szia
Ha Ausztráliából akarsz DVD-t rendelni, akkor előbb ellenőrízd azt a http://www.michaeldvd.com.au/ oldalon, mert sajna az ezydvd oldala nem feltétlenül megbízható régiókód, extrák, specifikációk szempontjából. (általában helytálló, amit írnak, de nem minden esetben) A fenti oldalon közölt adatok, viszont az eddigi tapasztalatok alapján mindig korrektek voltak.
Szóval ha ott azt írják a lemezről R2, R4 akkor nyuugodtan megrendelheted, mert le tudod majd játszani (Én is több filmet rendeltem már onnan). Ha csk R4-es és nem régiófüggetlen a lejátszód, akkor viszont nem.
ÁFA, VÁM... Ha bejelentkezel az Ezy-hez (csak így tudsz rendelni tőlük) Akkor onnantól az ottani ÁFA nélküli összeget látod majd a lemezek mellett. Ez ha jól rémil 8%, tehát alap esetben ennyivel kevesebbet kell fizetned egy filmért. Viszonylag korrektül működik az oldalon a Currency converter, ezzel mindig megnézheted, épp mennyit kell fizetned. A posta költésg normál esetben - biztosítás nélkül - 5.5 AUD/film. Ezt is számold hozzá a rendelésedhez. A küldött csomagra ha kéred, ráírják, hogy Gift és nem tesznek bele számlát. Ezzel együtt sajna semmi biztosíték nincs rá, hogy amit kapsz arra nem kell itthon ÁFÁ-t, VÁM-ot fizetned. Erről már egy másik web lapon sok hozzászólás született. A lényeg az, hogy elvileg minden postán bejött áru VÁM és ÁFA köteles. A VÁM nem egy nagy összeg tán 5 v 6%?? nem emlékszem pontosan, az ÁFA viszont a VÁM-mal megnövelt érték 25%-a. Innentől kezdve az egész szerencse dolga. Én már kb.. 10 alkalommal rendeltem tőlük filmet, de szerencsére (kop kop kop) egyszer sem kellett semmit sem fizetnem utána. Az a javaslatom, hogy egyszerre max. 2 filmet rendelj, így talán neked sem lesz gondod ezzel a kérdéssel. Nekem ez így bevált, de hallottam már ellenkező példáról is.. szóval fix, biztos rendszer nincs.
Ezzel együtt érdemes rendelni tőlük, bár én általában az akciós lemezeket szoktam inkább, mert az tuti megéri, mégha nem is csúszik át a VÁM-on.
Ha kérdésed van, akkor nyugodtan és ha tudok, akkor válaszolok. :-)
üdv (ex)