Keresés

könyvajánló

2003. június 7., szombat 11:58
Nem kell aggódni: nincs veszélyeztetve többet a territórium....széllel szemben nem lehet....
0
2003. június 7., szombat 11:45
Mivel az alábbi hozzászólás nem nekem szól ezért csak kívülállóként lenne 2 apró megjegyzésem.

1. Roppant megható ez a tételekbe szedett ars poetica. Szerencsére az eddigi hozzászólásaiddal együtt marad vagy megy (inkább menjen), így mindenki láthatja mit is jelent nálad a "normális kommunikációval való próbálkozás".

2. Ha nem tetszik amit és ahogy valaki ír, ami egy szubjektív dolog, attól az még nem indokolt, hogy nyilvánosan sértegesd, és olyan feltételezéseket tegyél amelyek nyilvánvalóan megalapozatlanok és sértőek. Ha már megemlítetted a toleranciát.

kéremkapcsojja ki
0
2003. június 7., szombat 10:07
Csak kiegészítésként az undorítóra változott vitával kapcsolatban:

1.  Leveleim tartalmát továbbra is vállalom, hangsúlyozva: míg nem ismeri meg az ember a másik hernyó tulajdonságait, addig alapvetően normálisan próbál kommunikálni.

2.  A tartalmat és a hozzáállást máig nem tartom smúzolásnak, s nem keveredtem ellentmondásba. Továbbra is tetszenek az ázsiai filmek és egyes anime-k.

3.  Voltak  olyan kritikák, melyek nagyon tetszettek. Pl.:

barry sonnenfeld két men in black előtt lenyomott egy hollywood-pirító koolfejű vígjátákot john travoltával: kemény szóváltások, súlyos arcok, pikáns helyzetek, éles humor, remember "get shorty?" oh, hogyne. na most, ugyanezt legyártotta még ütődöttebb figurákkal, tim allennel: kemény szóváltások, súlyos arcok, pikáns helyzetek, éles humor, csak most egy egész város [az angyalok váriosa, aka weirdville] kap a pofájába jókora cinkelt lapáttal. remember "big trouble"? nem hiszem. a 9.11. frásznak köszönhetően simán felszívódott a gecóba ez a gyöngyszem, pedig komolyan félő volt, hogy kane sorsára jutva szétreped az én mellkasom is, annyit röhögtem.

S voltak többségében olyanok, amelyektől hánynom kellett. Pl.:

pokolba a pókemberrel! már most cidrizek azt a trendet látva, amit a vasas drukker hálószövő sikere indukál. egy jókora batman-bukta után a képregényfilmek ismét visszatérnek a moziba, méghozzá vihargyorsan, hogy a nagy sietség kellőképp a minőség rovására menjen. itt van mindjárt a tapasztalatlan, ámde elkötelezett mark steven johnson dirigálta daredevil, az S/M bőrrucis igazságosztó apró szarvacskákkal, hogy stan lee kreálmányaként new yorkban adjon eligazítást a rosszarcúaknak. daredevil - nekem csak dídí - vak, ami sajnos nem mentség arra, hogy nem éppen szolidaritási okokból, a néző se lásson túl sokat a filmből: az akciójelenetek sajnos annyira túlhajtottak, hogy képtelen voltam követni őket, magamban könyörögtem, hogy egy icipicit álljnak le egy-két csípős beszólás erejéig, de aztán újabb megdöbbentő sokk ért, mikor a szereplők szájából a legnagyobb banalitások buktak ki hagymaízű gőzfelhőben, amiből hálistennek[?] csak a legbuggyantabb szagú maradt meg: "az erőszak erőszakot szül!" ben affleck pókmanust lepipálva pattog ide-oda a háztetőkön - ez a fajta ugribugri láthatóan a film többi szereplőjének sem okoz gondot, sz'al nincs hiba a mátrixban, csak a szuperpóver van kissé elsunnyogva: "megölték az apám, ezért bosszúból most szupererőre teszek szert és legyakok pár homokzsákot!" dídí két főellene, bullseye [magyarul: célpont :] és kingpin [magyarul: a vezír!] harmatgyenge: colin farrell [kérlek, menj haza!] rettentően túljátssza az akár cseresnyemaggal is ölni képes bullseye-t, kingpin pedig jobbára tétlenül sétafikál és akárhányszor kinyitotta a száját, mindig azt hittem, hogy a hústorony michael clarke duncan azt nyüszíti: "i am tired, boss, dog tired!" jennifer "alias" garner vicsorog-mosolyog electra nachos [ezen a neven nem győzök még most is vigyorogni] szerepében, kicicomázva, bedajjerolt hajjal már majdnem esztétikus a hölgyemény, viszont övé a film egyik legsötétebb pillanata is, mikor smink nélkül tűnik fel. apropó sötétség! a daredevil kevés erényei közé tartozik a meglepően sötét hangulat, fickókánk kapja az ívet rendesen, több vért sajtolnak ki belőle, mint az eddig látott valamennyi sztreccsgatyás fazonból összesen; a film képi világára sem lehet sok panaszom, az ultrahangos látás ábrázolása érdekes, már amikor követhető, néhány operatőri megoldás pedig egyenesen szenzációs. dícséret illeti továbbá a remek title szekvenciát, greame revell semmitmondó szkórja viszont újabb mélypont, amit a bénán öszeválogatott nu metal vs göndör-gitáros-lány-nyenyereg dalcsokor sem ellenpontoz. rendesen össze van csapva ez a mozi [a történetről azért nem meséltem, mert hát izé, nem nagyon van miről csacsogni], mellette kezdem értékelni a pókembert, de mint mondottam: a pokolba vele! :]

Lehet pont akkor írtam ezeket a (Z. szerint„haverkodós”) szövegeket, amikor éppen nagyképernyő visszafogottabb állapotában volt, s nem lőtte agyon magát.

4.  Alapból mindenkihez így állok hozzá, csak ha valaki annyira el van szállva magától, mint hősünk: (akiért kezét tördeli most mindenki-nehogy később kapjon vmi maszlagot tőle, ha nem ért vele egyet)akkor tényleg borul minden…..
5.  Ha valaki úgy gondolja, hogy a csalódottság beszél belőlem, s sértődött vagyok…az gondolja így…magyarázkodnom felesleges.
6.  A levelezés hiányos, bármennyire is állítja a kedves Mókus őrs vezetője annak ellenkezőjét.
7.  Továbbra is elégedetlenkedni, sőt felháborodni fogok ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokkal szemben. De ezt nem fogom itt tenni! Csak egyéb helyeken…lehet Tatabánya is…végül is.
8.  Nem meghunyászkodásképpen, de bocs mindenkitől akiben valamilyen felháborodást keltett e szószátyárkodás (nem…neeem…nem neked írtam Ferike!).

Emilben már fordultam az xpresshez, ennyi amit kötelességemnek tartok még.
By.
0
2003. június 7., szombat 3:09
Ez tanár? Nehogymár!

kéremkapcsojja ki
0
2003. június 7., szombat 2:43
Pfhúú,hogy ez mekkora GYÖKÉR...

0
2003. június 7., szombat 1:36
Kedves Xpress!

Kérlek, hogy az alant kirobbant vitát teljes egészében töröld. Topictársaim és a magam nevében is elnézést kérek, hogy ez a vita idáig fajult.

Köszönettel:

Emesz Csaba
0
2003. június 7., szombat 0:48
S Zalaba Ferenc se biztos, hogy túl sok van Tatabányán!!
0
2003. június 7., szombat 0:34
Ezt meg hogy azért más is tudja:

Kapcsolat, kiszolgáló neve: dexter.pardey.org:5084
Felhasználó név: broker
Jelszó: killthabitch

Lehet változtatni gyökééér!

Más érdeklődőnek:
hostname: dexter.pardey.org:5084
username: broker
statdir=
dexter.pardey.org=195.70.32.209
0
2003. június 7., szombat 0:22
Mi nem volt vicc??
Kispályás, piprkőc szarfasz vagy!

(lehet dobálni a prinyaságért!!)

Olyan béna megoldást választottál, mint még sose senki az interneten...sztem leírtad magad rendesen...
S ha mást is felraknál, akkor lennél valamire való ember.
De te nulla vagy!
0
2003. június 7., szombat 0:17
nos, akkor mégsem vicc volt. :DDD
0
2003. június 7., szombat 0:16
persze, gondolom, nem hiszed, csak szerintem ennyi vizes lepedő már bőven elég lesz mára, nem gondolod? már az elején nagyon ciki volt a hisztid, talán most már meg kéne próbálnod menteni a menthetőt.
0
2003. június 7., szombat 0:14
Na mostmár tényleg elég!! Ki a balfasz te kis húgyagyú gyerek!!

Keresgélj csak és rájössz mekkora egy kis buzeráns vagy!!
0
2003. június 7., szombat 0:13
ha hiszed, ha nem: NINCS. :]
0
2003. június 7., szombat 0:12
Persze! Nyomjad csak!!
Nagyon érdekes, hogy más nincs!!?
0
2003. június 7., szombat 0:12
egyébként úgy vélem, ez a nagyérdeműt teljesen hidegen hagyja, nem is örülök túlzottan, hogy mindezt elő kellett keresnem, csak ennek fényében tán a többiek számára is érthető, hogy talán a mélyen tisztelt tanár úr önön balfaszságának áldozata és hónapokig lappangó sértődöttségének jeleként búrjánzott elő bomlott elméjéből e fröcskölődés. de lehet, hogy mindez csak vicc. :]
0
2003. június 7., szombat 0:08
nos, te akartad. :] a következő negédes szavak olvasását csak erős idegzetűeknek ajánlom. :]

Kedves Jamamura!

Bocs, hogy 1112-ént próbálnék contact-ot létrehozni veled (mivel gondolom az X-press fórumok után azért keresnek egy páran), de ha lehet és téged nem zavar egy pár kérdéssel majd felkeresnélek téged!
Eléggé tetszettek a hozzászólásaid és jó filmeket szoktál nézni, ami engem is egyre inkább érdekel (persze ezek a dícséretek nem a pöcsnyalásról szólnak!!!).
Elsőként nagyon megköszönném neked, ha elárulnád honnan a francból jutsz hozzá a még csak amcsiban játszott filmekhez??!!Én általában Kazaa-val töltök-ez igaz lassú, de szerintem elég sok minden elérhető.Igaz így sem jutottam hozzá egy pár dologhoz, mert ezek még ott sincsenek pl.: The Ring, Heavenly Creatures, The Frighteners...... A warez oldalak pedig mind halottak mááár!!!
Én k...va nagy moziba járó vagyok, de előbb tesztelnék, mint mondjuk te!
Na abbahagyom a smúzolást és elköszönnék
Előre is köszi:
Beric

válasz:

szia!

egy kérdés: mennyire vagy otthon az IRCen? mert ha nagyon, akkor lehet, tudok segíteni.

z.

válaszod:

Kösz,hogy gondoltál rám.
Még nem nagyon vagyok otthon semmiben, de tanult barátaim tanítgatnak és egyenlőre gyorsan fejlődök.
A héten rámegyek erre a témára és kereslek.

Beric

ezután sok-sok ideig semmi. majd 3 hónap [!!!] múlva felajánlottad, hogy beszéljünk icq-n, mondtam, nem használok, maradjunk a levelezésnél, erre írtad ezt itt alant.

0
2003. június 7., szombat 0:03
Na jó, kezdjük előlről, mert ez már csak üres személyeskedés!

Szerintem mindkét oldalról elhangzott olyan, ami nem igaz, vagy nem az illetőre vonatkozik, a másik mégis magára vette.

Lehet, hogy ez is ilyen, de azért jó lenne tisztázni: van egy terület, az ázsiai kultúra, amely engem is, Zalust is és Suttert is érdekel, és mindhárman figyelemreméltónak találjuk. Személy szerint évek óta foglalkozok anime filmekkel, a japán nyelvet pedig hónapok óta tanulom. Ezzel szemben Zalussal alig 2 hónapja beszéltem először. Engem a filmek érdekeltek, amikben nem vagyok túl tájékozott, őt pedig az animék. Ennyi. Nem világította meg az elmémet, csak kértem tőle pár filmcímet amikből eddig egyet volt időm megnézni. (vizsgaidőszak, szakdolgozat, stb, lehet hogy ezért is vagyok kicsit feszültebb. Elnézést!) De nem emlékszem, hogy leborultam volna előtte...

Na mindegy, tényleg jó lenne, ha ezt a topicot törölnénk, mert semmi értelme.
0
2003. június 7., szombat 0:01
Volt ott más is!!!!
Kutakodj csak!!!
0
2003. június 6., péntek 23:55
ohh, ha neked csak ez kell:

szia!

ebben pont nem tudok segíteni, ugyanis nem én szoktam megrendelni a filmjeim, hanem barátaimat kérem meg rá. sorry.

z.
0
2003. június 6., péntek 23:54
Köszönöm szépen Neo!
0
2003. június 6., péntek 23:53
Nem zavar, hogy a privát levelemet mutatod meg: de akkor nekem is meg kéne keresnem a válaszod! De én nem vagyok ilyen archiváló típus, pedig nagy lebőgés lenne...szegény udvartartás! :-)))
0
2003. június 6., péntek 23:52
Demagóg? :) Inkább ésszerű... kár érte :/
0
2003. június 6., péntek 23:42
amúgy már kértem a topik törlését [a nyitó hozzászólást leszámítva]. nagyon demagóg dolog volt tőlem, mi? :]
0
2003. június 6., péntek 23:39
Hmm, szóval könyvajánló... Most éppen melyik műről vitáztok? :P

Beric: ha már annyira érdekel az auszi rendelés, dobj meg egy mail-el:
neohunter@freemail.hu
0
2003. június 6., péntek 23:36
kedves beric!

időközben megleltem levelezésünk [az utolsó leveled majd két hónapos], mert annyira furdalta az oldalam, mi bosszantott fel téged ennyire és most rajtam az értetlenkedés sora. először segítséget kértél abban, hogy lehetne hozzájutni nehezen elérhető filmekhez. mondtam, gyere ircre. nem jöttél. később ezt a levelet írtad:

Akkor köszi! (tudtam én, hogy számíthatok rád!)

Tehát elég jól bejönnek már nekem is az anime cuccok, mondjuk annyira fanatic nem vagyok mint te, dehát igyekszem :-))
Namost Mo-on lehetőség ohne.....ugyanúgy, mint más tekintetben is (pl.:további ázsiai cuccok..whasango,hero, iron monkey és társai)
Az ezydvd-n azért próbáltam kutakodni, kis eredménnyel találtam is egy pár movie-t, de a rendeléssel vannak problémáim-kicsit gyenge az angol is, meg a felfogásommal is néha vannak gondok!!
Jaaaa! És minority report vagy road to perdition feleannyíért!!
A kérdésem az volna, hogy amikor már rendelés összesítőnél vagyok akkor: Mi a f...t kell választani a csomag elküldése opciónál???!!
Mással is beszéltem már erről, ők is csak próbálkoznak illetve egy fickónak a haverja rendeli meg az USA-ból.
Ő egy tanácsot adott, amit szintén nem tudok hol jelezni a megrendelésnél. Ő ezt írta nekem: "Egyébként ha rendelsz, akkor írd meg nekik, hogy ne a tnt-vel küldjék, mert
azok csak szopatni tudják az embert. Nem igaz, hogy egy napok kell állnod a vámhivatalban, mire megkapod a csomagod!!"

Szal' egyelőre az első ez volna a sok közül, amire megkérnélek: ha tudsz segíts benne!

Előr is köszi

BERIC

nos, az itt feltett kérdésedre még mindig nem tudom a választ, nagyon sajnálom, akkor is ezt mondtam, most is ezt mondom. tarts betonfejűnek, vagy bárminek és felőlem hisztériázz nyugodtan, de ebben a kérdésben akkor sem tudok neked segíteni. tudom, csalódott vagy, túlmisztifikáltál, aberrált istenségnek tartottál, aki mindent tud, meg rejszol, meg minden. :] sajnálom, hogy csalódást kellett okoznom. :]

másrészt itt nem látok egyetlen véleményt sem, csak undorítóan sárguló fikát, aminek semmi, de semmi köze nincs ehhez a topikhoz.
0