Csak kiegészítésként az undorítóra változott vitával kapcsolatban:
1. Leveleim tartalmát továbbra is vállalom, hangsúlyozva: míg nem ismeri meg az ember a másik hernyó tulajdonságait, addig alapvetően normálisan próbál kommunikálni.
2. A tartalmat és a hozzáállást máig nem tartom smúzolásnak, s nem keveredtem ellentmondásba. Továbbra is tetszenek az ázsiai filmek és egyes anime-k.
3. Voltak olyan kritikák, melyek nagyon tetszettek. Pl.:
barry sonnenfeld két men in black előtt lenyomott egy hollywood-pirító koolfejű vígjátákot john travoltával: kemény szóváltások, súlyos arcok, pikáns helyzetek, éles humor, remember "get shorty?" oh, hogyne. na most, ugyanezt legyártotta még ütődöttebb figurákkal, tim allennel: kemény szóváltások, súlyos arcok, pikáns helyzetek, éles humor, csak most egy egész város [az angyalok váriosa, aka weirdville] kap a pofájába jókora cinkelt lapáttal. remember "big trouble"? nem hiszem. a 9.11. frásznak köszönhetően simán felszívódott a gecóba ez a gyöngyszem, pedig komolyan félő volt, hogy kane sorsára jutva szétreped az én mellkasom is, annyit röhögtem.
S voltak többségében olyanok, amelyektől hánynom kellett. Pl.:
pokolba a pókemberrel! már most cidrizek azt a trendet látva, amit a vasas drukker hálószövő sikere indukál. egy jókora batman-bukta után a képregényfilmek ismét visszatérnek a moziba, méghozzá vihargyorsan, hogy a nagy sietség kellőképp a minőség rovására menjen. itt van mindjárt a tapasztalatlan, ámde elkötelezett mark steven johnson dirigálta daredevil, az S/M bőrrucis igazságosztó apró szarvacskákkal, hogy stan lee kreálmányaként new yorkban adjon eligazítást a rosszarcúaknak. daredevil - nekem csak dídí - vak, ami sajnos nem mentség arra, hogy nem éppen szolidaritási okokból, a néző se lásson túl sokat a filmből: az akciójelenetek sajnos annyira túlhajtottak, hogy képtelen voltam követni őket, magamban könyörögtem, hogy egy icipicit álljnak le egy-két csípős beszólás erejéig, de aztán újabb megdöbbentő sokk ért, mikor a szereplők szájából a legnagyobb banalitások buktak ki hagymaízű gőzfelhőben, amiből hálistennek[?] csak a legbuggyantabb szagú maradt meg: "az erőszak erőszakot szül!" ben affleck pókmanust lepipálva pattog ide-oda a háztetőkön - ez a fajta ugribugri láthatóan a film többi szereplőjének sem okoz gondot, sz'al nincs hiba a mátrixban, csak a szuperpóver van kissé elsunnyogva: "megölték az apám, ezért bosszúból most szupererőre teszek szert és legyakok pár homokzsákot!" dídí két főellene, bullseye [magyarul: célpont :] és kingpin [magyarul: a vezír!] harmatgyenge: colin farrell [kérlek, menj haza!] rettentően túljátssza az akár cseresnyemaggal is ölni képes bullseye-t, kingpin pedig jobbára tétlenül sétafikál és akárhányszor kinyitotta a száját, mindig azt hittem, hogy a hústorony michael clarke duncan azt nyüszíti: "i am tired, boss, dog tired!" jennifer "alias" garner vicsorog-mosolyog electra nachos [ezen a neven nem győzök még most is vigyorogni] szerepében, kicicomázva, bedajjerolt hajjal már majdnem esztétikus a hölgyemény, viszont övé a film egyik legsötétebb pillanata is, mikor smink nélkül tűnik fel. apropó sötétség! a daredevil kevés erényei közé tartozik a meglepően sötét hangulat, fickókánk kapja az ívet rendesen, több vért sajtolnak ki belőle, mint az eddig látott valamennyi sztreccsgatyás fazonból összesen; a film képi világára sem lehet sok panaszom, az ultrahangos látás ábrázolása érdekes, már amikor követhető, néhány operatőri megoldás pedig egyenesen szenzációs. dícséret illeti továbbá a remek title szekvenciát, greame revell semmitmondó szkórja viszont újabb mélypont, amit a bénán öszeválogatott nu metal vs göndör-gitáros-lány-nyenyereg dalcsokor sem ellenpontoz. rendesen össze van csapva ez a mozi [a történetről azért nem meséltem, mert hát izé, nem nagyon van miről csacsogni], mellette kezdem értékelni a pókembert, de mint mondottam: a pokolba vele! :]
Lehet pont akkor írtam ezeket a (Z. szerint„haverkodós”) szövegeket, amikor éppen nagyképernyő visszafogottabb állapotában volt, s nem lőtte agyon magát.
4. Alapból mindenkihez így állok hozzá, csak ha valaki annyira el van szállva magától, mint hősünk: (akiért kezét tördeli most mindenki-nehogy később kapjon vmi maszlagot tőle, ha nem ért vele egyet)akkor tényleg borul minden…..
5. Ha valaki úgy gondolja, hogy a csalódottság beszél belőlem, s sértődött vagyok…az gondolja így…magyarázkodnom felesleges.
6. A levelezés hiányos, bármennyire is állítja a kedves Mókus őrs vezetője annak ellenkezőjét.
7. Továbbra is elégedetlenkedni, sőt felháborodni fogok ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokkal szemben. De ezt nem fogom itt tenni! Csak egyéb helyeken…lehet Tatabánya is…végül is.
8. Nem meghunyászkodásképpen, de bocs mindenkitől akiben valamilyen felháborodást keltett e szószátyárkodás (nem…neeem…nem neked írtam Ferike!).
Emilben már fordultam az xpresshez, ennyi amit kötelességemnek tartok még.
By.