Keresés

2003. A 75. OSCAR

2003. március 31., hétfő 12:35
igen
0
2003. március 31., hétfő 11:05
a műsor alatt? kint a pódiumon?
0
2003. március 29., szombat 21:39
nem tudom te mit láttál, de tény hogy sokan felszólaltak a háború mellett és ellen is
0
2003. március 27., csütörtök 20:37
semmilyen nyilatkozás nem volt, úgyanis nyomatékosan megkérték őket.
egyetlen "shame on you bush" megjegyzés volt, de az illetőt hamar eltették.
kissé hányinger hogy a világ egyik részében irtja a népet a másikban meg parádézik a világnak az usa.
0
2003. március 25., kedd 19:29
nem nyerte meg
0
2003. március 25., kedd 17:22
Lányok és fiúk !!!

Én sajnos nem láttam ! Megnyerte az "Istennő" -aki Salma Hayek- a neki kijáró Oscar-t a legjobb női főszerepért ??? Remélem, mert nagyon megérdemelné ! Ha meg nem kap az sem jelent semmit. AKkor is csodálatos, nem igaz ? ;)

A másik kérdésem: Miben nyilvánult meg a díjkiosztón a háborúellenesség ?

Hallottam, hogy jópár díjazott beszélt erről !
0
2003. március 25., kedd 15:38
Nekem az volt a végletekig szimpatikus, hogy tudott meglepetést szerezni az Akadémia, pl. (Sadako nagy örömére - gondolom) a Chihironak, Eminemnek, Polanskinak, hozzáteszem, szerintem nagyon is megérdemelten megadták a szobrokat. Kitûnô választás volt még a show oltárán a Bowling for Columbine-nak is kiosztani egyet, hiszen tudhatták jól, hogy Michael Moore-t nem ússzák meg botrány nélkül, valamint Adrien Brodyról is kiderült (nem csak az, hogy kitûnô színész, nincs is semmi baj azzal, hogy ô kapta, sôt, bár én Daniel Day-Lewisnak is szívesen láttam volna a kezében az Oscart), hogy eredeti, vicces figura, és nem csak neveket tud a hirtelen támadt mámortól bénán elôsorolgatni (hanem le meri smacizni Halle Berryt jól :o), és a színfalak mögött sem kell félteni (meg lehet nézni az www.oscar.com-on a press room videok között)). Azt nem tudtam hova tenni, hogy a makeup kategóriában miért csak 2 filmet jelöltek, azt meg pláne nem, hogy miért kellett az Akadémiának holmi gyerekes sértettségtôl vezérelve látványosan bojkottálnia szegény Gangs of New Yorkot. Adtam volna teszemazt a jelmezekért mindenképp, és valahol úgy éreztem, hogy Eminem oscarja is afféle dacból született a U2 ellen. Conrad L. Hallt szerettük, megérdemelte harmadjára is, kár, hogy többet már nem kaphat. Jó volt végignézni a gálát hajnalban, Steve Martin többnyire vicces volt (én ugyan Billy Christalt jobban szeretem), Kathy Bates, és Brody brilliáns, a többiek sajnos nem, Peter O'Toole intelligens vala, Mira Sorvino belesült a beszédébe, fuj, Jack napszemüvegben ülte végig az egészet, a kamerák legtöbbször Scorseset mutatták, aranyos volt Edward Norton Salma Hayek kísérôjének szerepében, Richard Gere sokat próbált szerepelni, pedig ôt nem jelölték díjra, vagy csak az volt a baj, hogy valahol az elsô sorban ült, és mindig feltûnt, mikor hatszor felállt ölelkezni a Chicago stábjával, olyan pótcselekvésnek tûnt :). A csajok ebben az évben nem remekeltek a színpadon, Catherine Zeta Jonesnak is és Nicolenak is csak buta nevetgélésre futotta. Catherinenek megbocsájtjuk, van elég baja :o), mikor Quenn Latifahval együtt énekeltek, alig lehetett hátulról megkülönböztetni ôket, félelmetes méretûre hízott kismama lett belôle, na jó, Nicolenak is megbocsájtjuk, egye fene, szeretjük. Szeretjük még Peter Jacksont is, bár némi sértettségett nála is éreztem abban, hogy nem jött el a feszített munkatempóra hivatkozva, talán jelölni kellett volna rendezôként, vagy mifene. Sean Connery méltó még említésre a gáláról, fôleg sármosan kirívó öltözéke miatt, én meg lassan túl hosszúra sikeredtem. Hát ennyi.
0
2003. március 24., hétfő 21:47
A The Pianistból biztos hiányzott neked a DTS! :DD
0
2003. március 24., hétfő 19:38
Best Effects, Visual Effects: Megérdemelten nyert a TTT, habár a AOTC is nagyon látványos volt.

Best Effects, Sound Effects Editing:  Egyértelműen TTT

Best Makeup: A Fridát nem láttam, az Időgépben viszont nagyon jók voltak a maszkok

Best Music, Song: Nekem a Chicago betétdala tetszett a legjobban, de a zsűri modernizálódik és értékeli a fiatal tehetségeket.

Best Music, Original Score: Toronymagasan Philip Glass zenéje volt a legjobb szvsz, Elliot Goldenthal nem tartozik a kedvenceim közé

Best Sound: Ezt a díjat a TTT-nek adtam volna

Best Editing: Itt szerintem a The Hours-nek kellett volna nyernie. A film eleje, ahogy az idősíkok között mozog a film.. az valami csoda.

Best Costume Design: Itt igazából mind1 jó volt, de a GONY sikrét vártam

Best Art Direction-Set Decoration: Itt a Gangs vagy a TTT is jobb volt, mint a Chicago

Best Cinematography: Teljesen megérdemelt díj, Conrad egy zseni volt. R.I.P.

Best Animated Feature: Nem hittem volna, hogy kihozzák a Chihiro-t, de az akadémia most meghazudolta önmagát, és a legjobb animációs film kapta az oscart!

Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published:

Mivel nem olvastam a filmek alajáúl szolgáló műveket, ezért érdemben nem tudok hozzászólni.

Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen: A nyertest ugyan nem láttam, de ebben a kategóriában a My Big Fat Greek Weding állt legközelebb a szívemhez.

Best Director: Érdekes választás. Szerintem ez Polanski leggyengébb filmje, és mégis ezért kap Oscart. Vagy csak az akadémia akarja kárpótolni a számüzetésért? Martin Scorsese-nek adtam volna a díjat.

Best Actress in a Supporting Role: Ugyan Mrs Douglas nem volt rossz a Chicago-ban, azonben szememben nem érhet fel az aalakítása egy Kathy Bates-hez, vagy egy Julianne Moore-hoz

Best Actor in a Supporting Role: A nyertes film kivételével mindegyiket láttam, és azok közül Ed Harris-nek adtam volna az Oscart

Best Actress in a Leading Role: Megérdemelte.

Best Actor in a Leading Role: Ezzel nagyon nem értek egyet. Végülis nem volt rossz a srác, de szinte semmit nem mutatott ebben a filmben. (Valszeg a film hibája is, ami borzsasztóan gyenge) Én Jack papának adtam volna, biztos elfért volna neki a másik 3 mellett :)

Best Picture: A Chicago és a The Hours volt a 2 legjobb film az 5 közül, ezért ennek a döntésnek örülök.

0
2003. március 24., hétfő 19:36
Best Effects, Visual Effects: Megérdemelten nyert a TTT, habár a AOTC is nagyon látványos volt.

Best Effects, Sound Effects Editing:  Egyértelműen TTT

Best Makeup: A Fridát nem láttam, az Időgépben viszont nagyon jók voltak a maszkok

Best Music, Song: Nekem a Chicago betétdala tetszett a legjobban, de a zsűri modernizálódik és értékeli a fiatal tehetségeket.

Best Music, Original Score: Toronymagasan Philip Glass zenéje volt a legjobb szvsz, Elliot Goldenthal nem tartozik a kedvenceim közé

Best Sound: Ezt a díjat a TTT-nek adtam volna

Best Editing: Itt szerintem a The Hours-nek kellett volna nyernie. A film eleje, ahogy az idősíkok között mozog a film.. az valami csoda.

Best Costume Design: Itt igazából mind1 jó volt, de a GONY sikrét vártam

Best Art Direction-Set Decoration: Itt a Gangs vagy a TTT is jobb volt, mint a Chicago

Best Cinematography: Teljesen megérdemelt díj, Conrad egy zseni volt. R.I.P.

Best Animated Feature: Nem hittem volna, hogy kihozzák a Chihiro-t, de az akadémia most meghazudolta önmagát, és a legjobb animációs film kapta az oscart!

Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published:

Mivel nem olvastam a filmek alajáúl szolgáló műveket, ezért érdemben nem tudok hozzászólni.

Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen: A nyertest ugyan nem láttam, de ebben a kategóriában a My Big Fat Greek Weding állt legközelebb a szívemhez.

Best Director: Érdekes választás. Szerintem ez Polanski leggyengébb filmje, és mégis ezért kap Oscart. Vagy csak az akadémia akarja kárpótolni a számüzetésért? Martin Scorsese-nek adtam volna a díjat.

Best Actress in a Supporting Role: Ugyan Mrs Douglas nem volt rossz a Chicago-ban, azonben szememben nem érhet fel az aalakítása egy Kathy Bates-hez, vagy egy Julianne Moore-hoz

Best Actor in a Supporting Role: A nyertes film kivételével mindegyiket láttam, és azok közül Ed Harris-nek adtam volna az Oscart

Best Actress in a Leading Role: Megérdemelte.

Best Actor in a Leading Role: Ezzel nagyon nem értek egyet. Végülis nem volt rossz a srác, de szinte semmit nem mutatott ebben a filmben. (Valszeg a film hibája is, ami borzsasztóan gyenge) Én Jack papának adtam volna, biztos elfért volna neki a másik 3 mellett :)

Best Picture: A Chicago és a The Hours volt a 2 legjobb film az 5 közül, ezért ennek a döntésnek örülök.

0
2003. március 24., hétfő 18:09
Ja és persze a  kitagadott Roman Polanski-hoz?
Akit vissza fogadott keblére a film főváros.
0
2003. március 24., hétfő 17:54
Ki mit szól az Oscar díjazotjaihoz?
A vissza fogott ünnepléshez?
És Nicole Kidman jól megérdemelt Oscarjához?
/amit tavaly elhappolták elöle csak ,hogy politikailag korrekt maradjon Hollywood/?
0