Azért indítottam ezt a fórumot, mert elgondolkoztam... :)
Szóval azon filóztam, vajon az általunk, filmrajongók által súlyos pénzeken beszerzett filmek mennyire fognak tetszeni a következő generációnak, nevezetesen leszármazottainknak. Ez onnan jött, hogy ha megnézem apám kedvenc filmjeit (ő 72 éves), akkor nemigen találok közöttük olyat, ami nekem is bejön. Ő (sajnos) nagyon szereti a Rex felügyelő / Chuck Norris-típusú filmeket, hiába jövök neki az Ál/arc-cal vagy a Con Air-rel, hogy így-meg-úgy ez az etalon meg ilyesmi, teljesen hidegen hagyja az ilyesmi, Medicopter, az az akció. Szóval most van kb. 80 filmem, olyanok, amelyeket fontosnak tartottam megvenni, mert vagy kedves emlékek fűznek hozzájuk, vagy annyira jónak tartom, hogy szívesen nézem meg akár húszszor is, nem unom meg (Die Hard, Alkonyattól pirkadatig, Dracula, Alien, Terminator, MIB, Rettenthetetlen stb.).
Vajon ezek közül melyik fog ugyanígy tetszeni a fiamnak (ha egyáltalán fiú lesz az illető és nem lány)? Lehet, hogy tök gagyinak fogja tartani a T1 trükkjeit, vagy akár a JP dínójait is? Vagy itt van pl. a Szakasz vagy a Full Metal Jacket: mit fog ő tudni a vietnami háborúról?
Tehát érdemes-e több százezer forintot beleölni a filmgyűjtemény gyarapításába, mégha valóban olyan filmekről is van szó, amik érdemesek a konzerválásra? Vagy jobb a téka? Szerencsére most (még) megengedhetem magamnak az erre való költést, de mi lesz később, ha már másra kell a pénz? Attól félek, hogy előbb-utóbb meg kell válljak egy-két becsesebb darabtól, mert kell a pénz más földi dologra...
Kiváncsi vagyok, vannak-e még, akiknek hasonló dolgok az eszükbe jutott már.
Tisztelettel,
T