Mike Cimino, béke poraira. Nekem mondjuk tetszett Félelem órái is, klasszikusa a Szarvasvadászon kívül, Mickey Rourkal meg Anthony Hopkinsal.
OFF:
CV: "Pl. a Sárkány éve akkora kudarc volt, hogy még a készülő A vörös sárkányt is átnevezték Az embervadászra." - Jobb is, hogy átnevezték -bár a filmet látva, szerintem nem a legjobb cím az se,mivel ez nem a szintén 86-ban kijött Lőj a vadászra-tipusù mozi,legalábbis előszőr látván ezt a Mann-filmet én ezt hittem- mert az Embervadásznak kb. annyi köze van Harris regényéhez, hogy egyszer a film csúf gonosza, Dollarhyde megemlíti a Vörös sárkány nevű William Blake-festményt... Ja és Sárkány-tetkó is hiányzik a fent említett ipséről a filmben, meg a tőrténetet is nagyon átírta Michael Mann (a 2002-es Brett Rattner- feldolgozással szemben). Na ennyi...
0
2016. július 20., szerda 22:23
1194
R.I.P. Garry Marshall.
Meglehetősen ritka ha jómagam valami romantikus vìgjátéknak ülök neki, de a Valentin Nap cìmű 2010-es rendezése nagyon tetszett, megvettem (sajna a leghìresebb filmje a Micsoda nő pont nem, rühellem Julia R.-et) és kiváncsi vagyok a legújabb Anyák napja címűre is.
0
2016. július 20., szerda 13:21
1153
Tegnap 81 éves korában meghalt Garry Marshall rendező. Nyugodjék békben.
0
2016. július 12., kedd 18:04
4078
Hát igen, elég elcseszett karrier volt az övé. Mondjuk erről ő maga is jócskán tehet, a nagy siker után, mindent "nagyban, nagy hosszal akart" aztán nem látta meg, hogy a lassúsága sokszor baromi unalmas (valszeg mert nemntesz jót az embernek, ha a rugalmazlanság nagyfokú drogfogyasztással párosul). Pl a Sárkány éve akkora kudarc volt, hogy még a készülő A vörös sárkányt is átnevezték Az embervadászra. De a karrierje semmi ahhoz képest, amit a plasztikán keresztül az arcával tett. Egy kissé duci amerikai-olasz férfiból lett egy leszbikus, csontsovány nagymama. Mindenestere A szarvasvadász okán sosem fog kikopni a tankönyvekből, és ez már elég hogy fennmaradjon a neve.
0
2016. július 11., hétfő 21:43
5528
Nyugodjék békében!
0
2016. július 11., hétfő 13:44
52684
Pethő Zsolt (1937-2016)
Hetvenkilenc éves korában elhunyt vasárnap Pethő Zsolt Balázs Béla-díjas zeneszerző - közölte a család az MTI-vel. Pethő Zsolt 1952-1960 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban tanult karvezetést és zeneszerzést. 1960-1962 között a Magyar Rádió zenei munkatársa volt. A Pannónia Filmstúdió zenei referenseként 1962-től 1996-ig hazai és külföldi filmek zenefelvételeit, szinkronmunkálatait irányította, hanglemezek zenei rendezője is volt. Mások mellett Dargay Attilával, Foky Ottóval, Nepp Józseffel és Jankovics Marcellel dolgozott. Sok közismert animációs film zenéjét komponálta (Gusztáv-sorozat, "A nagy ho-ho-ho horgász", "Vízipók-csodapók", "Pom-pom meséi", "Mirr-murr, a kandúr", "Frakk, a macskák réme", "Vili, a veréb", "Az erdő kapitánya").
most posts by TM
0
2016. július 3., vasárnap 12:29
14593
Hát, a Villám és fürgelábon és az A szarvasvadászon kívül nem nagyon rakott le olyan filmet az asztalra, ami ne bukott volna hatalmasat a maga idejében. Az A mennyország kapuja minden idők leghatalmasabb fiaskója volt 1980-ban, be is csődölt miatta a United Artists stúdió. Nagyon nehéz természetű ember hírében állt.
Nyugodjon békében!
0
2016. július 3., vasárnap 11:58
480
77 éves korában elhunyt Michael Cimino, az 1978-as háborús remekmű, A szarvasvadász Oscar-díjas rendezője. :(
0
2016. június 30., csütörtök 16:37
52684
"Most már láthatod, hogy az angyalok is esznek babot"
A linkelt cikkben látható videót próbáltam beágyazni. Nézzétek meg, nagyon jó!
most posts by TM
0
2016. június 30., csütörtök 12:21
52684
most posts by TM
0
2016. június 29., szerda 20:24
2966
Erre sajnos az élet már nagyon sokszor rácáfolt, legutóbb bátyám esetében... :(
0
2016. június 28., kedd 18:02
1017
Németeknél, olaszoknál szinte minden Bud Spencer film bekékülve nagyon remek borítóval kapható. Persze magyar szinkron egyiken sincs. Jó lenne ha azok a kiadványok magyarosított borítóval és + magyar eredeti hanggal megjelennének nálunk is. Bud Spencer megérdemelné ,hogy így emlékezzünk meg róla és ne letöltött 1080p torrentes filmeket nézzünk legalább az ő filmjeit ne így!
Tőlem aztán lehetne dupla áron is majd egyenként összegyűjteném.
0
2016. június 28., kedd 16:08
31
Gyerekként imádtam a filmjeit (mit gyerekként, most is!). Sikerült most beszerezni a Kincs ami nincset BD-n. Hál a jó égnek! RIP
ui.: a többi filmjeik nem várhatóak BD-n?
0
2016. június 28., kedd 13:26
1017
:( Bud Spencert megtisztelhetnék azzal ,hogy kiadnának igényes fém steelbookos kiadványokat remek képpel és hanggal. Ez lenne a legkevesebb. Bud Spencer mindig is élni fog!
0
2016. június 28., kedd 10:59
1698
Engem is mellbe vágott a hír. Én is az ő filmjein nőttem fel.
RIP Charlie Firpo
SuperHeRo
0
2016. június 28., kedd 9:50
1848
Nagyon örülök, hogy tudta ezt, hogy a magyarok nagyon szeretik! Legyen neki könnyű a föld! Isten veled Bud, köszönünk mindent.
0
2016. június 28., kedd 9:38
982
„Az élet egy olyan film, aminek valaki elmesélte az elejét, de senki sem ismeri a végét.”
Carlo Pedersoli 1929-2016
Drága Bud! Isten veled!:(
0
2016. június 28., kedd 1:04
57
Bud Spencer egészen kis korom óta nagy kedvenc, és amíg élek az is marad. Filmjeit eddig is rendszeresen néztem újra és újra, furcsa lesz ezután. 86 év, szép kor, tudtam hogy egyszer megtörténik, de ez most akkor is mellbevágott.
0
2016. június 28., kedd 0:56
6697
Nyugodjék békében Carlo Pedersoli... Egy hatalmas legenda távozott ma, de öröksége halhatatlan. Most már együtt pofozkodhat Bujtor Istvánnal és Kránitz Lajossal.