Keresés

Extrák a DVD-ken

2004. november 7., vasárnap 12:33
Jó, hogy említitek az audiokommentárt, mert én, ha már korábban láttam a filmet, mindig az audiokommentárral kezdem, ha kihozom a tékából a DVD-t, volt már olyan, hogy csak a kommentárral néztem meg! Nekem a kedvencem az audiokommentár!
0
2004. november 7., vasárnap 11:53
Nálam a több kameraállásból látható jelenetek és a hosszabb werkfilmek a nyerők.
0
2004. november 7., vasárnap 11:45
Részlet az Oscar®-díj-átadó gáláról: ez az amit mindig hiányolok!
0
2004. szeptember 30., csütörtök 11:33
mint filmzenerajongónak nekem fontos a különálló zenei hangsáv
0
2004. szeptember 30., csütörtök 9:06
Én szeretem az olyan extrákat, ami az adott film történelmi hátteréről, hiteléről vagy éppen hiteltelenségéről szól.>

Én szeretem az olyan extrákat, amelyek az adott film történelmi hátteréről, hiteléről vagy éppen hiteltelenségéről szólnak.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 9:04
Én szeretem az olyan extrákat, ami az adott film történelmi hátteréről, hiteléről vagy éppen hiteltelenségéről szól. Pl. ami a DAS BOOT lemezén a tengeralattjáró-szakértővel van. Szeretném az audiokommentárokat is, de többségük nem feliratos, és azért annyira nem vagyok perfekt angolból, hogy folyamatosan tudnám fordítani az elhangzottakat.
Jók a werkfilmek is: egy néhány perces is lehet jó, ha nem arról szól, hogy a kolléga milyen nagyszerű, s az illető régi vágya volt, hogy vele dolgozzon, s ezt keresztül-kasul elmondogatják egymásról. Nagyon jók az archív "wekfilmek", már csak korértékük miatt is: pl. ami az ELÁTKOZOTTAK-on, a HALÁL VELENCÉBEN DVD-n vagy a FÉLELEM A VÁROS FELETT-en van.
A kimaradt jeleneteket is tudom értékelni, de sajnos sok filmre nem teszik rá, vagy ha igen, akkor azok kiugróan rossz minőségűek olyankor is, amikor a film kora ezt nem indokolja (A BÁRÁNYOK HALLGATNAK, KÉJUTAZÁS). Ezen a téren a SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE DVD lehetne az etalon, ahol még a kimaradt jelenetek is feliratosak. Példaként említeném a PÉNTEK 13 harmadik részét, amihez több alternatív befejezés készült (az egyik az, hogy a hősnő visszamegy a házhoz, s Jason egy baltával lefejezi, a másikban ugyanezt rémálomként látja stb.), amelyek érdekesek lehettek volna, mint extra, ehhez képest még maga a film se vágatlan.
0
2004. szeptember 29., szerda 23:49
A Gattaca "werkfilmje" se semmi össz-vissz 6 perc megszólal két főszereplő meg a producer de semmi több. A jövő hirnöke és a Kapcsolat szöveges extrái viszont nagyon informatívak. De az FF Film & Music DVD-i se semmik van rajta filmográfia meg fotóalbum ami nem más, mint screenshotok a filmből a film zenéjével a háttérben.
0
2004. szeptember 29., szerda 18:10
néha azért bosszantó hogy ráírják a borító hátuljára hogy "werkfilm" aztán mindössze egy 5 perces digitális kamerával (gondolom illegálisan) felvett rossz képminôségû nuku hang videó van rajta....
(én a Dögölj meg, Drága Mona! c. filmnél jártam így)
0
2004. szeptember 29., szerda 18:03
Nem beszelve az Evil Dead 2 rendezoi kommentarjarol. Viccesebb mint maga a film, es mellette azert eleg informativ is. De ugyan igy jo pl a Moszkva ter-e is (mig a Kontrolle pl borzaszto)
0
2004. szeptember 29., szerda 17:54
Ezek után érthető, miért jelent meg A passió extrák nélkül. ;)
0
2004. szeptember 29., szerda 17:47
Javarészt engem is a werkfilmek érdekelnek. Sokszor az ember nem is gondolná, hogy mi minden van egy rövid villanásnyi jelenet mögött (pl. Alien- a soklábú arcra ugrálós izé kiugrik a tojásból). A Happy Tree Friends DVD-n (nekem ilyen is van bibi :o) me az egészet végigröhögték a készítők, de olyan szinten, hogy alig lehet érteni amit mondanak. :)
0
2004. szeptember 29., szerda 17:36
én általában a werkfilmeket illetve a film elôzetesét szoktam megnézni... s néha a kimaradt jeleneteket.
0
2001. december 17., hétfő 10:55
Dante: és a T2-n van audiokommentár? :)
0
2001. december 16., vasárnap 19:36
Én az Audiokommentárokért nem vagyok oda annyira, mert nem szeretem, ha valaki beszél de nem látom! Ezért is imádom a DVD-ken a stábbal készült interjúkat! Azokat mindig megnézem! A werkfilmeket is szeretem, némelyben tök jó poénok vannak) A képek is érdekesek, viszont nekem most pillanatnyilag a Terminator 2 Ultimate edition r1 az etalon(nem csak extrák terén)!
Az annyira jól össze van állítva extrák terén, hogy csak ámultam, azért mert egy huzamban még nem ültem végig egy film összes extráit! Azt viszont végigültem, és picit több mint 6 óráig tartott! Követendő példa!
0
2001. december 16., vasárnap 17:12
Ti milyen extrákat bírtok a legjobban egy DVD kiadáson? Én a rendezői audiokommnetárokat. Egy élmény úgy végignézni egy filmet, hogy közben a rendező elmondja mit s hogyan akart. Bírom a közvetlen stílusát a legtöbbnek. Ridley Scott például szuperjó kommentárt hozott össze az ALIEN-re, állati a film legdrámaibb jelenete alatt (kikel az embrió) például röhög:))
De nagyon bírom a kihagyott jeleneteket is. A forgatókönyvek, álló képek annyira nem hoznak lázba. Ezek netről, könyvekből már ezer éve hozzáférhetők.
0