Az ördög jobb és bal keze linkje ott van (nem ajánlott...), és itt van a digitálisan felújitott diszdobozos. http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=21716&VID=066-704217519-84261460181865967 A tizedes meg a többiek DVD az időrendben a második Manda kiadás javitott MNFA kiadásában végre jó formában került a gyüjteményembe. KÜLSŐ LINK Mellékesen a Predator 1-2 DVD-it megint kiadhatnák ilyen 3 DVD-s gyüjteményesben. Hátha valakit még érdekel. :)
0
2018. augusztus 15., szerda 22:46
60
A Predator 4k UHD újra remasterelt kiadása, nem az Ultimate Hunter Edition transzfer felhasználásával készült. Újra bedigitalizálták képkockánként és alacsony szintű DNR eljárást használtak. Az élesség és a szinek, a részletesség felűlmúlja ezt a régebbi BD kiadást. Igaz, a szemcsés részek szintén láthatóan jelen vannak a filmben, de a képminőséget mégsem rontja le számottevően. A DVD változat nekem szintén pozitiv filmélményt nyújtott, mert azokban az időkben összességében nézhető volt. A DVD korlátai ellenére a szinek és a részletek jól kivehetőek voltak. Az élesség nem minden, ha a bőrszin és az apró részletek plasztik hatást keltenek. Hosszú ideig a DVD kiadást az eredetisége miatt jónak találtam. Ultimate Hunter Edition BD nézése nekem viszont már negyed óra után elég is volt. Ez a 4K UHD Remastered változat megint az eredeti kép megőrzésének felfogásában készült, ezért ezt akár ezekre a BD kiadásokra szintén kiadhatták volna.
0
2018. augusztus 15., szerda 13:31
1333
"Tizedes és a többiek DVD harmadik kiadásra érte el a végleges minőséget. Az ördög jobb és bal keze 1-2 digitálisan felújitott változat szinte jónak mondható, [..]"
Kérlek, linkeld be ide azokat a kiadványokat!
0
2018. augusztus 15., szerda 13:30
1333
"A Predator esetében a 4K UHD változat a DVD-re megjelent szemcsésebb transzfert kapta meg. A részletesség nagyon ott van, de igy az Ultimate Hunter Edition BD újrakiadása nem egy jó döntés volt."
Ez nem ilyen egyértelmű.
Én azért vásároltam nagy képernyős televíziót, és Blu-ray lejátszót, hogy a kedvenc filmeket a lehető legjobb képminőségben tudjam megtekinteni.
Ehhez pedig egy BD film esetében nem csak a részletesség, de a képélesség is hozzájárul.
Nyilván vannak fokozatai is a digitális képjavítási eljárásoknak, el is lehet rontani vele a filmet, de ha az szükséges ahhoz, hogy tűéles legyen a kép, hát legyen.
Én nem szeretnék DVD képminőségű BD filmeket nézni. (Pont, ahogyan sokan háborogtak a VHS és VCD minőségű DVD transzfereken, ebben az esetben sem elfogadható a rossz képminőség.)
0
2018. augusztus 15., szerda 2:19
60
Tizedes és a többiek DVD harmadik kiadásra érte el a végleges minőséget. Az ördög jobb és bal keze 1-2 digitálisan felújitott változat szinte jónak mondható, de ehez képest a másik duplalemezes kiadás pedig a DVD forgalmazás egyik szégyenfoltja. http://www.xpress.hu/xp/forum.asp?FID=9744&VID=066-704217519-84261460181865967 Még most is jelentettnek meg nem anamorf 16:9 felbontással filmeket (Letterbox vagy Pan & Scan), ezért a 2.0 mono vagy sztereó szinkronhangok nem ennyire vészesen rosszak egy DVD kiadványra. Legyen érthető a szinkronhang és nem annyira zajos vagy tompa. A kedvencekre több figyelmet forditunk, ezért adunk még egy-két esélyt az újrakiadásoknak. Ha viszont egy az egyben az előzőleg kiadott rontott változat kerül rá az új kiadásra, akkor érdemes lehet azt inkább kihagyni. A filmes gyüjtemény ettől nem lesz szerényebb, de ha kedvenc filmekről van szó... Akkor mégis csak kell. ;)
0
2018. augusztus 15., szerda 1:52
60
Vannak a kedvenc filmek és ezeket a lehető legjobb kép és hangminőségben szeretnénk birtokolni. A DVD filmek elterjedésével a gyüjtemények felhalmozására igény van, ezért a friss mozifilmeket és a régi kedvenceinket megszerezhetjük az otthoni házimozira. Mármint ha a kép és hangminőség, netán a szinkron megfelelő élményt tud nyújtani. Egy BD film kiadása szintén okozhat csalódást. Ragadozó és egyéb Alien filmek sem úgy kerülnek a lemezekre, ahogyan ez elvárható lenne. DNR és a kifogásolható képminőség miatt, netán nem a legjobb szinkront használják fel. Ha tudomásunk van jó féle szinkronról vagy kint megjelent Remastered kiadványokról, akkor ezt szeretnénk megnézni a házimozinkban. A Predator esetében a 4K UHD változat a DVD-re megjelent szemcsésebb transzfert kapta meg. A részletesség nagyon ott van, de igy az Ultimate Hunter Edition BD újrakiadása nem egy jó döntés volt. Ilyen formában nem kell, ahogyan az Aliens Directors Cut egyben szinkronos változatára szintén várhatunk még egy jó ideig. Nem érdemes mindent egyből megvenni BD-n, ha egyszer már DVD-n megvan türhető minőségben... Vagy akkor egy minden szempontból jól összeállitott BD kiadványra érdemes már újítani. Az extrák hiánya nem annyira zavaró, mint a kép és a hangminőség összevetése után a nagy csalódás egy megvett film miatt.
0
2018. augusztus 13., hétfő 12:39
291
Ma itthon nincs mit gyűjteni bd téren.
Minden sorozat hiányos vagy nincs. Transformers, mission impossible, de mondhatnék színészeket, pl Jim Carrey, stb.
Hiányoznak olyan filmek, mint ryan közlegény, meet joe black, szerelemre hangszerelve.
Nincs mit gyűjteni...
0
2018. augusztus 13., hétfő 1:18
8851
Nálam is az a jellemző, hogy egy film egy kiadvány, de akad néhány olyan kedvenc, aminél kivételt teszek. Schwarzenegger filmjei pl. mind ilyenek.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 22:17
3090
Én pedig általában igyekszem a korongokon lévő legteljesebb prezentációt tartalmazó kiadást begyűjteni az engem érdeklő filmekből. A csomagolással szemben csak annyi az elvárásom, hogy ne legyen túlságosan tré, viszont legyen viszonylag strapabíró és könnyen felismerhető a kiadvány.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. augusztus 12., vasárnap 22:12
2693
Ha az ember, gyűjtő már filmvásárlásra adja a fejét akkor adja is meg a módját. Bár a több kiadvány felfarmolását én se preferálom, főkép mert drága és mert mindig próbálom a legjobb, legszebb és legteljesebb kiadását beszerezni.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 21:57
3090
Azért léteznek a skálán köztes állapotok is, csak mint tudjuk, az emberek általában nem racionális lényekként viselkednek, főleg ha hobbiról és szenvedélyről van szó:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. augusztus 12., vasárnap 19:01
67
A DVD/BD gyűjtés szerintem soha nem a spórolásról szólt. Vannak emberek, akik ilyenekre elvből nem áldoznak, és nekik marad a torrent. Sajnos én sem vagyok csilliárdos, de egy-egy szép kiadványra össze szoktam spórolni a pénzt, még akkor is, ha az adott film akár már 3-5-10x a polcon pihen. Ez sokkal inkább hobbi és szenvedély, semmint racionális pénzköltés. :)
0
2018. augusztus 12., vasárnap 17:38
291
Csodálom egyes emberek lelkesedését!
1-1 filmet akár több rossz minőségű verzióban is begyűjtenek. Persze mást meg ki sem adnak, így éppen anyagilag beleférhet, csak értelme semmi.
Én inkább vennék olyat ami jó, de mivel abból sincs sok, meg hát elég random mód, így sajnos a pénzem másra költöm, mert én sem vagyok lottó nyertes, hogy értelmetlen dolgokra szórjam.
Érdemes amúgy más filmek esetében is nézelődni az oldalon...
0
2018. augusztus 12., vasárnap 9:28
2693
Számomra se zavaró a DNR, jobb mint az első zajos gyakorta DVD transzfer upscale-je volt. Persze helyenként túl "tiszta" a kép ,amitől pár dolog már természetelenesen hat.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 8:33
8851
Bár most csak mobilon tudtam összehasonlítani őket, én ennek fényében is fenntartom: igen, jól látható a zajszűrés, de nem igazán észleltem részletvesztést - a zajt leszámítva persze. Nekem semmi bajom egyébként a filmzajjal, tőlem lehetne zajos, sőt, én magam is ellenzem a DNR-t, de ennél a filmnél még nem láttam ennek komoly hátrányát. És ugyan ha meg tudom venni ezt a két új fémdobozt, lesz belőle 4 példányom, az elsők között venném meg újra egy új transzferrel is. De ha marad ez, én ezzel is elégedett leszek.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 8:01
14594
Mezeivel is.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 1:01
67
Egyébként a "2D-ben is lejátszható 3D lemez" sima mezei BD-lejátszóval is működik majd, vagy csak 3D-s lejátszóval?
0
2018. augusztus 12., vasárnap 0:55
67
Köszi a válaszokat és a linket. Bár a DNR tényleg nem katasztrófa, és helyenként kifejezetten jól mutat (helyenként meg persze nagyon rosszul), én valahogy mégis szívesebben nézem a szemcsés, feliratos, első kiadású DVD-met, mint a Hunter blu-rayt. Azért ezt a kiadványt a DNR ellenére is bezsákolom. :)
0
2018. augusztus 12., vasárnap 0:17
14594
Egyértelműen UHD (ha lenne, de nincs magyarul). Sebaj, illegálban majd lesz...
0
2018. augusztus 11., szombat 23:35
291
Mindenki döntse el maga, hogy melyiket nézné szívesebben:
Bár én magam is örülnék egy új transzfernek, ennyire azért nem aláznám a legvadabb vadász kiadást. Talán csak a film elején, az akció megbeszélésekor szembetűnőbb a dolog, ám abban a jelenetben eleve fényesebb, izzadt a szereplők arca. Ezt leszámítva én ki tudtam egyezni vele. Ennél jobb minőségben még soha nem láttam a filmet. És ha választanom kellene, inkább egy ilyen kép, mint mondjuk egy elcseszett új szinkron.