Én szeretem az olyan extrákat, ami az adott film történelmi hátteréről, hiteléről vagy éppen hiteltelenségéről szól. Pl. ami a DAS BOOT lemezén a tengeralattjáró-szakértővel van. Szeretném az audiokommentárokat is, de többségük nem feliratos, és azért annyira nem vagyok perfekt angolból, hogy folyamatosan tudnám fordítani az elhangzottakat.
Jók a werkfilmek is: egy néhány perces is lehet jó, ha nem arról szól, hogy a kolléga milyen nagyszerű, s az illető régi vágya volt, hogy vele dolgozzon, s ezt keresztül-kasul elmondogatják egymásról. Nagyon jók az archív "wekfilmek", már csak korértékük miatt is: pl. ami az ELÁTKOZOTTAK-on, a HALÁL VELENCÉBEN DVD-n vagy a FÉLELEM A VÁROS FELETT-en van.
A kimaradt jeleneteket is tudom értékelni, de sajnos sok filmre nem teszik rá, vagy ha igen, akkor azok kiugróan rossz minőségűek olyankor is, amikor a film kora ezt nem indokolja (A BÁRÁNYOK HALLGATNAK, KÉJUTAZÁS). Ezen a téren a SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE DVD lehetne az etalon, ahol még a kimaradt jelenetek is feliratosak. Példaként említeném a PÉNTEK 13 harmadik részét, amihez több alternatív befejezés készült (az egyik az, hogy a hősnő visszamegy a házhoz, s Jason egy baltával lefejezi, a másikban ugyanezt rémálomként látja stb.), amelyek érdekesek lehettek volna, mint extra, ehhez képest még maga a film se vágatlan.