordító változáson megy át, ebbol a nézo nem érez semmit. Nincs benne lélek.
A film elején ugyan visszatéro flashback-ekkel operálnak, azonban ezek sem adnak semmi mélységet a karakternek, sem útmutatót annak megértéséhez, a történet szempontjából is teljesen indifferensek, irányt nem mutatnak; jellemzo, hogy a készítok a film második felére el is "felejtik" ezeket.
Túlságosan mesterkélt, kimért és hiteltelen az egész. Nemcsak stílusában, látványában hideg és távolságtartó a film, hanem tartalmilag is. A foszereplot egyáltalán nem sikerül közel hozni a nézohöz, olyannyira távoli, hogy nem csak a személyes, de még az egzisztenciális válsága sem rendít meg. Érdeklodve figyeljük az eseményeket, de nem érintenek meg.
Kivitelezésében profi muka, mégis érdektelen alkotás, Fincher leggyengébbje.

A képpel nincs gond, jórészt sötét felvételek, de tisztán láthatók. A hanggal sincs baj. A szinkron akárhányadikként is készült a filmhez, tökéletes: a színészek a megszokott magyar hangokat kapták (Douglas = Dörner, Penn = Kaszás), és szerintem színészileg, technikailag egyaránt kifogástalan.
Az extrák nem túl tartalmasak, de egylemezes szimpla kiadáshoz képest elegendoek. Az alternatív befejezés azonban csalóka, kb. 4 másodperc és teljesen semmitmondó (még az eredetinél is inkább).

Nálam polcon van, mert a Fincher kollekció ezzel lesz teljes (ha mellé kerül végre a Hetedik is), és a kiadás 990-et simán megér. A film azonban közepesnél nem jobb.
13 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: