Keresés

Házimozi és hi-fi show

2005. november 20., vasárnap 22:59
Kiábrándítóan rossz volt, főleg a nagy márkák múlták alul magukat egydobozos házimozik tucatjaival, amikből artikulátlan hangerővel nyomták a filmeket. HD-DVD, Blu-Ray sehol, csak a Sonynál az az 1 db felvevő, amit már kb. 2 éve mutogatnak, és már tavaly is egy komolyabb plazmán prezentálták. Újdonság semmi, csak a boltban árult cuccok kipakolva. A Philipsnél legalább csinosak voltak a focimezbe bújtatott hostess csajok.

Amitől leesett az állam, az a JVC D-ILA projektora 1920x1080-as natív felbontással, ami még 10 centiről nézve is teljesen homogén, pixelmentes képet adott. Csak azt nem értem ezt miért a második emeleten, a legutolsó szobában kell megtalálnom. Nem kérdeztem az árát, de neten utánanézve kb. 3-4 milla lehetett.

Roppant érdekes volt a HP-nál a Windows Media Center-re felszerelt HTPC, amin egy aránylag ízléses felületen lehetett a TV, DVD és a gépen tárolt videók között váltogatni távirányítóval.

Volt még egy egész pofás Naim sztereo rendszer, egészen baráti áron (700k körül). Nem szólt rosszul.

Clarusnál deja vu érzésem támadt, tavaly is ugyanezzel a cuccal ment ugyanaz a Scorpions koncert. Fenntartásaim vannak, nem tudom van-e értelme ekkora dobozokba ennyi hangszórót belepakolni, és kinek van hozzá elég nagy szobája :)

HD anyag itt-ott felbukkant, de az unalomig ismert demóanyagokon kívül megin nem volt más. Sehol semmi mozi.
0
2005. november 20., vasárnap 22:31
http://www.mavromatic.com/archives/000322
0
2005. november 20., vasárnap 21:35
Sajna nem.Még a nyomtatott katalógusukban sem volt benn. A neten meg még nem kerestem. Biztos fönn van valahol.
0
2005. november 20., vasárnap 21:25
200 centis Samsung plazma... Wow... Elképzelni is alig tudom. Tudsz valami link-et hozzá?
0
2005. november 20., vasárnap 21:18
A hétvégén volt a 6-ik házimozi kiállítás. Kíváncsi vagok, hányan voltatok, meg hogy kinek mi tetszett a legjobban.
Engem elsősorban a 200 cm-es Samsung plazma nyűgözött le. Meg persze a SW III, ami ment rajta. Hihetetlen éles képe volt, még egy méterről is. Aztán ami még tetszett az a Denon csúcs erősítője meg csúcs lejátszója. A Mátrix 2 és a Hellboy filmekkel. No meg örök kedvencem, a Clarus és annak is a Luna szettje. Bár 4 és fél milláért igazán lehet jó valami..
Szóval összeadva: erősítő 1500000, DVD lejátszó 850000, hangfalszett 4200000 meg a tv kb 4000000(nem volt kint az ára), meg vezetékezés kb 500000. Az összesen kb 11000000. Már csak a lottóötös hiányzik...
Egébként az idén jóval kevesebb film és jóval több zene volt a rendszerek bemutatásához. Semmi Világok harca, Sin city... :(
0