• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (2 DVD) (DVD)
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (2 DVD) Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (xp02)
- 70%
Szállítható: BIZONYTALAN
1.290 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Mindenki kedvenc régész kalandora újra leporolja kalapját és elmaradhatatlan ostorát, hogy most egy újabb világjáró nagy utazást tegyen. Közel 20 év elteltével tér vissza Indiana Jones! Harrison Ford újra felveszi már-már ikonikus, a kígyóktól undorodó, minden más helyzetben azonban talpraesett hős szerepét. A folytatásban Karen Allen is visszatér az 1981-es Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című filmből. A sorozat 4. epizódja most olyan legendás szereplőkkel egészül ki, mint Ray Winston, John Hurt, Jim Broadbent, Itwas Tolen, Shia LaBeouf, valamint Cate Blanchett, aki az aljas orosz ügynöknőt, Irina Spalkot alakítja.

Indy legújabb kalandja az Egyesült Államok nyugati részén, a sivatagban kezdődik. 1957-et írunk, javában dúl a hidegháború. Jones szerencsével határos módon megmenekül a szovjetek fogságából, de legújabb akcióját gyanúsnak találja a kormány, és a professzornak távoznia kell állásából.

Mielőtt Indy elhagyná a várost, taválkozik egy fiatal lázadó sráccal, Muttal, aki ajánlatot tesz a régészprofesszornak: ha segít egy nagyon személyes küldetésben, akkor lehet, hogy megszerezheti a történelem leglátványosabb régészeti leletét: Akator Kristálykoponyáját, a legendás kincset, melyet oly sok babona és félelem övez. Indy és Mutt elindulnak Peruba, ahol kiderül, hogy nem csak ők kutatnak a kincs után, hanem a szovjetek is. Irina Spalko ügynöknő vezetésével a világuralom megszerzése érdekében akarják megkaparintani a titokzatos kristálykoponyát...

Stúdió:
Játékidő:
117 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Kisfilm - Egy legenda visszatér - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Forgatási előkészületek
2. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - Produkciós napló: Így készült a film - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A harcosok sminkje - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Kristálykoponyák - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Ikonikus kellékek - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A trükkök - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Kalandok az utómunkálatok során - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Zárás: Az Indy-csapat - MAGYAR FELIRATTAL
 
Korai tervek - Előzetes látványtervek
 
Képgaléria -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2008. okt. 24. - 1:40
Mindenek elott elore kell bocsátanom, hogy elkötelezett Spielberg, Lucas és Harrison Ford rajongó vagyok. No meg Erich von Dänikené. Ezek fényében engedtessék meg részemrol az elfogultság, ami a negyedik Indiana Jones filmmel kapcsolatban nálam jelentkezik...

Gerbence kritikája nagyon jó, ha szigorúan nézném a filmet, talán még egyet is tudnék vele érteni – de nem tudom úgy nézni. Nekem ez a mozi visszahozta a 19 évvel ezelott lezárult korszakot, ami után néhány jobb/rosszabb próbálkozás ugyan volt, de az igazi feeling mindig is hiányzott: nevezetesen a kalapos, korbácsos régészprofesszor karaktere és az általa bejárt és generált világ. Mert abban megegyezhetünk, hogy a franchise Indyre (Fordra) épül, Spielberg és Lucas bábáskodásával. E három személy nélkül ez nem létezhetne – és a nélkülük tett kísérletek csak halvány másolatok lettek e témában.
Ha igazán esélyt akarunk adni ennek a mozinak, akkor figyelembe kell vennünk azt, amit már a SW új trilógiánál is hangoztattam: a régi filmeknek 19-23-27 év elonyük van ezzel szemben. Sokan, velem együtt azokon nottünk fel, milliószor láttuk és az idok során elfogadtuk/megszerettük oket minden hibájukkal együtt. Persze most meg nagy elvárásokkal ültünk le a negyedik kaland elé, és ha egy kicsit keseru is a szánk íze, elobb–utóbb ez is elmúlik majd. 19 év múlva meg majd ez is ugyanolyan fényesen ragyog, mint a korábbi epizódok.

Mert nézheto és szeretheto ez a mozi is. Tele finom utalásokkal a korábbi részekre, kalanddal, akcióval és poénnal. A kezdo képsor a Paramountos áttunéssel szokásosan leleményes, a zene meg a fiatalok autója rögtön megadja a korszakot, az 51-es körzet meg a misztikumot, mikor meg Indy színre lép, megérint a HANGULAT, ami a film végéig magával ragad. Én imádom az UFO-s misztikumot, meg a kormány titkos üzelmeirol szott konspirációkat. Meg a nasca vonalak misztikumát, meg a kristálykoponya misztikumát is. Nekem alapból jó volt a film sztorija, kifejezetten tetszett az UFO vonal. Végre. Egyébként meg ki mástól volt várható ez a húzás, ha nem Lucastól meg Spielbergtol? Mindketto életpályájának meghatározó része a sci-fi, hát logikus, hogy belevitték ebbe a filmbe is.
Harrison Ford újra hibátlan ( ha jól belegondolok, Han Soloként is Indy volt egy picit) , a mosoly a szája sarkában a régi. Mint ahogy pofonjai és leleményssége is. Kituno színésztársakat kapott, kituno karakterekkel. Az orosz vonal logikus, megtestesítoi nagyon jók, jó volt Marion bevonása is. LaBeouf meg – bár egyelore még nem kedvencem – de egyre jobb filmeket csinál. Sajna a két régebbi fontos szereplot két félmondattal és fényképpel elintézték, de legalább becsülendo a tisztelet, hogy gondoltak rájuk.

A kaland kiteljesedése a régi filmeket idézi, a végkifejlet meg – nekem legalábbis – tökéletes. Engem nem nagyon kell gyozködni, hogy voltak itt valaha idegenek, aki viszont még nem hallott errol, annak akár újdonság is lehet. Spielbergék nem állítják, hogy ez így volt, de filmkészítoként eljátszottak a gondolattal, hogy akár így is lehetett volna. Az egészet meg betették Indy tarisznyájába, aztán hadd szóljon a kaland. Így kell ezt.

No de nem akarok annyit áradozni (gondolom épp elég lesz elolvasni, amit írok), mert azért úgy korrekt, ha leírom azt is, ami zavart. Nevezetesen, hogy a kevesebb itt is több lett volna. Bevallom oszintén, mikor kijöttem a moziból, csóváltam a fejem, mert néhány jelenetet rendesen túlírtnak éreztem. Aztán itthon végignéztem a folytatások között a polcon és arra a megállapításra jutottam, hogy az Indy 4 csak beállt a sorba: még több, még nagyszabásúbb akart lenni, mit elodei és vetélytársai. Ezáltal sokszor fárasztóan hosszú és idegesíto jeleneteket kapunk, amik nélkül biztosan jobb és ütosebb lett volna a film. Gondolok itt a hutoszekrényre, a dzsungeles kardozásra a kocsikon, a Tarzant megszégyeníto erdei ugrabugrálásra, meg a vízeséses részekre. S bár a Indy filmeknek sosem volt jellemzoje a földhözragadottság, itt néha mégis soknak éreztem az akciót..
Hogy ezt miért is kellett? Nem tudom. Szerintem a mai világban a mai technikával sok rendezo próbál olyan dolgokat is megvalósítani, amit korábban nem lehetett. Külön igaz ez erre a két nagy gyerekre, Lucasra és Spielbergre, csak hát játszadozásuk a vásznon néha-néha túlzásokba megy át. Valahol mégsem rossz ez, bár elsore valóban megütközik az ember rajt, késobb, többszöri nézésre az élmény részévé válik és fel sem tunik majd.

Ettol még nagyon jó kis blockbuster mozi lett a Kristálykoponya királysága, amit ugyanolyan sokszor fogok majd nézni, mint a többi részt. Pláne, mert a fiam új kedvence lett – de megvallom, szívesen ülök le mellé, bele-belekukkantva a filmbe.

A DVD kiadás és annak minden igényt kielégíto változatai nemzetközi színvonalúak. Külhonban ugyanígy jött ki ez a film (talán csak a muanyagtok vastagabb). Az Xpress borítója NEM fedi a valóságot, viszont a slipcase örvendetes. Kép, hang, tökéletes, még magyarul is. Elképesztoen jól szól néhány hátsó effekt, profi hangkeveréses munka.

Külön ki kell emeljem az extrákat. Több, mint két óra, minden magyar felirattal. Nagyon jó háttéranyag, olyan finomságokkal, mint pl, R2-D2 és C3-PO elrejtése a kristálylények aranykockákkal kirakott trónusán.. :) Sosem szúrtam vona ki…

Azt hiszem, minden Indy fan nyugodtan megveheti ezt a filmet. A filmnek adjuk meg az esélyt, meg az idot, hogy beérjen, az árán meg ne siránkozzunk: ennyi pénzért igényes kiadást kapunk, gyerekkorunk kedvencével, aki nevéhez méltóan tért vissza. Várjuk a következo kalandot – hisz annyi rejtély van még a világban..

Kosárba!
8 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2008. okt. 22. - 13:35
Féltem is az új Indiana Jones filmtol, meg közben sokat is vártam tole. Annyi egymással ellentétes véleményt lehetett már olvasni róla, hogy igazából különösebb eloítéletek nélkül, inkább kíváncsisággal ültem le végül megnézni a filmet.
Az elején mindjárt egy borzalmas (és párszor visszatéro) poén-szeruvel indítanak (egy középigénytelenre sikerült cgi-hörcsöggel), de szerencsére csak azért, hogy egybol egy nagyon hangulatos nyitójelenet kerekedjen belole. Egybol megadja a film alaphangulatát, az ordító rakkendroll, a régi autókkal való versenyzés, a Fenyomiki-sérók azonnal belövik a korszakot, és megadják az alapsebességet is. Innentol egybol megvan az igazi Indy-fíling: oké, szóval kalandos, akciódús, humoros 2 órára számíthatunk. Ahogy pörögtek az akciók, azon kaptam magam, hogy direkt figyelem, hol tudok belekötni, lesem a hibákat (amiket ha nagyon akarnék, meg is találnék), de valahogy nem foglalkozom vele, mert létrejött az Indy-varázslat és ha valami necces becsúszik, azt azonnal elfelejtem/megbocsájtom, mert igazán jól szórakozom.
Ford tényleg baromi jól mutat a Jones-cuccban, elhiszem róla, hogy ugyan öregedett egy huszast, de jól tartja magát és simán lepofoz néhány rosszarcú komcsit. Shia LeBouf-ot én már a Transformersben is bírtam, itt egy hasonló figurát hoz, kevesebb bohóckodással, mégs hasonló humorral és stílussal. Nekem bejön, kicsit olyan a páros, mint Terence Hill és "Bökos Matt" a Keményfeju címu klasszikusban.:) Muködik és kész. Jól megírt párbeszédek, jól kidolgozott karakterek, kello (és csak nagyon ritkán túlzásba eso) humorkodás, lendületes üldözések, kis pofozkodás, tényleg minden itt van, ami kell. Oké, a fordulatok néha hihetetlenek, de épp ez a lényeg: épp annyira komoly, és pont annyira komolytalan, mint az eddeigi epizódok.
És aztán félidonél az egész bedol. Kereken egy óránál, amikor már együtt van az egész csapat, tisztázódnak a családi viszonyok, és indulhatna az igazi buli, hirtelen átvált az egész film egy átgondolatlan, megíratlan, kidolgozatlan Z-kategóriás Indiana Jones-utánzatba. Az az én egyéni ízlésembol fakadhat, hogy innentol nekem unalmas a véget érni nem akaró üldözéses-lövöldözos-kardozós-bunyózós hajsza, de sajnos látszik, hogy a forgatókönyvírók sem tudtak mit kezdeni a helyzettel, amit teremtettek.
A látvány és a tartalom közötti koherencia mindenesetre továbbra is repedésmentes - a dzsungeles üldözéstol kezdve ugyanis a film képi világa is egyértelmuen alsóbb regiszterekbe csúszik: az igénytelen forgatókönyvírói fordulatokat igénytelen képi megfogalmazás húzza alá, és az egész produkció lesüllyed az alacsonykategóriás, amolyan szombat délelotti tévématinés olcsó-Disney stílusba (hogy szinte várom, mikor bukkan fel Jessie, akinek nehéz napjai vannak a Föld nevu bolygón). Olcsónak ható CGI-effektekkel operál és Kaminski ízléstelenül giccsbe váltó képeivel, amitol még az is CGI-nek tunik, ami nem az. A történet is egyre bugyutább és "fonal-vesztettebb", úgy érzem, hogy itt kéne felállni és átengedni a kanapét a hatéveseknek. Ezerszer lerágott panelekbol kohézió nélkül "építkezo" sztori, erotlen akciószekvenciák, mindez a hangulat és a borzongató misztikum teljes hiányával. Totális a félresiklás. Minden perc egyre eroltetettebbé válik: a legjobb Indy-hagyományokat feleleveníto és újra eloidézni képes, felsokategóriás kalandfilmbol visszacsúsztunk a Végzet temploma legkínosabb és legötlettelenebb pillanataihoz.
A végso jelenet aztán minden balsejtelmet alulmúl. Egy kelloen visszafogott, sejtelmes lezárással még meg lehetett volna menteni a filmet, de nem: egy nagyszabásúnak szánt varieté-finálét kapunk, bámulatosan ostoba magyarázatokkal és a megvalósítás olyan színvonalával, hogy riadtan keresem a Hallmark-, vagy AXN-logót a képernyo sarkaiban. Esküszöm, sokkal jobban jártunk volna, ha Spielberg nem forgatja le az utolsó húsz percet, hanem egyszeruen bevágja a Harmadik típusú találkozások zárójelenetét.
A végén kapunk még egy családi befejzést is, de ez már semmit sem tud rontani/javítani.

A kiadás amúgy szuper: a képet a fentebb említett (operatori/koncepcionális) hibák miatt nem tudom reálisan értékelni, így nem kap max. pontot, de gond nincs vele. A hang a Spielbergtol-Lucasfilmtol elvárható szintet hozza, panaszunk nem igazán lehet. Ahogy tulajdonképpen a szinkronra sem: a megszokott szereploknek a megszokott hangok jutnak, az új szereploket is jól eltalálták. Mutt magyar hangja jól hozza a karaktert, nem esik azokba a túlzásokba, amikben magyar szinkronban szokás, foleg kamasz-ifjak esetén: megteszi ezt helyette Csernák János, aki itt-ott túlságosan modoros, de még így is jól hozza a Ford/Jones-karaktert. Für Aniko, mint Spanko is mellozi a rá egyébként jellemzo hárpiáskodást és jól hozza az oroszos akcentust. Bajom egyedül Harsányi Gáborral van, aki a tole elvárható módon alacsonyítja mézesmázaskodásával komplett szellemi visszamaradottá a szerep szerint zavart zseni elmét.

Biztos, hogy többször is meg fogom nézni, de valószínuleg úgy, hogy félidonél kiveszem, és berakom a Végzet templomát a csillés jelenettol, mert annak meg az elso felét nem bírom.
Még így is van egy tökéletes Indiana Jones trilógiám.
7 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Fitness
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: