Keresés

EPIISODE

2002. május 31., péntek 14:46
Így is van...F*ság azzal jönni melyik a jobb. Mind2 király...
0
2002. május 31., péntek 3:48
Én arra nem vállalkoznék, hogy eldöntsem melyik a nagyobb durranás, engem mindkettő letaglózott!
LOTR+EP2 rulez!
milyen jól kezdődött az év:)
0
2002. május 31., péntek 1:27
ez nem kérdés zala... annak a topicjában vagy! :)
0
2002. május 30., csütörtök 22:58
Én részemről 90% az esély arra hogy nem lesz rajta szinkron! A Fox nem teszi fel! Biztos vagyok benne! De azért nem bánnám ha a Fox filmek mostmár elkezdenének szinkronnal kijönni! :-) Egyszer el kéne kezdeni! De tulakdon képpen ez most mitől függ? Mármint miért nem lehet a Fox filmeketn szinkron? Szinte mindig a Fox filmeké a legjobb szinkron! :-) De komolyan! Legutóbb A Klónok Támadása, régebbről: Baljós Árnyak, X-Men stb!
0
2002. május 30., csütörtök 20:33
Magoo!
Nincs hivatalos dátum, de tényleg november a várható megjelenés. A Gyűrűk Urának azonban már volt hivatalos (külföldi) bejelentése, a specifikációkat is lehet nagyjából tudni.
Ha csak a novemberi 4 lemezes változat jelenne meg, nem tettük volna fel addig, amíg legalább 90%-ban nem biztosak a specifikációk, de mivel lesz a filmnek augusztusi kiadása is, úgy tartottuk tisztességesnek, hogy jelezzük a 4 lemezes várható megjelenését is, nehogy becsapva érezzék magukat azok, akik a rendezőiről csak a 2 lemezes változat megrendelése, megjelenése után szereznek esetleg tudomást.
A Star Wars esetében nem fenyeget ez a veszély, viszont a DVD-változatról még annyit sem lehet tudni, hogy hány lemezes lesz (meglepődnénk, ha nem dupla, vagy többlemezes lenne).
Az is nyilvánvaló, hogy a hazai képviselet ezúttal is minden követ megmozgat majd, hogy szinkron kerüljön a filmre, de a végeredmény nagyon kérdéses, lévén még soha nem jelent meg szinkronos Fox DVD, és a SWI-nél sem sikerült elérni, hogy a szinkron felkerüljön a korongra - de ezúttal nincs kizárva semmi, lévén a moziban minden rekordot megdönteni látszik a film - ami jó hivatkozási alap még George Lucasnál is.
0
2002. május 30., csütörtök 20:25
látszik, melyik a nagyobb durranás. ;]
0
2002. május 30., csütörtök 20:20
Azt nem értem hogy a Gyűrűk ura DVD megjelenési dátuma már kint van ellenben a Klónok Támadásának DVD megjelenése ami szintén Novemberben lesz, még nincs kirakva! :-) Pedig ha YOl tudom már van hivatalos dátum!
0
2002. május 26., vasárnap 18:26
Az csak egy fan-trailer volt. Rajongók otthon régi filmjeleneteket átvariálva készítették. A sok fénykarddal rohangáló jedi lovag például a Rettenthetetlenből való csak kicserélték a szabjákat lézerkardokra. Akkor készült amikor még nem volt végleges stáblista ezért szerepeltettek benne olyanokat akik végül is nem kaptak szerepet az EPIISODE-ban.
0
2002. május 26., vasárnap 17:27
ez állítólag kiderül a harmadik részben. biztos fellázadnak a midikloridok, vagy vmi. :]
0
2002. május 26., vasárnap 17:20
lenne még egy kérdésem remélem tud valaki válaszolni. Régebben le lehetett tölteni egy elözetest ami az Episode II elözetese. a linket itt találtam a forumban. Szoval ebben az elözetesben szerepel Christopher Walken és Gabriel Byrne is. Szoval ha sz elözetes az epi II -é akkor a filmben miért nem szerpeltek ezek a szinészek????
0
2002. május 26., vasárnap 17:16
Nekem egy kérdésem van! miért van az hogy amikor a 3. részben Obi-Wan Kenobi meghal egyböl füsté vált, amikor a 6. részben Yoda maghal egyböl füsté vált. De amikor Dart Vader hal meg akkor Őt a 6. rész végén mindenki elött égetnek el. Most nehogy valaki azt irja hogy csak a jo Yedik válnak fűsté és a rosszak nem mert az ep 1 -ben ismét egy jo hal meg és öt is elégetik a végén. miért van ez?
0
2002. május 26., vasárnap 17:12
Nekem egy kérdésem van! miért van az hogy amikor a 3. részben Obi-Wan Kenobi meghal egyböl füsté vált, amikor a 6. részben Yoda maghal egyböl füsté vált. De amikor Dart Vader hal meg akkor Őt a 6. rész végén mindenki elött égetnek el. Most nehogy valaki azt irja hogy csak a jo Yedik válnak fűsté és a rosszak nem mert az ep 1 -ben ismét egy jo hal meg és öt is elégetik a végén. miért van ez?
0
2002. május 25., szombat 15:45
Killr: erre azt mondom amit te, csak kicsit másképp:

Minden dramaturgiai baromság belemagyarázható minden filmbe.

Szóval, azt kell megérteni, hogy Lucas az előtrilógiával nagyobb képekben dolgozik, mivel ezt a technológia is lehetővé teszi, és ezért van az, hogy új világokat, új és sok lényeket megismerünk benne. Ez a klasszikus trilógiánál leszűkül az állandó Luke, Leia, Han trióra, akik nem járják úgy be a galaxist a filmekben, ahogyan ezt az előzmények hősei megteszik. Vagyis feltérképezzük a galaxist, és ebbe belefér még olyan lény is, mint Jar Jar, vagy a gyerek Anakin. Végülis Anakinról szól a történet, én meg hagy legyek kíváncsi arra, milyen volt gyerekkorában, ok?
Még valami. Engem az lepett meg mostnában, hogy sok netes lap, kritikus 100-at adott a filmre, pedig a Baljóst enyhén szólva földbe döngölték.
Most akkor mi van? Talán, lehet az ön készülékében van a hiba? Csak egy pici esélyt adj erre!
Üdv
0
2002. május 24., péntek 23:20
ezt már sok helyen leírtam, megteszem még1x: amit Red5 mondott, abból szépen kitűnik, hogy ugyanilyen "hibák" voltak a trilógiában is, csak hát egyesekkel ezt tette az idő meg a rózsaszín szemüveg, amivel a trilót nézik... és most nem akarom azt mondani, hogy azok rossz filmek, hogyan lennének azok!!! de az Episode II is nagyon közelít a Trilógia szintjéhez, sőt... csak nem úgy kell nézni már megint, hogy na hol a hiba... á, de tényleg nem érdemes ezen vitázni. van akinek tetszik, van akinek nem. örülök, hogy sokkal többen vannak, akik szerint jó film, a többieket meg sajnálom. 'szlát.
0
2002. május 24., péntek 13:45
Mondjuk nem tudom megérteni az mér baromság, hogy egy Jedi mondjuk a jövőbelátáson kívül telepátiára is képes, főleg a szeretteivel és így Anakin megérzi anyja közelgő halálát. Luke-ot is megérezte Leia! Vagy az nem volt baj, hogy a ROTJ-ban Luke épp Yoda halálára ér oda??!! áhhh...részemről ennyi, tényleg felesleges az érvelés. Maradj csak a HP-nál az való neked!
0
2002. május 24., péntek 13:42
Killr: téged szerintem senki az ég egy adta világon nem akar téged meggyőzni, hogy ez jó film. Kinek jó kinek nem. Ladát megértem , mert piszkálta a csőrét, hogy vmi nyilvánvalóan bennevan a filmben csak a kötekedők a szemellenző miatt nem látják. És ez nem belemagyarázás, benne van a filmben!! Csak kicsit figyelni kellett volna a storyra is amikor benn vagy és nem azt nézni milyen szar neked a film. Igen vannak hibái elismerem. De nem gyártok hozzá plusszokat. Ez van, ez egy ilyen film. Sokaknak tetszik..Bele kell nyugodni. Lehet szídni Lucast...
0
2002. május 24., péntek 11:35
LADA: minden dramaturgiai baromság megmagyarázható minden filmben. A helyzet azonban az, hogy normális, jól megírt, profi forgatókönyvből készített film esetében nem merülnek fel ilyen kérdések.
Még a meséknek (mint amilyen a Star Wars) is vannak bizonyos szabályai. A mese világában a dolgoknak hihetőnek, hitelesnek és logikusnak kellene lenniük. Ehhez képest a Star Wars klasszikus trilógia nagyjából szigorú stílusa, logikus cselekménye, jól felépített sztorija és egymásra épülő szerkezete után Lucas az EPI-ben pusztán marketing-fogásból szeretné kibővíteni a nézők csoportját és Jar Jarral, a kisfiú Anakinnal megcélozza a kicsiket, feláldozva ezzel a sztorit és az egységes stílust, az EP II-ben úgy dönt, hogy nyit a nők felé, és egy kis szirupos, brazil-sorozat szintű románccal önti nyakon a történetet (és itt nem a szerelmi szállal van gond, hanem ahogyan megjeleníti a szerelmi szálat). A klasszikus trilógiában a hercegnő és Han Solo piszkálódós, évődős kapcsolata sem volt túl mély, de ezerszer hitelesebb, élvezhetőbb és kidolgozottabb volt.
Nekem tehát az a véleményem, hogy Lucas 25 éve az álmát vitte vászonra, majd később tőkét kovácsolt belőle, most pedig tudatos üzletemberként maximalizálni akarja a profitot, és e cél érdekében hajlandó feláldozni a történetet is.
Ezzel nekem semmi bajom: a SW egy termék, Lucas pedig üzletember. De ne akarjon senki komolyabb tartalmat, mondanivalót belemagyarázni a nyilvánvaló dramatikai baromságokba, és velem azt sem tudjátok elhitetni, hogy a SWII jó film. Szerintem ha egy kicsit őszinték lennétek magatokhoz és mondjuk fél lépés távolságból szemlélnétek a filmet, ti is belátnátok, hogy ennél csak jobb lehetett volna (és nem technikailag értem - azzal semmi bajom).
0
2002. május 24., péntek 10:22
zalus! Ennyi? Huh, ez kemény volt.
Felejthetetlen magyarázatot adtál, miért röhej amit írtam.
Így tényleg szép napom van.
0
2002. május 23., csütörtök 20:29
már meg ne haragudj, kedves lada [úgy is meg fogsz ;], de ez a magyarázat több, mint röhejes. szép napot.
0
2002. május 23., csütörtök 13:08
No, akit esetleg érdekel, hogy Anakin miért pont akkor ért oda az anyjához.
A film elején már Obi1 kérdezi Anakint, hogy az anyja miatt nem tud aludni/pihenni? Anakin bólogat.
És mondja, hogy mindig vele álmodik az utóbbi időkben!!! Figyelted???
A legdrámaibb, legerősebb rémálma (ezt hangsúlyozza is Amidalának kora reggel, hogy olyan szinten látta az anyját, mintha ott állt volna mellette) után dönt úgy, hogy megy az anyjához. Tehát érezte a veszélyt, hogy gáz van, és minél közelebb volt az anyja a halálhoz, annál jobban kínozták Anakint a rémálmok. Így persze, hogy a legdurvább álma után indult, és így még tudott vele találkozni, de már késő volt. Vagyis a pontakkoréspontottderatyi-duma helyett, hát nem is tudom... az agykutatók azt mondják az agyunk a legcsodálatosabb szerv a világegyetemben, csak jól kellene használni.
0
2002. május 23., csütörtök 12:50
zalus, szása! Alkalmatlanok vagytok az !összes! SW-film nézésére.
Ennyi.
0
2002. május 22., szerda 19:35
Még mielőtt agyonveritek egymást jelentem megjelent egy 3CD-s SVCD az Episode II.-ből. Ez is kamerás felvétel de elég jó minőségű.
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones *SVCD* - Centropy

www.vcdquality.com
0
2002. május 22., szerda 18:03
zalus: félkegyelmű vagy te barátom, és a stíluson is volna még mit finomítani (vagy ha ilyen és nem tudsz vele mit kezdeni ne hozd be ide a fórumra). Ja és hogy elvegyem élét a dumámnak itt egy találó kockasmiley :]
0
2002. május 21., kedd 23:30
miért kell beszólogatni, ha nem értesz egyet vki véleményével?
0
2002. május 21., kedd 23:10
Miért kell félkegyelműnek nevezni azt aki nem ért egyet a véleményeddel?
0