• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Iron Man - A Vasember (DVD)
- 77%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft

Már csak 1 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri, és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik, és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben, és távol tartja a vasszilánkot a szívétől. Így születik meg a legendás Vasember.
Stúdió:
Játékidő:
121 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - stereo (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bővített jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2008. okt. 3. - 0:43
Egy kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.. Ugyanis Mk kritikájával teljes egészében egyetértek, csak én még ennél is szigorúbban értékeltem magamban a filmet...

Az első képsorok nagyon jók voltak. Az AC/DC Black in Black zenéje feldobta a hangulatomat, ami azonban hamar visszahuppant a földre. A film első fele unalmas, s bár valóban van benn néhány jó jelenet, én vontatottnak éreztem a felvezetést a maszk megszületéséig. Utána picit beindul a film, de összességében tényleg túl kevés az akció, túl kevés a Vasember. Inkább hasonlít egy háborúellenes lélektani drámára, mint egy képregényes akciófilmre. Ráadásul a főszereplő karakter jellemfejlődése teljesen hiteltelenre sikeredett: egy bohém, nagyképű millárdos, aki minden vagyonát a fegyvereknek köszönheti, néhány héttel elrablása után rájön, hogy eddig a rossz oldalon állt és korábbi énjét félredobva szembeszáll cégével.. Nekem ez így nem smakkol. Erőltetett a váltás, egyáltalán nem életszerű..
Amúgy a kiszabadulása sem egy egyszerű történet- szegény arabok komplett hülyének lettek beállítva, hogy nem vették észre, mit is csinál főhősünk..
Aztán otthon már, mikor a ruhát/páncélt tervezi, az jó volt, a full interaktív ház, a próbák, mind remek háttérnek, kiegészítésnek bizonyultak. Csak sok lett belőlük. A poénok nem igazán tudták felejtetni velem a fenekem viszketését a fotelben, mikor is kényszeredetten fészkelődtem: mikor történik valami..
Aztán történt. Vasemberünk kipróbálta a ruhát, és nekem két dolog ugrott be: a Fantasztkus négyes Fáklyája - kár volt a másolás, valamint a Superman. Na, ez ami igazán fájt. Már a Superman filmben is kiverte nálam a biztosítékot a sztratoszférában tett utazás, itt sem történt másképp. Megmosolyogtató és nevetséges jelenet (kétszer is), ami rendesen rontotta az összképet: nem szeretem, ha hülyének néznek. Ennyire.

A végső összcsapás nem volt rossz, talán nem is kéne belekötnöm, de egy picit azt is erőltetetnek éreztem. Az utolsó jelenet meg egyszerűen nevetséges. Sajna.

No de nem az volt itt most a célom, hogy leszóljam sokak kedvencét. Az Iron man egy jó kis nyár esti popcornmozi lett, kiváló színészekkel, hibátlan látvánnyal. És ha úgy tekintünk rá, mint egy több részes franchise első fejezetére, talán később még értelmet is nyer ez a hosszú felvezetés. Addig viszont el kell ezt így fogadnunk, ahogy van. Nézhető, élvezhető, de hogy ez lenne az év filmje? No nem..

A kölcsönzős DVD képe hibátlan. A hangtól nem voltam elájulva, azt vártam, hogy szétrobban majd a szoba az akciójeleneteknél. Nem így történt. Igaz, hogy a magyar és az eredeti hang majdnem teljesen egyenértékű, és igaz, hogy minden effekt a helyén van, de olyan vérszegény az egész. Halk is, meg egy picit tompának érezem. Pont, mint a filmet. Nem tudom, lehet más nem így gondolja, de nekem az az igazi ütős dinamika hiányzott belole. A kimaradt jeleneteket megnéztem, nem rosszak, biztos a kétlemezesen jó sok tartalmas extra van.

Szóval Iron man első kalandja megvolt, kíváncsian várom a folytatást. Addíg azonban ez a mozi nekem sem fémtokot, sem sisakot nem igényel. Talán egyszer egy leárazásban megveszem. A négy csillag elsősorban a franchise többi részének szól, elore.

Ui: A Black Sabbath Iron Man-ja is király volt a végén!! :-)
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. júl. 6. - 10:58
Akinek a Bosszúállókat köszönhetjük - Iron Man kritika
A Marvel képregénykiadó fejesei, látván eladott gyermekeik (Spider-man; X-Men; F4) filmes sikereit, roppant bölcsen úgy döntöttek, hogy aki még megmaradt, azokat meg is tartják. Létrehozták a Marvel Studios-t, amely által házon belül gyárthatnak szuperhősmozikat (csak a forgalmazást bízzák jobbára a Paramountra), melyeket már menet közbe is összeszövögetnek, hogy majd egyszer letegyék a nagyágyút, az Avengers-t az asztalra. Franchiseok összegyúrására már került sor Hollywoodban, de egy ilyen nagyságú és minőségű "összeesküvés" teljesen példátlan a filmtörténetben. Eme mozgalom zászlóshajója volt 2008-ban az Iron Man (valamint vele párhuzamosan a Hulk reboot) - ezen múlott minden. Ha bebukik anyagi és/vagy kritikai szempontból, akkor megette a fene az egészet. Azóta még négy külön Marvel film készült, plusz az Avengers.

Négy évvel ezelőtt Tony Stark története teljesen felfrissítette a szuperhősfilmek műfaját. Pókembert és Supermant akkor már saját készítőik kinyírták, a kellemetlenül gyermeteg F4-nél lehúzták a rolót, Szellemlovas közröhej tárgy lett, valamint a mutánsok is éppen sötét napokat éltek a gyengécske Last Stand, illetve a vicc-kategória Wolverine között. Egyedül az újjászületett Batman volt életképes minden szempontból, de Nolan szerzői szuperhírója az elejétől kezdve egy teljesen más síkon mozgott fajtársaihoz képest. Ebbe a közegbe csöppent bele a Vasember, és tarolt akkorát mint a ház, mind anyagi, mind kritikai, de leginkább nézői fronton.

Valljuk be, a Marvelnél tudnak valamit. A kutya ott lehet elásva, hogy saját kreálmányaikat segítik a mozivászonra, és az odafigyelés az összes filmjükről lesüt. Úgy ültetik át hőseiket mozgóképre, hogy az megtartsa esszenciáját, visszaadják annak történetét, viszont közben egy percre se feledkeznek el arról, hogy ez entertainment, hogy ők popcorn moziban utaznak. Ez a tökéletes egyensúly filmjeik, egyben az Iron Man titka is.

Filmünk halál laza. Ez már az első percben világossá válik, mikor megszólal az AC/DC, és Stark arról mesél, hogy döntötte meg a Playboy címlaplányait. Ezt a fajta lazaságot sikeresen tartja fent végig, sőt, coolsággá alakítja. Gondolj csak arra, mikor hősünk szinfónikus rockra üti a vasat, vagy amikor rendet tesz a Közel-keleten. Megjegyzendő, hogy a coolság nem keverendő össze a marhulással, hiszen filmünk nem szűkölködik a kemény, urambocsá drámai pillanatokban - és akkor is működik minden.

Erre a filmre még nem volt annyi pénz - ha nem hiszed el, számold össze, hányszor látod a címszereplőt. Ezt az alkotók tökéletesen ellenpontozták egyrészt a jó sztorival, de döntő mértékben azóta szinte ikonikussá vált főhősükkel - és ebben az ezzel a szereppel rögtön A+ ligába kerülő Robert Downey Jr.-nak létfontosságú szerepe van. Downey a tökéletes Tony Stark (ha megfigyeled, Marvelék mindig megtalálják a tökéletes embert), egyszerűen viszi a hátán az egész filmet. Akár nemtörődöm aranyifjút, akár elszánt szabadságharcost hoz ki karakteréből, végig hiteles és szerethető - mintapéldája annak, hogyan kell főhőst életre kelteni. De akkor már ne hagyjuk ki a buliból rendezőnket, Jon Favreau-t, akire valami embertelen nyomás nehezedhetett, de ő volt akkora arc, hogy kellően lazán vegye a dolgot.

Az Iron Man a mai napig az egyik legjobb szuperhősmozi. Mint film, baromi szórakoztató, egy tökös és humoros akciófilm, egy profin összerakott munka. Kerüli a kliséket (senki nem rabolja el harmadjára is Mary Jane-t) nem erőltet semmit, valamint felvállalja tök egyszerű cselekményét, és azt baromi jól végig is viszi. Ezen felül még adaptációként is kiválóan működik, hiszen remekül és hűen kelti életre hősét, annak történetét... most komolyan, kell ennél jobb popcorn/superhero/action/széria-nyitó film? Éljen a Marvel - ennnyi. 8,5/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Zsotya
értékelése:
2014. aug. 30. - 2:02
"Hős talpig páncélban, de ha leveszi, mit ér?"
Azt kell mondjam a DVD korong igencsak jól teljesít! Kapunk egy olyan menüt, amilyet manapság egy új filmen már luxus elvárni, szép animált, mozgóképes menü a Vasemberrel a centrumban és körbe minden digitális, a menüzene is klappol és még a digitális közegben meg-megjelenik egy-egy képkocka is a film izgalmasabb jeleneteiből. Ez kifogástalan!
Az extrák mindössze a kimaradt és alternatív részek, melyek eléggé izgalmasak és valóban figyelemfenntartóak és egy kisfilm egy Vasember animációs sorozatról. Akinek kellenek az extrák, minden finomságot megkap a kétlemezes változattól.
A filmről pedig annyit, hogy a Bosszúállók és a Tél katonája mellett a szériából ez az epizód az amelyik felférhet a dobogóra.
És hogy ki van igazából a páncél alatt: zseni, milliárdos, playboy és emberbarát.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
mesterfilmvilága
értékelése:
2008. okt. 15. - 8:36
Nemrég vettem meg a kiadványt és azóta sikerült is már megnéznem mindkét lemezt. A film jó, nagyjából azt hozza, amit elvárunk tole. Maga a DVD kiadvány is igen jónak mondható. A film képminosége nagyon jó, szép tiszta és éles kép, a hang eroteljesen szól. A menü egy szép animált menü, amelyen a címszereplot láthatjuk, a menüpontok kialakítása is ügyes. Az elso lemezen 11 kimaradt illetve bovített jelenet látható, illetve egy a közel jövoben bemutatásra kerülo Vasember rajzfilmsorozat elozetese látható még. A II. lemez az igazi extra parádé. Rögtön egy 109 perces dokumentumfilmmel indulunk, ahol 8 részre tagolva tudhatunk meg mindent a filmrol, annak elkészültérok, körülményeirol. Utána egy 47 perces dokumentumfilm következik, amely maga a Vasember mítoszról, a képregényekrol, könyvekrol szól. Utána egy 27 perces film jön, ami a speciális effektekkel foglalkozik, cégekre lebontva, mindenki elmondja mit és hogyan csinált a filmen. Aztán egy 6 perces összevágást láthatunk a foszereplo Robert Downey Jr próbafelvételeibol. Ezután egy Robert Downey Jr és Jeff Bridges által játszodó jelenet elpróbálását láthatjuk. Végül pedig képgalériák vannak, ahol a vázlatrajzoktól, a filmes képsorokon keresztül, egészen a mozis plakátokig mindent megtekinthetünk. A kiadvány külcsíne azonban nekem kicsit gyengének számít. A külso, kartontokos borító nem rossz, a belso különálló borító is ötletes, ám hiányoltam, hogy a tok belso felén nincsen borító, natur fehér, és a lemezek is egyenszürkék, semmi grafika vagy kép a lemezeken, akárcsak az MI:3 nál. Mindent összevetve azonban egy nagyon jó kis kiadvány, ami szerintem megéri az árát, de ezt mindenki döntse el saját maga!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Mk
értékelése:
2008. aug. 20. - 9:59
Többet vártam.A célját részben eléri, miszerint jól szórakoztat.Robert Downey Jr-nak nagyon jól áll ez a szerep, jól is játtsza Starkot.De ez a film elsosorban róla szól és nem Vasemberrol.Az elso óra szerintem egy az egyben felejtheto ,kissé elnyújtottnak és összeszedetlennek éreztem.Tudom ,hogy meg kell mindent magyarázni, és elozményeket betenni de nekem kicsit sok volt.Látványosnak látványos néhány helyen ,de kicsit több akciót elbírt volna.Ami nagyon bejött, hogy nincs egy külön szerelmi szál ami elront mindent.A másik legnagyobb erény a kiváló beszólások garmadája.Sok rész van ahol nagyon jók a poénok és egyáltalán nem eroltetettek.Ez nagyon jól ki lett találva.Amikor Vasember feltunik onnantól már egész érdekes az alkotás, fegyverek tesztelése, repülés.Csak magát a címszereplot hiányoltam sokszor.A legvége pedig nálam akkora mínuszpont ,hogy csak na.Nem tudom arra mi szükség volt...Összességében poénos, néhol szórakoztató kis film a Vasember, de én ennél kicsit többet vártam.Jóindulattal 4-es.77%
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
86%

7 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (4)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: