Keresés

Xpress hétvégi házimozi

2005. február 25., péntek 15:48
Az ilyen maratonoknál az a gond, hogy a végére már senki sem figyel, mert mindenki unja. Azért fél óra szünet nekem kéne 2 film közé. A maraton után mindenki a filmek jeleneteit fogja látni a fejében. :)
0
2005. február 25., péntek 15:00
nekem most lesz házimozi bőven :)
felvetettem haveroknak hogy kellene már egy gyűrűk ua maratont csinálni, ami ugye 12 óra egyben. és mit ad isten rengeteg embert érdekelne. a szoba mérete meg korlátozott így egyszerre nem tud mindenki eljönni. ezért kell tartanom 2 gyűrűk ura maratont :] jöv hét vasárnap 12-24 óráig, és azutáni vasárnap hasonlóképpen :) ha ezen nem alszok be akkor semmin se
0
2005. február 25., péntek 10:34
Üdv mindenkinek!

Elég sokan évek óta vásárolgatunk már DVD-ket. Sokunknak több száz címből álló gyűjteményünk van már odahaza, amelyekben vélhetően jócskán akad átfedés.
Ma reggelre az az érdekes gondolatom támadt, mi lenne, ha a hétvége egyik napját (péntek vagy szombat) kiválasztanánk egy közös Xpress házimozizásra. Minden héten felvetnénk néhány filmcímet - a legkülönbözőbb műfajokból, - majd ezekből kiválasztanánk egyet, s ez lenne a heti Xpress házimozi műsora. A vetítésre mindenki saját otthonában, az adott napon, de tetszőleges időpontban kerítene sort, aztán másnaptól el lehetne kezdeni kibeszélni a filmet ill. a DVD változatot.
A címek tehát hétről-hétre frissülnének, a filmekről pedig friss megtekintés után lehetne eszmét cserélni.
Az ötletet több dolog inspirálta:
- jó dolog másokkal megbeszélni egy filmélményt
- Jamamura velős tesztjei mindig meghozták a kedvem a filmek megtekintésére (legutóbb a Csillagközi invázióval voltam így).
- a DVDCenter-en van néhány régebbi DVD cím, amit újra megtekintésre ajánlanak - itt viszont az oldal látogatói döntenének az aktuális moziról.

És hát nem erőszak ez az egész. Ha valakinek nincs meg a film vagy nem akar részt venni benne, megnéz mást... Nincs abban semmi.
Ha viszont működik, akkor esetleg célszerűen támogathatná is a dolgot az Xpress oldala pl. úgy, hogy a filmek adatlapján ajánlani lehetne az címet az Xpress házimozi műsorába. Minden héten a legtöbb szavazatot kapott film kerülne műsorba, de a műsorba kerülés után az adott film szavazatai nulláról indulnának - a többi akár halmozódhat is. Emellett nem egy fórumban gyűlnének a különböző filmekhez tartozó hozzászólások, hanem szintén a film adatlapjáról elérhető lenne egy link: "Xpress házimozi műsorán volt ekkor és ekkor, vélemények itt és itt".
A műsorba való bekerülés pozitív minősítés a film számára, a vélemények pedig frissek, tehát a vetítésből kimaradók számára is informatív lehet a dolog...

Az egész dolog legnagyobb érdekessége azonban a közös filmélmény.

Vélemények? Esetleg javaslatok a hétvégi Xpress házimozi első jelöltjére?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0