Na sziasztok!
Egyetértek a borító-design témában elhangzottakkal, mégpedig kontra módon!
Magam is elég komoly DVD GYŰJTŐ-nek tartom magam, és képes vagyok egy újonnan kiadaott díszdobozos verziót megvásárolni egy már meglévő helyett (Gyalog galopp, Schindler listája, Holnapután...stb). Tudom, hogy ez őrültségnek hangzik, és ugyanakkor minden DVD kiadó dörzsöli a markát ennek olvasatán, de nekem igenis számít, hogy hogy néz ki egy kiadvány. (tok minősége, kidolgozás, esetleg papírtok)
Halálom a színes nyomtatóval készített borító, filccel felírt DVD-lemez, meg a kockásodó, extrák nélküli sufni-tunning másolt DVD!!!!
Jelenleg 854 db eredetinél tartok, és igen is büszke vagyok rá, mint a filatelisták a bélyegalbumaikra...!!!
A "KERÜLJ SZINKRONBA"-sorozattal az a bajom (azon túl, hogy randa és hogy igénytelen), hogy valahol - egy gyűjtemény szempontjából - értelmezhetetlen módon kategorizálják a filmeket, ráadásul valahogy társul hozzá, egy olyan "second hand", gagyisorozat érzés, egy olyan "namostkiadjukolcsóbbanisszinkronnalismernincspofánkmégegyszerelkérniérteötrugót"-érzés.
Aki komoly gyűjtő, és vadássza a különleges, egyedi és egyszerűen csak SZÉP kiadványokat, annak ez Istenkáromlás jellegű dolog.
Olyan ez, mintha kijönne egy bélyegsor, amit a Népszabadság színes mellékletéből vágtunk ki ollóval, mert ott most olcsón-gyorsan hozzá lehetett jutni.
Jó, tudom, "mennyekanyámba", de ezek a dolgok igenis fontosak...
...szerintem!
Elvis