Keresés

Ryan közlegény megmentése - DTS változat (2 DVD)

2003. augusztus 12., kedd 11:34
tomi: ha minden filmet úgy adnának ki, illetve úgy vetítenének a mozikban, ahogyan azt felvették, te lennél az első aki ezen kiakadna és jogosan. A filmek jelentős részét ugyanis közel 4:3 formátumban veszik fel. Ennek egyrészt technikai másrészt praktikus okai vannak. A rendező a vágószobában még korrigálhat így egy-egy beállítás esetében. Olyan is előfordult már, hogy egy eredetileg 2.35:1 arányúnak tervezett filmet végül a rendező 1.85:1 arányban készített el.
Hidd el, hogy ha Spielberg 2.66:1-es képarányban készítette volna a filmet (nem így tette), akkor csak ebben a formában jelenhetett volna meg DVD-n is.
0
2003. augusztus 12., kedd 8:40
Kedves Kiga ! Én az eredeti 2,66:1-es képverziójut keresem. Ugyanis Spielberg ezt a filmet ilyen képaránnyal készítette el. Na most én belenéztem ebbe a "szar" 1,78:1-es verzióba. Pont azt a jelenetet kaptam el, amikor középen látszik Tom Hanks feje, de viszont még ugyanebben a jelenetben mellette jobbról és balról is belóg a filmbe egy-egy ember 1/3-ad feje. Na most ezt egy operatőr nem így veszi fel, ugyanis a jeleneteket rendesen kimérik a kamerától. Egyébként úgy tudod megnézni az eredeti képarányt, ha esetleg erre a lemezre rátették a hogyan készült el a film. Ebben ha látsz egy olyat, ahol azt a monitort mutatják, amit a rendező néz, ott ki lehet mérni a rendes képarányt. Te gondolom az 1,85:1-et az IMDB.com- ról vetted le. És mit szólsz ahhoz, hogy a Keresztapa triológiát is 1,78:1-ben adták ki, pedig az eredeti filmet 2,70:1-es képarányban vették fel?
0
2003. augusztus 10., vasárnap 13:48
Köszi
0
2003. augusztus 9., szombat 23:13
MediaMarkt. Én Budaörsön néztem, de állítólag mindegyikben annyi. Azért telefonálj oda előtte mert már kb 3 hónapja ennyiért árulják. 2 hete még biztos volt akkor néztem utoljára.
0
2003. augusztus 9., szombat 20:27
Hi!
Kiga légyszi mond meg hol 2990 a SW2? Köszi
0
2003. augusztus 8., péntek 3:04
És most már tényleg befejezem. Ha arra gondoltál, hogy nálunk 1.78:1 arányban jelent meg és te az 1.85:1 arányú verziót keresed akkor azt kell mondjam, hogy teljesen mindegy. Az 1:85:1 arányú filmek az overscan miatt mindig 1.78:1-ben látszanak. Ha nem így volna akkor nem lenne egész képernyős az 1:85:1 arányú film a 16:9-es (1.78:1) TV-ken.
0
2003. augusztus 8., péntek 3:00
Bocs, most nézem, hogy a Ryan közlegény spherical lencsével lett rögzítve, szóval 4:3 Full frame a kópia. Ez a lényegen nem változtat, hiszen az 1.85:1 arányú filmből maximum magasabbat lehetne csinálni (belógó mikrofonnal), keskenyebbet nem.
0
2003. augusztus 8., péntek 2:56
Egészen pontosan mire gondolsz? A film 1.85:1 szélesvásznú formátumban készült és pontosan ebben a formában jelent meg DVD-n. Soha sehol nem jelent meg a film 2.35:1 vagy még szélesebb formátumban mivel ez azzal járna, hogy le kellene vágni a film aljából és tetejéből.
Maga a film 35mm-es filmen van 4:3-as formátumban anamorph felvételi módban. Ebből adódóan a felvett film kitölti a teljes 4:3-as pozitívot így minden módosítás rajta elvenne a filmből.
0
2003. augusztus 7., csütörtök 8:34
Szia mindenkinek ! Ha valakinek meglenne a szélesebb képet tartalmazó kópia,az
írjon már vissza nekem. Előre is köszönöm.
0