Keresés

Daredevil

2003. június 15., vasárnap 23:10
Igen, ebben teljesen igazad van. Az biztos, hogy rizikós a külföldi rendelés, én is általában a leértékelt filemket szoktam megrendelni, azok közül is leginkább a zenei DVD-ket. (Azért nem mindegy, hogy 3500-ért itt van, vagy 7000-ért veszem meg itthon) De lehet, ha majd eltűnik az első DVD-m, leteszek róla én is. Addig viszont szurkolok magamnak, hogy ilyen sose forduljon elő :-)
0
2003. június 15., vasárnap 18:50
A vám és az ÁFA alapba mindig beleszámolják a postaköltséget, ami valóban felháborító. Ami szintén nagyon gáz, hogy a rendeléskor az ember kifizeti a teljes postaköltséget, a feladástól a lakhelyéig, ennek ellenére a Budapesten megállított csomag után újra felszámol a posta kézbesítési díjat, miközben nem történik új feladás, csak az eredeti postázás megszakítás utáni folytatása. Erre jön a kezelési költség, ami érthetetlen, hogy miért van és kit illet. Ha a postát, akkor kérdem én, hogy miért fizeti az ember a kétszeres kézbesítési díjat - abban nincs benne a kezelés? Ha a vámnak, akkor kérdem én, hogy nem a vámtételből államilag visszajuttatott pénz tartja el a vámhivatalt, és fedezi annak minden költségét?
Szóval így azért elég jelentős összegek jöhetnek ki külföldi rendelésnél - már ha nem lopják el az ember csomagját útközben.
0
2003. június 15., vasárnap 18:44
néhány szláv nyelvterületen, elég kétes minőségben. :]
0
2003. június 15., vasárnap 18:40
Köszönöm mindenkinek a segítséget, valószínűleg rendelni fogok az ezydvd-ről majd ami akciós de a Daredevilből már megvárom a magyar megjelenést. Ja, és még valami bár már nem teljesen ide tartozik: nem tudja valaki, hogy a mi régiónkban bárhol megjelent a Terminator 2 magyar felirattal?
0
2003. június 15., vasárnap 14:54
Még egy dolog eszembejutott az ÁFA és VÁM témakörben. Ugyan nem DVD-s rendelésről volt szó, de azt hiszem talán ez nem is lényeges. Egyetlen alkalom volt, hogy az általam rendelt cuccot megvámolták ez a fiam PS2-jébe valami lézer vagy mi a franc volt... Amiért ezt írom, az az, hogy akkor a VÁM-os és ÁFA-t, nem a rendelt cucc értékre számolták rá, hanem a érték + posta költség -re. Ami azért megint dobott rajta egy kicsit.

Ez persze elhetséges, hogy csak azért volt, mert a számla olyan volt amilyen... a fene se emlékszik már rá. :-) Csak azért írtam le, hogy azért lehetnek negatív(abb) példák is.

Egyébként az itthoni ügyintézés - ha eltekintünk attól, hogyt ugye ki kell fizetni egy csomó pénzt - viszonylag korrekt. Nekem küldtek egy levelet, hogy VÁM köteles akármim érkezett. Felhívtam az ügyintézőt, mondtam, hogy én ölég messze lakom Pesttől, és nem akarok ezért felutazni. Azt mondta, fizessek be rózsaszín csekken ennyi öszeget és ha megkapták, postázzák nekem a cuccot.

Így történt, meg is jött rendesen. (Ami azért egy picit dühítő volt, még ha nem nagy összegről is van szó, de ugye a posta költséget egyszer már mgefizettem - akkor épp Németorszgba -  de most a belföldi posta díjat ismét ki kellett fizetnem.)

No ennyi. De mint mondtam, nekem még 1-2 lemez rendelése esetén se az Ezy-től, se a DVDZone2-ről nem volt VÁM, ÁFA gondom.
0
2003. június 15., vasárnap 14:45
Beric :-)))  Köszi!

0
2003. június 15., vasárnap 11:57
Most már nem érdemes megrendelni külföldröl julius 16 ra van kiirva a megjelenése./www.dvd magazin.hu/
0
2003. június 15., vasárnap 11:33
Thnx (ex)Cat!

Te legalább segítőkész módon foglalkoztál a kérdéssel és emberi módon szóltál hozzánk...
Van olyan aki most új infó-hoz jutott, bármennyire is tájékozódni próbált előtte!!
0
2003. június 15., vasárnap 9:13
szia

Ha Ausztráliából akarsz DVD-t rendelni, akkor előbb ellenőrízd azt a http://www.michaeldvd.com.au/ oldalon, mert sajna az ezydvd oldala nem feltétlenül megbízható régiókód, extrák, specifikációk szempontjából. (általában helytálló, amit írnak, de nem minden esetben) A fenti oldalon közölt adatok, viszont az eddigi tapasztalatok alapján mindig korrektek voltak.

Szóval ha ott azt írják a lemezről R2, R4 akkor nyuugodtan megrendelheted, mert le tudod majd játszani (Én is több filmet rendeltem már onnan). Ha csk R4-es és nem régiófüggetlen a lejátszód, akkor viszont nem.

ÁFA, VÁM... Ha bejelentkezel az Ezy-hez (csak így tudsz rendelni tőlük) Akkor onnantól az ottani ÁFA nélküli összeget látod majd a lemezek mellett. Ez ha jól rémil 8%, tehát alap esetben ennyivel kevesebbet kell fizetned egy filmért. Viszonylag korrektül működik az oldalon a Currency converter, ezzel mindig megnézheted, épp mennyit kell fizetned. A posta költésg normál esetben - biztosítás nélkül -  5.5 AUD/film.  Ezt is számold hozzá a rendelésedhez. A küldött csomagra ha kéred, ráírják, hogy Gift és nem tesznek bele számlát. Ezzel együtt sajna semmi biztosíték nincs rá, hogy amit kapsz arra nem kell itthon ÁFÁ-t, VÁM-ot fizetned. Erről már egy másik web lapon sok hozzászólás született. A lényeg az, hogy elvileg minden postán bejött áru VÁM és ÁFA köteles. A VÁM nem egy nagy összeg tán 5 v 6%?? nem emlékszem pontosan, az ÁFA viszont a VÁM-mal megnövelt érték 25%-a.  Innentől kezdve az egész szerencse dolga. Én már kb.. 10 alkalommal rendeltem tőlük filmet, de szerencsére (kop kop kop) egyszer sem kellett semmit sem fizetnem utána. Az a javaslatom, hogy egyszerre max. 2 filmet rendelj, így talán neked sem lesz gondod ezzel a kérdéssel. Nekem ez így bevált, de hallottam már ellenkező példáról is.. szóval fix, biztos rendszer nincs.

Ezzel együtt érdemes rendelni tőlük, bár én általában az akciós lemezeket szoktam inkább, mert az tuti megéri, mégha nem is csúszik át a VÁM-on.

Ha kérdésed van, akkor nyugodtan és ha tudok, akkor válaszolok.  :-)

üdv (ex)
0
2003. június 15., vasárnap 0:53
Bocs, szóval R2-R4 dual régiókódú.
0
2003. június 15., vasárnap 0:51
Talán csak annyit, hogy Ausztráliában a filmek egy része R4-es régiókódú, egy másik (tetemes) része pedig R2-R2 dual régiókódú. Általában feltüntetik, hogy az adott film milyen. Ha R2-R4-es akkor a "magyar" DVD lejátszók is probléma nélkül lejátszák.
0
2003. június 14., szombat 23:26
ja, még valami. amit itt elmondtam, ne vedd százasnak, ugyanis másodkézből származó infó. de majd mások biztos kiegészítik/korrigálják, ha tévedtem valamiben.
0
2003. június 14., szombat 23:25
a daredevil minden bizonnyal meg fog jelenni nálunk is [méghozzá valszeg ugyanaz a verzió]: szerintem várd meg azt a verziót. ha régikód-függő lejátszóval rendelkezel, akkor az r4-es korongot egyébként sem tudod lejátszani. ha jól tudom, 1-2 hét, mire ideér a csomag, aztán még o-5 hét is eltelhet, mire a vámosok befejezik a szöszmötölést és továbbadják a postának. postaköltséget természetesen fizetni kell, 1 lemeznél ez 5.5, 2 lemeznél 9.5 $AU [nem tudom, hogy a kétlemezes DD mennyinek felel meg]. érdemes 5 lemezt rendelni, ugyanis azt még sima airmail-lel szállítják, ha többet rendelsz, akkor bevonják a TNT-t, ami általában elkörülményeskedi a dolgot. az árból amúgy lejön 9% áfa, ami jelen esetben annyit tesz, hogy kb. 3 dolcsival kevesebbet kell fizetned. a vám teljesen szubjektív: minden egyes kintről vásárolt áru vámköteles, de ha ezt neked ajándékként adják fel odakintről, akkor [asszem] 295oo forintig vámmentes. az ezy nem szokott számlát mellékelni a csomaghoz, de ez mostanság már nem akadályozza meg abban a VPOP-t, hogy rátegyék a mancsukat. vén kutya is tanul néha új trükköket... sz'al van benne lutri. azt nem tudom, hogy lehet-e kérni olyat az ezytől, hogy ajándékként adják fel, amihez mellékelhetsz bármilyen szöveget ["szasz t8oo, én kis józsi haverod vagyok ausztráliából és nesze pár film. boldog szülinapot."]. ha megvámolják, akkor a vámon, vámkezelési költségen felül rád számolják az áfát is, úgyhogy rendesen megb*sznak.

[kicsit utánanéztem a dolognak, mert az utóbbi időben rám szálltak, hogy még ezt sem tudom. :]
0
2003. június 14., szombat 22:55
Helló!
Most jártam az ezydvd nevű ausztrál honlapon és láttam, hogy a Daredevil már előrendelhető (ezt a filmet még moziba se láttam valahogy lemaradtam róla, de már nagyon kíváncsi vagyok rá) örültem neki, hogy van rajta magyar felirat, utána még jobban amikor megláttam, hogy magyar szinkron is.
Na szóval még sose rendeltem külföldről és segítséget szeretnék kérni. Mi ugye az R2-be tartozunk míg Ausztrália az R4-be. Akkor az én lejátszóm lejátsza a filmet? (nincs rajta semmi átalakítva) Mennyi idő alatt érkezik meg? Fizetni kell posta költséget? Fizetni kell vámot?  És ha igen mennyit? (AUD36.95=5400 Ft???)
Segítségeteket előre is köszönöm.
0