Kiga! Úgy látom, te vagy az én emberem.Én műszaki kérdésekben nem vagyok túl tájékozott, és eléggé meglepődtem, hogy a 100Hz-es tévék képe rosszabb mint az 50Hz-eseké. Lehet, hogy ezért megy olyan veszettül lefelé az áruk? Nekem most egy 55 cm-es 50Hz-es Sony Trinitronom van, hengerpalást képcsővel. A képe szép, de DVD-zéshez kicsi a szélesvásznú filmek miatt. Ezért cserén gondolkodom. Felállítottam magamban azt az - ezek szerint téves - feltételrendszert, hogy ha már TV, akkor az legyen 100Hz és sík képcsöves a mai kornak megfelelően. Nagy dilemmám továbbá a 4:3 - 16:9 képarányok közti választás. Mivel még mindig gyakrabban nézek tévét, így a 4:3 felé hajlok. Ha 4:3, akkor jön a már fennálló problémám, a szélesvásznú film, ami miatt így 72 cm-es-ben gondolkodom. Egyébként a 4:3 mellett szól a meglévő bútoromba való illeszthetőség is, mert már egy 70 cm-es 16:9-es is túl széles a szekrénysorom modulméretéhez. Második forduló: "Mennyire márkahűek a magyar háziasszonyok?" kérdése. Én eléggé belebolondultam a Panasonic-Technics-be, így a keresést tovább szűkítve ott tartunk, hogy Panasonic, 100Hz, sík képcső, 4:3. Ekkor belépnek a piszkos anyagiak, meg a "minek nekem dd dekóder, meg PIP, stb, nagyon baráti ár a TX-29AS10P kb 190 ezerért. Ekkor viszont elkezdtem gyanakodni, hogy ugyanez a típus egy éve majdnem egy százassal drágább volt. Hogy lehet ez? Szabad egy ilyen tévét megvenni?
Tudom, hogy ez egy hülye kérdés, de szeretnék márkakereskedőktől és kereskedőktől független, felhasználói-szakértői szemmel megközelített választ kapni kérdésemre. Vagy ha a válaszod egyértelműen nem, tudnál-e egy viszonylag alcsanyabb árfekvésű, ámde szép képű tévét ajánlani a fentiekben leírt helytakarékossági igényeknek megfelelően (és talán lehet ezek szerint 50Hz-es is, esetleg nem sík?), amin a 1:2,35 méretű filmeket is meg lehet nézni. Lehet, hogy mindez egy kicsit idétlenül hangzott, de azért bízom válaszodban.
Köszi,
Yellow